19.08.2019, 08:29
Organizmo draugės – gervuogės
Dabar miškuose gausu įvairių uogų, taip pat ir gervuogių. Jos ne tik skanios, bet ir turi daug naudingų medžiagų. Be to, vartojamos kaip vaistas įvairioms ligoms gydyti. Gervuogėmis gardinami įvairūs desertai, kepiniai ir kokteiliai.
Skaityk toliau
16.08.2019, 19:18
Obuolių blyneliai: daug obuolių ir labai mažai miltų
Kaip pagaminti blynelius su obuoliais? Žinoma, galima pagaminti iš obuolių tyrelės ar pridėti kefyro vietoje obuolių sulčių. Bet galima pasigaminti ir kitaip. Manau, kiekvienam patiktu, kad blyneliuose būtų daug obuolių ir tik truputis miltų. Gaunasi labai skanu! Subtilūs, saldai-rūgštūs, ryškaus keptų obuolių skonio.
Skaityk toliau
14.08.2019, 17:38
Tinginiai virtinukai su varške
Tačiau kai po ranka yra receptai „Greiti patiekalai“, galima greitai pagaminti skanių patiekalų visai šeimai. Mes parengėme jums šį „Virtinukų-tinginių“ receptą. Beje, vaikai dažniausiai juos labai mėgsta!
Skaityk toliau
12.08.2019, 18:31
Trupininis pyragas su varške
Trupininis pyragas su varške receptas. Paruoštą pyragą kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min. Iškeptą pyragą beveik visiškai atvėsinkite ir tik tuomet pjaustykite, kadangi karštas pyragas yra birus, gabaliukai nelaikys formos.
Skaityk toliau
12.08.2019, 18:03
Virtiniai su mėsos ir dilgėlių įdaru
Virtiniai su mėsos ir dilgėlių įdaru receptas. Pasiruoškite įdarą: svogūną susmulkinkite ir apkepkite aliejuje, kad pagelstų, atvėsinkite ir sumaišykite su faršu, prieskoniais, smulkintom arba pertrintom dilgėlėm bei druska.
Skaityk toliau
12.08.2019, 17:46
Kopūstų kotletai norintiems lieknėti be mėsos
Kopūstų kotletai receptas. Smulkia tarka sutarkuokite svogūną ir česnaką. Krapus smulkiai supjaustykite. Viską sumaišykite su maltais kopūstais, pagardinkite druska, pipirais. Pridėkite miltų, manų krupų ir gerai permaišykite. Palikite 10-15 min. pabrinkti, tuomet vėl išmaišykite.
Skaityk toliau
10.08.2019, 13:07
Kopūstų sriubos receptas
Gaminame namuose. Paprasta kopūstų sriuba
Kopūstą pjaustome siauromis juostelėmis, bulves ir pomidorą - kubeliai, morkas sutarkuojame stambia tarka, svogūną susmulkiname.
Keptuvėje ištirpiname gabalėlį sviesto, pilame šlakelį aliejaus, beriame svogūnus, morkas ir pakepiname kelias minutes, dedame pomidorą ir dar pakepiname.
Skaityk toliau
|