Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Balandžio » 09

Dvispalvis Narcizų Pyragas: Šventinis Velykų Receptas ir Patarimai

Įžanga

Pavasaris ir Velykos neatsiejami nuo narcizų žiedų ir šventinio stalo. Šis dvispalvis „Narcizų“ pyragas – balta ir geltona tešla su citrininiu glajumi – taps jūsų Velykų akcentu. 2025 m. atnaujinome receptą su naujais patarimais ir alternatyvomis, kad kepimas būtų dar lengvesnis ir skanesnis.

Ingredientai ir alternatyvos

Balta tešla:

  • Kiaušinio baltymai: 6
  • Citrinos sultys: 1,5 arb. šaukštelio (alternatyva: laimo ar apelsinų sultys)
  • Druska: 0,5 arb. šaukštelio
  • Cukraus pudra: 0,75 stiklinės (alternatyva: medus ar klevų sirupas)
  • Miltai: 0,5 stiklinės
  • Vanilinis cukrus: 1 arb. šaukštelis (alternatyva: vanilės esencija ar ankštis)

Geltona tešla:

  • Kiaušinio tryniai: 6
  • Tarkuota citrinos žievelė: 0,5 vnt. (alternatyva: apelsinų žievelė)
  • Druska: 0,25 arb. šaukštelio
  • Cukraus pudra: 0,75 stiklinės
  • Miltai: 0,75 stiklinės
  • Kepimo milteliai: 1 arb. šaukštelis
  • Karštas vanduo: 0,25 stiklinės

Glajus:

  • Citrinos sultys: 3 valg. šaukštai
  • Cukraus pudra: 200 g
Dvispalvis Narcizų pyragas Velykų stalui
Šventinis Narcizų pyragas – puošmena jūsų Velykoms.

Gaminimo žingsniai

  1. Balta tešla: Baltymus plakite iki putų, supilkite citrinos sultis ir druską. Plakite iki tirštos grietinės konsistencijos.
  2. Persijokite miltus su cukraus pudra 4 kartus, sumaišykite su vaniliniu cukrumi. Atsargiai įmaišykite į baltymus.
  3. Tešlą sudėkite į aliejumi išteptą žiedo formą.
  4. Geltona tešla: Trynius plakite 3 min., įberkite citrinos žievelę, druską, cukraus pudrą. Plakite iki purios masės.
  5. Pakaitom pilkite karštą vandenį ir persijotus miltus su kepimo milteliais, plakdami mikseriu.
  6. Supilkite geltoną tešlą ant baltos.
  7. Kepkite 160°C orkaitėje 40–50 min., patikrinkite mediniu pagaliuku.
  8. Glajus: Sumaišykite sultis su cukraus pudra, apliekite atvėsusį pyragą. Stingdykite šaldytuve.

Kepimo patarimai ir naujos idėjos

Kepkite žiedo formoje, kad pyragas iškeptų tolygiai. 2025 m. siūlome išbandyti glajų su apelsinų sultimis – jis suteiks švelnesnį skonį (BBC Good Food). Norint dar lengvesnės tekstūros, baltymus plakite su šlakeliu acto.

Patiekite su šviežiais narcizais (dekoracijai) ir mėgaukitės šventine nuotaika!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 11:21, 2025-04-09
Koks jūsų mėgstamiausias Velykų desertas? Išbandykite šį Narcizų pyragą ir pasidalinkite savo rezultatais komentaruose – gal kartu atrasime naujų idėjų!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:21 Geriausi gėrimai ir maistas prieš miegą: natūralūs būdai greičiau užmigti ir pagerinti miego kokybę

Geriausi gėrimai ir lengvas maistas prieš miegą, padedantys greičiau užmigti ir pagerinti miego kokybę: ramunėlių, melisos, levandų arbata, šiltas pienas, auksinis pienas su ciberžole, bananas, avižinė košė. Moksliniais tyrimais patvirtinti natūr...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:06

Juodųjų kmynų nauda sveikatai: mažina cholesterolį, apsaugo širdį, kontroliuoja svorį ir gydo uždegimus. Sužinokite vartojimo būdus, įsisavinimą, patarimus ir rizikas remiantis tyrimais iš Osakos universiteto ir kitų. Natūralus sprendimas diabetu...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 12:04 Bičių Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Privalumai, Vartojimas ir Rizikos

Bičių žiedadulkės – natūralus energijos ir imuniteto šaltinis, turtingas baltymais, vitaminais ir antioksidantais. Šiame straipsnyje sužinosite jų naudą: nuo cholesterolio mažinimo iki žaizdų gijimo, kaip organizmas jas įsisavina per virškinimo fe...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:54 Pastarnokų nauda sveikatai: vitaminai, mineralai ir receptai

Pastarnokų nauda sveikatai apima virškinimo gerinimą, imuniteto stiprinimą ir širdies apsaugą dėl vitaminų C, K, B grupės bei mineralų kaip kalis ir magnis. Šie low kalorijų šakniniai augalai tinka svorio metimui ir uratinių inkstų akmenligei (low...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:35 Česnako, burokėlių ir avižų nauda sveikatai: kaip vartoti teisingai

Česnakas, burokėliai ir avižos – natūralūs sveikatos sergėtojai! Sužinokite, kaip alicinas kovoja su vėžiu, nitratai mažina spaudimą, o beta-gliukanas kontroliuoja cholesterolį. Paaiškiname naudą, žalą, įsisavinimą ir gydomąsias savybes. Praktini...

Skaityti daugiau