- 07.04.2021
- 0.0 Reitingas
- 960 Peržiūrų
- Aptarti
Tai tiesiog tobulas lašišos paruošimo būdas. Realiai darbo yra iki 15-os minučių, o visą kitą darbą už Jus atliks orkaitė. Sulaukia kol iškeps ir galite mėgautis tobulu patiekalu.
Vietoje lašišos šiame recepte galima naudoti ir kitokią žuvį - gaminau tiek su menke, tiek su lydeka, tiek su pangasija ir puikiai pavyko.
Jei nesate dideli garstyčių gerbėjai, galima gaminti ir be jų, skonis gausis kiek švelnesnis, bet nuostabus.
Ingredientai
- lašišos filė: 1,2 kilogramo (8-10 gabaliukų; tinka ir menkė, pangasija, lydeka)
- česnako milteliai: 2 arbatinio šaukštelio (arba 4 skiltelės česnako)
- itališkos žolelės: 2 arbatinių šaukštelių (arba provanso žolelės)
- čiobrelis: 8 šakelių (nėra būtina)
- druska: pagal skonį
- pipirai: šiek tiek.
Grietinėlės padažui:
- 35% riebumo grietinėlė: 400 mililitrų
- vanduo: 400 mililitrų
- sultinio kubeliai: 1
- garstyčios: 4 arbatinių šaukštelių (aš naudoju Dižon)
- džiovintas čiobrelis: 2 arbatinių šaukštelių (arba raudonėlis).
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia lašišos filė (arba kitos pasirinktos žuvies filė) iš abiejų pusių įtriname druska, pipirais bei česnako milteliais (arba išspaustu česnaku), taip pat pabarstome itališkomis žolelėmis (arba provanso žolelėmis).
2. Paruoštus žuvies gabalėlius sudedame į kepimo indą. Jeigu norisi, galima ant kiekvieno gabaliuko uždėti po šviežio čiobrelio šakelę, bet tai nėra privaloma.
3. Sultinio kubelį ištirpiname šiltame vandenyje kartu su garstyčiomis (jei jas naudosite).
4. Supilame grietinėlę, suberiame džiovintą čiobrelį ir išmaišome.
5. Paruoštu padažu užpilame lašišą.
6. Tuomet lašišą dedame į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintos orkaitės vidurį ir kepame kaitinimo režimu iš viršaus ir iš apačios, be ventiliatoriaus maždaug 12-15 minučių (priklausomai nuo žuvies gabaliukų dydžio ir turimos orkaitės ypatumų).
7. Patiekiame kaip tik mėgstate - su daržovėmis, su virtais ryžiais, su virtais makaronais arba kitu mėgstamu savo garnyru. Skanaujame!
8. Patarimas: Jeigu mėgstate tirštesnį padažą, tai į jį galite įmaišyti vieną šaukštelį miltų (prieš tai miltus sumaišome su nedideliu kiekiu šalto vandens).
Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau