Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Kovo » 28

Kefyro keksas su razinomis: paprastas ir skanus receptas pradedantiesiems

Įvadas: Jei ieškote greito ir skanaus deserto, kuris puikiai tinka tiek pusryčiams su kava, tiek popietinei arbatai, kefyro keksas su razinomis yra idealus pasirinkimas. Šis receptas išsiskiria paprastumu ir nereikalauja profesionalių kulinarinių įgūdžių, todėl jį lengvai pagamins net pradedantieji kepėjai. Drėgnas kekso minkštimas ir subtilus kefyro skonis puikiai dera su saldžiomis razinomis – išbandykite jau šiandien!

Kodėl verta rinktis kefyro keksą?

Šis tradicinis keksas yra ne tik skanus, bet ir lengvai pritaikomas pagal jūsų skonį. Jis išlieka šviežias kelias dienas, jei laikomas sandariame inde, o ingredientų kiekį galite padvigubinti, jei norite didesnio kepinio. Be to, galite eksperimentuoti – pridėti cinamono, vanilės ar citrinos žievelės, kad sustiprintumėte aromatą.

Kefyro keksas su razinomis ant stalo

Nuotrauka: Drėgnas ir aromatingas kefyro keksas su razinomis.

Ingredientai ir jų alternatyvos

Štai pagrindiniai ingredientai, reikalingi keksui:

  • Kiaušiniai: 2 vnt.
  • Cukrus: 1 stiklinė (250 ml)
  • Kefyras: 1 stiklinė
  • Aliejus: 100 ml
  • Miltai: 2 stiklinės
  • Kepimo milteliai: 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska: žiupsnelis
  • Razinos: sauja

Alternatyvos:

  • Razinas galite pakeisti džiovintais vaisiais: spanguolėmis, abrikosais ar datulėmis.
  • Įdėkite smulkintų riešutų: graikinių, lazdyno ar migdolų.
  • Cukrų keiskite medumi (3/4 stiklinės) arba ruduoju cukrumi.
  • Vietoj kefyro tinka natūralus jogurtas ar rūgpienis.
  • Augalinį aliejų galima pakeisti 100 g ištirpinto sviesto.

Kaip pagaminti kefyro keksą: žingsnis po žingsnio

Štai išsamus receptas:

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite cukrų ir plakite, kol masė taps puri ir šviesi.
  2. Supilkite kefyrą, įpilkite aliejų ir maišykite, kol skysčiai susijungs.
  3. Įberkite žiupsnelį druskos, kad išryškėtų saldumas.
  4. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir persijokite į skystą masę.
  5. Maišykite mediniu šaukštu, kol tešla taps vientisa.
  6. Nuplautas ir nusausintas razinas įmaišykite į tešlą.
  7. Kepimo formą ištepkite aliejumi arba išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą.
  8. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite 35 minutes.
  9. Patikrinkite iškepimą mediniu iešmeliu – jei sausas, keksas paruoštas.
  10. Leiskite keksui atvėsti formoje 10–15 minučių, tada perkelkite ant grotelių.

Patarimas: prieš kepimą razinas pamirkykite karštame vandenyje 10 minučių – jos taps sultingesnės.

Patiekimo idėjos ir laikymo patarimai

Atvėsusį keksą galite pabarstyti cukraus pudra arba patiekti su šviežiomis uogomis. Jis puikiai dera su kava ar arbata. Laikykite sandariame inde – taip keksas išliks šviežias 3–4 dienas.

Daugiau kepinių idėjų rasite BBC Good Food.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 14:48, 2025-03-28
Labai paprastas ir skanus receptas! Išbandžiau su cinamonu – tiesiog nuostabu. O jūs ką pridėtumėte?
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau