Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Balandžio » 09

Dvispalvis Narcizų Pyragas: Šventinis Velykų Receptas ir Patarimai

Įžanga

Pavasaris ir Velykos neatsiejami nuo narcizų žiedų ir šventinio stalo. Šis dvispalvis „Narcizų“ pyragas – balta ir geltona tešla su citrininiu glajumi – taps jūsų Velykų akcentu. 2025 m. atnaujinome receptą su naujais patarimais ir alternatyvomis, kad kepimas būtų dar lengvesnis ir skanesnis.

Ingredientai ir alternatyvos

Balta tešla:

  • Kiaušinio baltymai: 6
  • Citrinos sultys: 1,5 arb. šaukštelio (alternatyva: laimo ar apelsinų sultys)
  • Druska: 0,5 arb. šaukštelio
  • Cukraus pudra: 0,75 stiklinės (alternatyva: medus ar klevų sirupas)
  • Miltai: 0,5 stiklinės
  • Vanilinis cukrus: 1 arb. šaukštelis (alternatyva: vanilės esencija ar ankštis)

Geltona tešla:

  • Kiaušinio tryniai: 6
  • Tarkuota citrinos žievelė: 0,5 vnt. (alternatyva: apelsinų žievelė)
  • Druska: 0,25 arb. šaukštelio
  • Cukraus pudra: 0,75 stiklinės
  • Miltai: 0,75 stiklinės
  • Kepimo milteliai: 1 arb. šaukštelis
  • Karštas vanduo: 0,25 stiklinės

Glajus:

  • Citrinos sultys: 3 valg. šaukštai
  • Cukraus pudra: 200 g
Dvispalvis Narcizų pyragas Velykų stalui
Šventinis Narcizų pyragas – puošmena jūsų Velykoms.

Gaminimo žingsniai

  1. Balta tešla: Baltymus plakite iki putų, supilkite citrinos sultis ir druską. Plakite iki tirštos grietinės konsistencijos.
  2. Persijokite miltus su cukraus pudra 4 kartus, sumaišykite su vaniliniu cukrumi. Atsargiai įmaišykite į baltymus.
  3. Tešlą sudėkite į aliejumi išteptą žiedo formą.
  4. Geltona tešla: Trynius plakite 3 min., įberkite citrinos žievelę, druską, cukraus pudrą. Plakite iki purios masės.
  5. Pakaitom pilkite karštą vandenį ir persijotus miltus su kepimo milteliais, plakdami mikseriu.
  6. Supilkite geltoną tešlą ant baltos.
  7. Kepkite 160°C orkaitėje 40–50 min., patikrinkite mediniu pagaliuku.
  8. Glajus: Sumaišykite sultis su cukraus pudra, apliekite atvėsusį pyragą. Stingdykite šaldytuve.

Kepimo patarimai ir naujos idėjos

Kepkite žiedo formoje, kad pyragas iškeptų tolygiai. 2025 m. siūlome išbandyti glajų su apelsinų sultimis – jis suteiks švelnesnį skonį (BBC Good Food). Norint dar lengvesnės tekstūros, baltymus plakite su šlakeliu acto.

Patiekite su šviežiais narcizais (dekoracijai) ir mėgaukitės šventine nuotaika!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 11:21, 2025-04-09
Koks jūsų mėgstamiausias Velykų desertas? Išbandykite šį Narcizų pyragą ir pasidalinkite savo rezultatais komentaruose – gal kartu atrasime naujų idėjų!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:20 Buvęs vyras atvedė meilužės vaiką: „Pasilik su ja“ – mano atsakymas

Po 8 metų tylos buvęs vyras atsivedė meilužės dukrą ir paprašė prižiūrėti, nes „neturi su kuo palikti“. Atsakiau griežtu „ne“. Jis išvadino mane beširde ragana ir pagrasino. Po dviejų mėnesių paskambino jo nauja žmona... Ta...

Skaityti daugiau