Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Rugsėjo » 12

Kaip gaminti voveraites arba grietinėleje troškintos voveraitės

Kaip Gaminti Voveraites Arba Grietinėleje Troškintos Voveraitės

Keletas itin įdomių faktų apie grybus - voveraites:

- Voveraitės Lietuvos įprastai pušynuose dygsta nuo birželio vidurio iki spalio pabaigos.

- Nors voveraitės yra skaičiuojamos kaip trečios kategorijos grybas, bet jos itin mėgiamos ne tik Lietuvoje, o ir daugybėje kitų Europos šalių.

- Kai plaunate voveraites, jas stenkitės kuo trumpiau mirkykite vandenyje, nes jos, tarsi kempinės, sugers vandenį, o nuo to jų skonis tik blogės.

- Voveraičių išvis nereikia supjaustyti, nes jos kuo idealiausiai plėšosi, tarsi sūrio lazdelės.

- Kai kepate voveraitės, stenkitės neperkrauti keptuvės, tai trukdo voveraitėms vienodai kepti.

- Kepame voveraites žalias, prieš tai jų neapverdame, kitaip jos praranda savo kvapnumą. 

- Jei kepame žalias voveraitės keptuvėje, leidžiame joms tiesiog išsitroškinti savo sultims, o kai sultys nugaruoja, pagardiname grietine arba grietinėle.

- Kai gaminame voveraites, nenaudojame per daug prieskonių, užtenka tik juodųjų pipirų bei čiobrelių, tegul puikiai jaučiasi grybų skonis.

- Voveraites idealiausia yra išdžiovinti (kuo nuostabiausiai tinka žiemai įvairiems patiekalams pagardinti), šaldyti (tik prieš tai jas perliejame šaltu vandeniu) arba užšaldyti jau apkeptas svieste (lieka tik pašildyti).

- Pačios skaniausios voveraitės būna tiesiog iškeptos keptuvėje su grietine ar grietinėle ir patiektos su šviežiomis virtomis bulvės. Tai nuostabus, visų mėgiamas ir laiko patikrintas receptas. Pamėginkite ir Jūs!

Ingredientai

  • voveraitės: ~5 stiklinių
  • sūdyti lašinukai: 100 gramų
  • liesa grietinėlė: 400 mililitrų
  • svogūnai: 2
  • aliejus: 3 šaukštų
  • miltai: 3 šaukštų
  • lydytas sūrelis: 100 gramų (panemunių pievų ar panašiai).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia grybus (voveraites) suberiame į sausą keptuvę ir troškiname, kol atsiras daug sulčių, maždaug 15 minučių.

2. Kitoje keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame susmulkintus lašinukus, apkepus suberiame susmulkintus svogūnus.

3. Po to juos sudedame į grybus, viską apibarstome miltais ir gerai permaišome.

4. Supilame grietinėlę ir kaitiname, kol užvirs.

5. Tada po šaukštą sudedame sūrį. Sumažiname ugnį ir troškiname maždaug 10 minučių.

6. Pagardiname druska, pipirais, muskato riešutu, petražolėmis ir šiek tiek čiobrelio. Patiekiame ir skanaujame!

Turite, savo receptą, norite pasidalinti su kitais, kelkite nuotraukas, prisijunkite ir rašykite bloge.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau