Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Balandžio » 07

Greitai pagaminama lašiša kepta orkaitėje grietinėlės padaže

Greitai pagaminama lašiša kepta orkaitėje grietinėlės padaže

Tai tiesiog tobulas lašišos paruošimo būdas. Realiai darbo yra iki 15-os minučių, o visą kitą darbą už Jus atliks orkaitė. Sulaukia kol iškeps ir galite mėgautis tobulu patiekalu.

Vietoje lašišos šiame recepte galima naudoti ir kitokią žuvį - gaminau tiek su menke, tiek su lydeka, tiek su pangasija ir puikiai pavyko. 

Jei nesate dideli garstyčių gerbėjai, galima gaminti ir be jų, skonis gausis kiek švelnesnis, bet nuostabus.

Ingredientai

  • lašišos filė: 1,2 kilogramo (8-10 gabaliukų; tinka ir menkėpangasijalydeka)
  • česnako milteliai: 2 arbatinio šaukštelio (arba 4 skiltelės česnako)
  • itališkos žolelės: 2 arbatinių šaukštelių (arba provanso žolelės)
  • čiobrelis: 8 šakelių (nėra būtina)
  • druska: pagal skonį
  • pipirai: šiek tiek.

Grietinėlės padažui:

  • 35% riebumo grietinėlė: 400 mililitrų
  • vanduo: 400 mililitrų
  • sultinio kubeliai: 1
  • garstyčios: 4 arbatinių šaukštelių (aš naudoju Dižon)
  • džiovintas čiobrelis: 2 arbatinių šaukštelių (arba raudonėlis).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia lašišos filė (arba kitos pasirinktos žuvies filė) iš abiejų pusių įtriname druska, pipirais bei česnako milteliais (arba išspaustu česnaku), taip pat pabarstome itališkomis žolelėmis (arba provanso žolelėmis).

2. Paruoštus žuvies gabalėlius sudedame į kepimo indą. Jeigu norisi, galima ant kiekvieno gabaliuko uždėti po šviežio čiobrelio šakelę, bet tai nėra privaloma.

3. Sultinio kubelį ištirpiname šiltame vandenyje kartu su garstyčiomis (jei jas naudosite).

4. Supilame grietinėlę, suberiame džiovintą čiobrelį ir išmaišome.

5. Paruoštu padažu užpilame lašišą.

6. Tuomet lašišą dedame į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintos orkaitės vidurį ir kepame kaitinimo režimu iš viršaus ir iš apačios, be ventiliatoriaus maždaug 12-15 minučių (priklausomai nuo žuvies gabaliukų dydžio ir turimos orkaitės ypatumų).

7. Patiekiame kaip tik mėgstate - su daržovėmis, su virtais ryžiais, su virtais makaronais arba kitu mėgstamu savo garnyru. Skanaujame!

8. Patarimas: Jeigu mėgstate tirštesnį padažą, tai į jį galite įmaišyti vieną šaukštelį miltų (prieš tai miltus sumaišome su nedideliu kiekiu šalto vandens).

Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 16:20 5 Paprastos Frazės, Kurios Gali Išgelbėti Jūsų Santuoką

Jūsų santuoka krizėje? Sužinokite 5 paprastas, bet galingas frazes, kurios gali išgelbėti santykius be brangių terapeutų ar drastiškų pokyčių. Nuo atsiprašymo „Atleisk man už…“ iki dėkingumo „Ačiū tau“ ir meilės prim...

Skaityti daugiau

2025-11-14 laikas 13:49 Kanados vyriausybė paskelbė planus eutanazuoti karo veteranus siekdama sumažinti išlaidas
Kanados Bendruomenių rūmuose karo veteranas Kelsi Sheren atskleidė nerimą keliančią informaciją apie Kanados vyriausybės planus eutanazuoti karo veteranus siekiant sumažinti išlaidas.

Skaityti daugiau

2025-11-13 laikas 19:19 Pensilvanijos moteris laikinai laimėjo prieš privalomąjį išmaniųjų skaitiklių įdiegimą
Pensilvanijos moteris, kurios negalia pablogėjo dėl išmaniųjų skaitiklių skleidžiamo belaidžio spinduliavimo, laimėjo laikiną teismo sprendimą, leidžiantį jai toliau naudoti mechaninį skaitiklį, kad išvengtų spinduliavimo. Teisėjas taip pat įpareigoj...

Skaityti daugiau