Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » Receptai – Patiekalai
Močiutės vištienos kepsneliai su majonezu, sūriu, kiaušiniais ir česna
29.07.2022, 20:24
Močiutės vištienos kepsneliai su majonezu, sūriu, kiaušiniais ir česnakais
Vištiena - vieni žmonės ją labai mėgsta, kiti sako, kad ši mėsa tiesiog per sausa. O gal ją įmanoma pagaminti taip, kad patiktų visiems? Šį kartą močiutė parodė, kaip tai padaryti, kad tokius vištienos kepsniukus galėtumėte paruošti Jūs!
Skaityk toliau
Rauginti moliūgai pagal gruzinišką receptą žiemai
28.07.2022, 21:43
Rauginti moliūgai pagal gruzinišką receptą žiemai

Net šiek tiek liūdna - pjauti moliūgus reiškia, kad tai jau bus paskutinis konservavimas šiais metais, vasara eina į pabaigą. Bet dabar ne apie liūdesį ir džiugesį.

Skaityk toliau
ryžiai, receptai, juodieji ryžiai, vegetariški patiekalai
28.07.2022, 21:33
Kas yra juodieji ryžiai ir kaip juos valgyti?
Juodieji ryžiai pasižymi egzotiška išvaizda ir nepaprastu, šviežiai keptos duonos aromatu. Tai ypatinga ryžių veilė, gimusi Italijoje, Vercelli 1997m., kryžminant tipines Po slėnio ryžių rūšis su Azijos kilmės juodaisiais ryžiais.
Skaityk toliau
Šaltuoju būdu rauginti agurkai
26.07.2022, 16:44
Šaltuoju būdu rauginti agurkai
"Tinginių receptas" - šitaip aš vadinu tokius, šaltuoju būdu raugintus agurkus. Arba dar kartą apie juos pasakyti "pagaminau ir pamiršau". Ir išties, nekaitinant, neverdant marinato, nesterilizuojant išgauti gerą rezultatą yra nuostabu, sutaupyta kiekviena minutė vasaros sezonu - man tikra prabanga.
Skaityk toliau
Tikri čeburekai su mėsa
24.07.2022, 07:36
Tikri čeburekai su mėsa

Darbelio būtina tikrai užtektinai, bekepant tikrus čeburekus, bet užtat skonis atperka viską. Paprastai gaminant čeburekus yra naudojamas avienos faršas. Tačiau aš labiau mėgstu gaminti su kiaulienos arba kalakutienos faršu.

Skaityk toliau
Rauginti žali pomidorai žiemai
23.07.2022, 14:42
Rauginti žali pomidorai žiemai
Visi mes turime bent ar kelis ryškius prisiminimus iš savo penktų ar šeštų gyvenimo metų ir manasis yra susijęs su maistu. Jei pietums buvo patiekiamas maltinis arba žuvis baltam padaže, į kiekvieną lėkštę virėjos dar įdėdavo ir po ketvirtį marinuoto ar rauginto žalio pomidoro.
Skaityk toliau
salotos, tunas, tuno salotos, salotų receptai, itališki patiekalai
20.07.2022, 18:03
Itališkos salotos su tunu ir ryžiais

Noriu su Jumis pasidalinti salotų su tunu ir ryžiais receptų, kurių pirmą kartą paragavau savo kelionės Italijoje metu. Man jos taip patiko, kad iškart pasakiau, kad grįžusi namo, gaminsiu jas ir savo virtuvėje. Tad kaip tariau, taip ir padariau. Gavosi labai nuostabiai, tad nusprendžiau pasidalinti receptu ir su Jumis. Būtinai pamėginkite ir pasilepinkite šiuo skaniu patiekalu!

Skaityk toliau
ryžiai, salotos, receptai, vegetariški patiekalai
19.07.2022, 18:08
Ryžiai su morkomis ir razinomis
Ryžių derinys su morkomis, razinomis ir... česnaku iš pirmo žvilgsnio gali skambėti ne itin patraukliai, bet patikėkite manimi - išmėginti tikrai verta. Razinų saldumas idealiai dera su česnakiniu pikantiškumu bei įsilieja į bendrą patiekalo skonį.
Skaityk toliau
Marinuoti pomidorai su citrinos rūgštimi žiemai
19.07.2022, 17:52
Marinuoti pomidorai su citrinos rūgštimi žiemai
Daug diskusijų kyla dėl to, ar marinuojant dėti acto, ar ne. Tai nėra naudinga, ir daugelis to vengia. Ir skonis taip pat keičiasi. Taigi, jei esate tos pačios nuomonės, žiūrėkite šį mano receptą.
Skaityk toliau
salotos, morkos, mišrainės, salotų receptai, morkų mišrainė
17.07.2022, 22:24
Obuolių ir morkų salotos su majonezu
Šviežios ir labai traškios morkos, taip pat tvirti saldžiarūgščiai obuoliai, daugybe smulkiai sukapotų česnakų ir nuostabaus skonio pikantiškas majonezo padažas, - jeigu neatsinešėte šio skonio iš vaikystės, turite išmėginti jau šiandien!
Skaityk toliau
Morkų salotos su saulėgrąžomis ir razinomis
17.07.2022, 21:46
Morkų salotos su saulėgrąžomis ir razinomis
Šiandien noriu parodyti kaip aš gaminu labai skanias morkų salotas, iš vos 5 ingredientų, su saulėgrąžomis ir razinomis. Pagaminimas itin paprastas, užtruksite visai neilgai ir turėsite labai skanų garnyrą, prie mėsos ar žuvies patiekalų.
Skaityk toliau
daržovės, receptai, pomidorai, daržovių patiekalai, marinuoti pomidora
17.07.2022, 21:34
Marinuoti žali pomidorai su garstyčiomis žiemai
Užkandis, kuris visada valgomas pirmas! Marinuoti žali pomidorai su garstyčiomis - labai skanus patiekalas žiemai! Patiekite su bulvių koše arba net kaip užkandį prie alkoholinių gėrimų.
Skaityk toliau
desertai, uogienės, receptai, saldumynai, spanguolės
17.07.2022, 21:29
Nevirta spanguolių uogienė
Gaminu šia uogienę bene kiekvienais metais. Jei nerandu nusipirkti spanguolių, perku šaldytų bruknių. O išvis skaniausia sumaišyti spanguoles su bruknėmis.
Skaityk toliau
Trinta braškių uogienė
17.07.2022, 21:23
Trinta braškių uogienė
Toks uogienės receptas - tai mano greitasis būdas išgelbėti pernokusioms braškėms, o kartu pusryčių metu pamaloninti tiek mažus, tiek didelius pilvus.
Skaityk toliau
kiauliena, mėsa, receptai, kiaulienos patiekalai, kiauliena orkaitėje
13.07.2022, 15:39
Lėtai kepta kiaulienos nugarinė orkaitėje su oda ir kaulu, su garstyčiomis
Internete galima rasti labai daug lėtai iškeptos mėsos receptų, bet dauguma šitaip kepa jautieną. Ir kepą ją vieną pačią. O aš noriu pasidalinti receptu kaip iškepti kiaulienos nugarinę su oda ir kaulu (paruoštą su garstyčiomis), kai yra kepama raugintų kopūstų.
Skaityk toliau
Marinuota kiaulienos nugarinė arba sprandinė su bulvėmis kepta rankovė
13.07.2022, 15:33
Marinuota kiaulienos nugarinė arba sprandinė su bulvėmis kepta rankovėje - orkaitėje
Itin paprasta, bet nerealiai skanu. Marinuota kiaulienos nugarinė arba sprandinė su bulvėmis kepta rankovėje - orkaitėje tikrai sutaupo daug mūsų laiko, kuris taip reikalingas ruošiantis įvairioms šventėms.
Skaityk toliau
Kiaulienos kepsnys su garstyčiomis ir medumi
13.07.2022, 15:24
Kiaulienos kepsnys su garstyčiomis ir medumi
Tokie kiaulienos kepsniai su garstyčiomis ir medumi, iškepti keptuvėje, gaunasi fantastiškai skanūs ir patinkantys bene visiems, kurie mėgsta mėsos patiekalus. Kai tik užsinoriu mėsiškų patiekalų, aš visada prisimenu šį receptą, nes man šis patiekalas labai patinka.
Skaityk toliau
« 1 2 ... 24 25 26 27 28 ... 139 140 »