Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Balandžio » 7

Greitai pagaminama lašiša kepta orkaitėje grietinėlės padaže

Greitai pagaminama lašiša kepta orkaitėje grietinėlės padaže

Tai tiesiog tobulas lašišos paruošimo būdas. Realiai darbo yra iki 15-os minučių, o visą kitą darbą už Jus atliks orkaitė. Sulaukia kol iškeps ir galite mėgautis tobulu patiekalu.

Vietoje lašišos šiame recepte galima naudoti ir kitokią žuvį - gaminau tiek su menke, tiek su lydeka, tiek su pangasija ir puikiai pavyko. 

Jei nesate dideli garstyčių gerbėjai, galima gaminti ir be jų, skonis gausis kiek švelnesnis, bet nuostabus.

Ingredientai

  • lašišos filė: 1,2 kilogramo (8-10 gabaliukų; tinka ir menkėpangasijalydeka)
  • česnako milteliai: 2 arbatinio šaukštelio (arba 4 skiltelės česnako)
  • itališkos žolelės: 2 arbatinių šaukštelių (arba provanso žolelės)
  • čiobrelis: 8 šakelių (nėra būtina)
  • druska: pagal skonį
  • pipirai: šiek tiek.

Grietinėlės padažui:

  • 35% riebumo grietinėlė: 400 mililitrų
  • vanduo: 400 mililitrų
  • sultinio kubeliai: 1
  • garstyčios: 4 arbatinių šaukštelių (aš naudoju Dižon)
  • džiovintas čiobrelis: 2 arbatinių šaukštelių (arba raudonėlis).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia lašišos filė (arba kitos pasirinktos žuvies filė) iš abiejų pusių įtriname druska, pipirais bei česnako milteliais (arba išspaustu česnaku), taip pat pabarstome itališkomis žolelėmis (arba provanso žolelėmis).

2. Paruoštus žuvies gabalėlius sudedame į kepimo indą. Jeigu norisi, galima ant kiekvieno gabaliuko uždėti po šviežio čiobrelio šakelę, bet tai nėra privaloma.

3. Sultinio kubelį ištirpiname šiltame vandenyje kartu su garstyčiomis (jei jas naudosite).

4. Supilame grietinėlę, suberiame džiovintą čiobrelį ir išmaišome.

5. Paruoštu padažu užpilame lašišą.

6. Tuomet lašišą dedame į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintos orkaitės vidurį ir kepame kaitinimo režimu iš viršaus ir iš apačios, be ventiliatoriaus maždaug 12-15 minučių (priklausomai nuo žuvies gabaliukų dydžio ir turimos orkaitės ypatumų).

7. Patiekiame kaip tik mėgstate - su daržovėmis, su virtais ryžiais, su virtais makaronais arba kitu mėgstamu savo garnyru. Skanaujame!

8. Patarimas: Jeigu mėgstate tirštesnį padažą, tai į jį galite įmaišyti vieną šaukštelį miltų (prieš tai miltus sumaišome su nedideliu kiekiu šalto vandens).

Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
13.11.2024 laikas 20:40 Receptai Skanus morkų pyragas: lengvas receptas pradedantiesiems
Morkų pyragas yra ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas, puikiai tinkantis tiek šventėms, tiek kasdieniam desertui. Šis pyragas, derinantis saldžias morkas ir citrusinius apelsinus, sužavės net išrankiausius skonius. Šiame...

Skaityti daugiau

13.11.2024 laikas 20:29 Receptai Citrininiai sausainiai: skanūs ir gaivūs kepiniai

Citrinos — tai ne tik gaivinantis vaisius, bet ir svarbi Italijos kulinarinės kultūros dalis. Citrininiai sausainiai, šių citrusinių vaisių įkvėpti, tapo mėgstamu skanėstu visame pasaulyje. Šie sausainiai yra puikus pasir...

Skaityti daugiau

07.11.2024 laikas 09:42 Onkologinė Mityba 11.10. Geriausi Liaudiški Maisto Papildai. Paprastasis Varputis - Universalus Gydytojas

Varputis – tai unikalus augalas, kurio gydomosios savybės žinomos nuo seniausių laikų. Nuo šaknų iki viršūnių, šis augalas gali padėti išspręsti daugybę sveikatos problemų: nuo kepenų cirozės ir akmenų inkstuose iki viršk...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 08:16 Varnalėšų lapai: nauda, vartojimas ir atsargumo priemonės
Varnalėšos yra gerai žinomos dėl savo šaknų gydomųjų savybių, tačiau daugelis žmonių nežino, kad ir varnalėšų lapai gali pasiūlyti daugybę naudos sveikatai. Šiame straipsnyje išnagrinėsime, kaip šie lapai gali prisidėti prie jūsų gerovės, jų teikiama...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 08:00 Žemas kraujospūdis (hipotenzija): priežastys, simptomai ir gydymas
Žemas kraujospūdis, arba hipotenzija, dažnai yra ignoruojama sveikatos problema, tačiau ji gali turėti rimtų pasekmių. Nors dauguma žmonių žino apie aukšto kraujospūdžio pavojus, apie žemą kraujospūdį žinoma gerokai mažiau. Šiame straipsnyje išnagrin...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 07:44 Kaip greitai užmigti po naktinio prabudimo: patarimai
Naktinis prabudimas gali būti nemalonus ir varginantis, ypač jei po to sunkiai užmigsite. Daugelis žmonių patiria šią problemą, tačiau yra efektyvių būdų, kaip greitai ir neskausmingai grįžti į miegą. Gydytojas Michfelis Bruce'as pristato paprastus, ...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 21:36 Neįsižeiskite ant vaikų: tylos reikšmė ir tėvų palaikymas
Šiuolaikiniame pasaulyje, kai vaikai dažnai užimti savo reikalais, tėvams gali kilti klausimų, kodėl jų vaikai nebekontaktuoja taip dažnai, kaip anksčiau. Tačiau tylos užkulisiuose gali slypėti ne abejingumas, o gili emocinė dinamika. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 13:57 Česnako nauda ir žala širdies sveikatai: kokias savybes žinoti?
Širdies ir kraujagyslių ligos išlieka viena iš pagrindinių suaugusiųjų mirties priežasčių, ypač Jungtinėse Amerikos Valstijose. Rūpindamiesi savo širdies sveikata, galime pasiekti puikių rezultatų, pasitelkdami ne tik subalansuotą mitybą ir fizinį ak...

Skaityti daugiau