Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2020 » Rugsėjo » 12

Kaip gaminti voveraites arba grietinėleje troškintos voveraitės

Kaip Gaminti Voveraites Arba Grietinėleje Troškintos Voveraitės

Keletas itin įdomių faktų apie grybus - voveraites:

- Voveraitės Lietuvos įprastai pušynuose dygsta nuo birželio vidurio iki spalio pabaigos.

- Nors voveraitės yra skaičiuojamos kaip trečios kategorijos grybas, bet jos itin mėgiamos ne tik Lietuvoje, o ir daugybėje kitų Europos šalių.

- Kai plaunate voveraites, jas stenkitės kuo trumpiau mirkykite vandenyje, nes jos, tarsi kempinės, sugers vandenį, o nuo to jų skonis tik blogės.

- Voveraičių išvis nereikia supjaustyti, nes jos kuo idealiausiai plėšosi, tarsi sūrio lazdelės.

- Kai kepate voveraitės, stenkitės neperkrauti keptuvės, tai trukdo voveraitėms vienodai kepti.

- Kepame voveraites žalias, prieš tai jų neapverdame, kitaip jos praranda savo kvapnumą. 

- Jei kepame žalias voveraitės keptuvėje, leidžiame joms tiesiog išsitroškinti savo sultims, o kai sultys nugaruoja, pagardiname grietine arba grietinėle.

- Kai gaminame voveraites, nenaudojame per daug prieskonių, užtenka tik juodųjų pipirų bei čiobrelių, tegul puikiai jaučiasi grybų skonis.

- Voveraites idealiausia yra išdžiovinti (kuo nuostabiausiai tinka žiemai įvairiems patiekalams pagardinti), šaldyti (tik prieš tai jas perliejame šaltu vandeniu) arba užšaldyti jau apkeptas svieste (lieka tik pašildyti).

- Pačios skaniausios voveraitės būna tiesiog iškeptos keptuvėje su grietine ar grietinėle ir patiektos su šviežiomis virtomis bulvės. Tai nuostabus, visų mėgiamas ir laiko patikrintas receptas. Pamėginkite ir Jūs!

Ingredientai

  • voveraitės: ~5 stiklinių
  • sūdyti lašinukai: 100 gramų
  • liesa grietinėlė: 400 mililitrų
  • svogūnai: 2
  • aliejus: 3 šaukštų
  • miltai: 3 šaukštų
  • lydytas sūrelis: 100 gramų (panemunių pievų ar panašiai).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia grybus (voveraites) suberiame į sausą keptuvę ir troškiname, kol atsiras daug sulčių, maždaug 15 minučių.

2. Kitoje keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame susmulkintus lašinukus, apkepus suberiame susmulkintus svogūnus.

3. Po to juos sudedame į grybus, viską apibarstome miltais ir gerai permaišome.

4. Supilame grietinėlę ir kaitiname, kol užvirs.

5. Tada po šaukštą sudedame sūrį. Sumažiname ugnį ir troškiname maždaug 10 minučių.

6. Pagardiname druska, pipirais, muskato riešutu, petražolėmis ir šiek tiek čiobrelio. Patiekiame ir skanaujame!

Turite, savo receptą, norite pasidalinti su kitais, kelkite nuotraukas, prisijunkite ir rašykite bloge.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
30.09.2020 laikas 10:47 First planet in another galaxy discovered

Astronomers have discovered something very similar to an exoplanet outside the Milky Way. If this discovery is confirmed, it will be the first known planet in another galaxy.

Skaityti daugiau

30.09.2020 laikas 10:42 The remains of a mysterious creature with tentacles were thrown onto the island
The remains of a mysterious creature, washed ashore on Whidbey Island in the US state of Washington, puzzled experts.

Skaityti daugiau

30.09.2020 laikas 10:35 The terrible catastrophe that killed the ancient Maya is named
Scientists from the Spanish National Research Council concluded that 1590 years ago, the ancient Mayan civilization was partially affected by the catastrophic eruption of the Ilopango volcano, which killed all life within a radius of 40 kilometers....

Skaityti daugiau

30.09.2020 laikas 10:35 Cro-Magnons settled the south of Europe 5 thousand years earlier than previously thought
Anthropologists have found the first evidence that Cro-Magnons reached the territory of the Iberian Peninsula at least 38 thousand years ago.

Skaityti daugiau

30.09.2020 laikas 10:21 White Eagle Saloon In Portland, Oregon
Located in one of the oldest sections of Portland, Oregon, close to the docks and rail yards, the neighborhood around the White Eagle Saloon has held a reputation as rather “rough and ready” for most of its history....

Skaityti daugiau