- 26.01.2021
- 0.0 Reitingas
- 2194 Peržiūros
- Aptarti
Tai tikriausiai yra pats skaniausias mano kiaulienos šašlykų marinavimo būdas. Sprandinė iškepusi būna labai minkšta bei sultinga, o citrinos suteikia itin nuostabų prieskonį. Visos draugės jau paprašė recepto.
Ingredientai
- kiaulienos sprandinė: 1 kilogramo
- svogūnai: 500 gramų
- citrinos 1
- prieskoniai mėsai
- druska
- pipirai.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į indą sudedame nemažais gabaliukais supjaustytą kiaulienos sprandinę.
2. Tada sudedame plonais griežinėliais supjaustytus svogūnus (svogūnus rankomis pamaigome, kad šiek tiek išleistų sultis). Jeigu norisi, kad marinavimo laikas būtų trumpesnis, tai svogūnus sutarkuokite, šitaip jie greičiau paskleis savo sultis ir susigers į šašlyką.
3. Tuomet suberiame druską, pipirus ir įspaudžiame citrinų sultis. Pagal savo skonį pagardinti mėgstamais mėsos prieskoniais (dar galima, jeigu norisi, įdėti prieskoninių žolelių, pvz. petražolių, bazilikų, rozmarino). Dar kartą permaišome.
4. Supjaustome griežinėliais citriną ir taip pat sudedame į indą su kiaulienos sprandine. Dar vieną karta viską gerai permaišome.
5. Paliekame marinuotis šaldytuve bent jau 3 valandas (galite palikti ir per visą naktį, mėsa nuo to bus tik minkštesnė).
6. Po to pasimarinavusius kiaulienos sprandinės gabaliukus suneriame ant iešmų (prieš tai nuo jos nuimame svogūnus bei citrinas, nes kitaip svils) ir kepame šašlykinėje.
7. Patiekiame su savo mėgstamais padažais ir garnyrais. Skanaujame!
8. Patarimas: Šiuos šašlykus galite kepti ir grilyje; šašlykinėje arba orkaitėje, pavyks puikiai.
9. Rekomendacija: Daugiau šašlykų receptų rasite: Šašlykų receptai.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau