Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Balandžio » 07

Greitai pagaminama lašiša kepta orkaitėje grietinėlės padaže

Greitai pagaminama lašiša kepta orkaitėje grietinėlės padaže

Tai tiesiog tobulas lašišos paruošimo būdas. Realiai darbo yra iki 15-os minučių, o visą kitą darbą už Jus atliks orkaitė. Sulaukia kol iškeps ir galite mėgautis tobulu patiekalu.

Vietoje lašišos šiame recepte galima naudoti ir kitokią žuvį - gaminau tiek su menke, tiek su lydeka, tiek su pangasija ir puikiai pavyko. 

Jei nesate dideli garstyčių gerbėjai, galima gaminti ir be jų, skonis gausis kiek švelnesnis, bet nuostabus.

Ingredientai

  • lašišos filė: 1,2 kilogramo (8-10 gabaliukų; tinka ir menkėpangasijalydeka)
  • česnako milteliai: 2 arbatinio šaukštelio (arba 4 skiltelės česnako)
  • itališkos žolelės: 2 arbatinių šaukštelių (arba provanso žolelės)
  • čiobrelis: 8 šakelių (nėra būtina)
  • druska: pagal skonį
  • pipirai: šiek tiek.

Grietinėlės padažui:

  • 35% riebumo grietinėlė: 400 mililitrų
  • vanduo: 400 mililitrų
  • sultinio kubeliai: 1
  • garstyčios: 4 arbatinių šaukštelių (aš naudoju Dižon)
  • džiovintas čiobrelis: 2 arbatinių šaukštelių (arba raudonėlis).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia lašišos filė (arba kitos pasirinktos žuvies filė) iš abiejų pusių įtriname druska, pipirais bei česnako milteliais (arba išspaustu česnaku), taip pat pabarstome itališkomis žolelėmis (arba provanso žolelėmis).

2. Paruoštus žuvies gabalėlius sudedame į kepimo indą. Jeigu norisi, galima ant kiekvieno gabaliuko uždėti po šviežio čiobrelio šakelę, bet tai nėra privaloma.

3. Sultinio kubelį ištirpiname šiltame vandenyje kartu su garstyčiomis (jei jas naudosite).

4. Supilame grietinėlę, suberiame džiovintą čiobrelį ir išmaišome.

5. Paruoštu padažu užpilame lašišą.

6. Tuomet lašišą dedame į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintos orkaitės vidurį ir kepame kaitinimo režimu iš viršaus ir iš apačios, be ventiliatoriaus maždaug 12-15 minučių (priklausomai nuo žuvies gabaliukų dydžio ir turimos orkaitės ypatumų).

7. Patiekiame kaip tik mėgstate - su daržovėmis, su virtais ryžiais, su virtais makaronais arba kitu mėgstamu savo garnyru. Skanaujame!

8. Patarimas: Jeigu mėgstate tirštesnį padažą, tai į jį galite įmaišyti vieną šaukštelį miltų (prieš tai miltus sumaišome su nedideliu kiekiu šalto vandens).

Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-11-02 laikas 22:05 Pasinerkite į rudeninį Lietuvos mišką su raminančiais ASMR garsais
Pasinerkite į rudeninį Lietuvos mišką su raminančiais ASMR garsais: stiprus vėjas, šnarantys spalvoti lapai, švelnus paukščių čiulbėjimas ir miško ramybė. Idealus miegui, meditacijai ar streso mažinimui. Filmuota 4K kokybe, 2+ val. trukmės kelionė ru...

Skaityti daugiau

2025-11-02 laikas 22:02 Rūko apgaubtas miško rytas Lietuvoje
Rūko apgaubtas miško rytas Lietuvoje. Tikri gamtos garsai: švelnus upelio čiurlenimas, paukščių čiulbėjimas, medžių ošimas. Puiku miegui, meditacijai ar atsipalaidavimui po sunkios dienos. 4K kokybė, 5 val. ramybės. 🌫️🌲 Prenumeruok daugiau lietuviško...

Skaityti daugiau

2025-11-02 laikas 19:40 Pamąstymai moterų akimis – kodėl traukia «blogi vaikinai»?
Blogi? Taip, būtent tie, kuriems tu visiškai nerūpi. Ir savo karališką dėmesį jie skiria tik dozuotai – maloningai – po lašelį, kaip dangaus maną. Džiaukis, kad šiandien aš pats tau paskambinau – kaip sakoma, tai tas retas atvejis, kai kalnas pats nu...

Skaityti daugiau

2025-11-02 laikas 16:55 Ramunėlių arbata: nauda, žala ir saugus vartojimas sveikatai
Ramunėlių arbata, žinoma kaip vienas seniausių natūralių vaistų, tūkstančius metų naudojama liaudies medicinoje. Šis švelnus gėrimas ne tik ramina nervus, bet ir padeda virškinimui, miegui bei daugybei kitų sveikatos problemų. Tačiau, kaip ir bet kok...

Skaityti daugiau

2025-11-02 laikas 14:56 Moderna pristato naują mRNS vakciną ‘mNEXSPIKE’ — lotynų kalba jos pavadinimas reiškia ‘Smurtinė Mirtis’

Tai atrodo kaip parodija, bet taip nėra. „Moderna“ išleido tikrą televizijos reklamą savo naujai mRNS vakcinai „mNEXSPIKE“ — pavadinimas, kuris lotynų kalba reiškia „smurtinė mirtis“.

...

Skaityti daugiau