Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2021 » Vasario » 18 » Patalpinti naujieną

Kokosų miltų blyneliai su graikišku jogurtu ir klevų sirupu, kepti keptuvėje

Kokosų miltų blyneliai su graikišku jogurtu ir klevų sirupu, kepti kep

Jau ganėtinai galvojau, kad reikia išsikepti blynelių iš kokosų miltų. Tenka pripažinti, kad aš su jais, dar kol kas virtuvėje nelabai draugauju. Kepiniai iš kokosų miltų dar mane vis ir pačia savo tekstūra, ir savo išvaizda. Visgi, žinant kai kurias gudrybes ir tobulėjant tikrai yra įmanoma pasigaminti ir gardų, ir nuostabiai atrodantį kepinį.

Kokosų miltai yra be glitimo, todėl puikiai tinka jo netoleruojantiems, arba norintiems išbandyti kitokius miltus. Kokosų miltai yra itin sausi, tad labai sugeria drėgmę. Jų reiktų naudoti gerokai mažiau nei įprastinių miltų.

Šių blynų tešla turi būti kiek tirštesnė nei įprastinių blynų. Pagaminus tešlą rekomenduoju ją šiek tiek palikti kambario temperatūroje. Šitaip miltai labiau išbrinksta, susijungia su kitais ingredientais. Aš pati kepiau ant vidutiniškai įkaitintos temperatūros. Įprastai blynus kepu ant aukštesnės, bet kokosų miltų tešla linkusi itin greitai paruduoti, o vidus dar gali būti iškepęs. Tad jei nesinori valgyti degėsių, kepame ant žemesnės kaitros ir kiek ilgiau.

Gamindama naudojau mažus kiaušinius. Jei naudosite didesnius, galima įberti daugiau miltų. Jei tešla gausis per tiršta - įpilame vandens.

Iš nurodyto ingredientų kiekio man pavyko iškepti 16 blynelių.

Ingredientai

  • kiaušiniai: 3
  • graikiškas jogurtas: trečdalio stiklinės
  • kokosų miltai: ketvirtadalio stiklinės
  • klevų sirupas: 2 valgomųjų šaukštų
  • ištirpintas sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
  • jūros druska: žiupsnelio
  • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • sviestas (kepimui).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia dideliame inde lengvai išplakame kiaušinius, klevų sirupą, vanilės ekstraktą ir graikišką jogurtą.

2. Tada supilame ištirpintą sviestą.

3. Suberiame kokosų miltus, kepimo miltelius ir druską. Išmaišome iki vientisos masės.

4. Paliekami pastovėti kambario temperatūroje maždaug 10-15 minučių.

5. Keptuvėje įkaitiname gabaliuką sviestą ant vidutinės kaitros.

6. Įpilame po 1 valgomąjį šaukštą tešlos ir kepame maždaug 3 minutes iš apačios.

7. Tuomet apverčiame ir dar pakepame maždaug 2 minutes. Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau blynelių receptų rasite: Blyneliai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Turite savo nuomone, (už ar, prieš) pasidalinkite su mumis, palikite komentarą, prisijunkite, rašykite bloge, pasirinkdami kategoriją. Pasidalinkite savo receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su paranormaliais, anomališkais ir kitais nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Įvertink šį straipsnį. Prieš tai pakomentuodami, arba parašykite patys! Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą PARANORMAL turinį. Norite sužinoti daugiau, sutikite gauti naujienas arba pasidalinkite spausdami .
Sveiki, nesuspėju, o info tiek daug! Kas Jums svarbu?
Iš viso atsakymų: 206
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
08.03.2021 laikas 09:47 Kaimiški tradiciniai bulviniai vėdarai su pienu

Daugelio lietuvių pamėgti ir metai iš metų gaminami kaimiški bulviniai vėdarai. Man asmeniškai patinka ir bulviniai, ir kraujiniai vėdarai. Tad gaminu kartais vienokius, o kartais kitokius, pagal tos dienos norus.

...

Skaityti daugiau

08.03.2021 laikas 09:28 Veganiški / vegetariški raudonųjų lęšių ir morkų maltinukai (orkaitėje)
Tokie raudonųjų lęšių ir morkų maltinukai mūsų šeimą labai sužavėjo. Kepsime juos dar tikrai ne vieną kartą. Skonis šiek tiek net priminė tikrą mėsą. Todėl jei ieškote, ką pagaminti tiems, kurie nenori valgyti veganiškai, toks receptas gali būti nuostabus kompromisas tarp įprastų bei veganiškų malti...

Skaityti daugiau

08.03.2021 laikas 09:20 Omletas su pienu, keptas orkaitėje
Tai fantastiškas patiekalas vėlyviems pusryčiams - omletui padaryti prireiks vos kelių minučių ir kol jis keps orkaitėje, galėsite laiką leisti lovoje. Man asmeniškai šis omletas labai primena, lygiai tokį koks būdavo patiekiamas darželiuose....

Skaityti daugiau

08.03.2021 laikas 10:06 Įminta Diatlovo perėjos paslaptis? Dėl 9 šiurpių mirčių buvo kaltinami „ateiviai ir sniego žmonės“
Naujas tyrimas atskleidė, kad devynis studentus, 1959 m. keliavusius slidėmis Sibire, pražudė snigo griūtis. Ne ateiviai ar sniego žmonės, kaip kadaise buvo tikima.

Skaityti daugiau

08.03.2021 laikas 08:55 Brandi ir nebrandi meilė: nuo poreikio iki savęs priėmimo
„Myliu tave, nes tu man esi labai reikalingas“. Nebrandi meilė – tai spąstai, kurių pagrindas yra vidinis poreikis. Jeigu norite sukurti tvirtus santykius, būtina suvokti, kuo skiriasi brandi meilė nuo nebrandžios....

Skaityti daugiau

07.03.2021 laikas 23:06 Sveikatą atstatantis receptas: 1 burokėlis, 2 morkos, 1 obuolys

Kurdamas šį receptą specialistas rėmėsi tuo, kad ingredientai turi būti paprasti ir prieinami, kad kiekvienas žmogus galėtų paruošti šią priemonę. Receptas tikrai lengvas, todėl kad burokėliai, morkos ir obuoliai turi visus būtinus mikroelementus ir kainuoja nebrangiai.

...

Skaityti daugiau

07.03.2021 laikas 17:07 Žudanti saulė: Trečiojo reicho veidrodis

Tarp daugybės išties unikalių technologijų, kurias Antrojo pasaulio karo metu sukūrė vokiečių mokslininkai, yra daug labai keistų. Kitaip projektą „Saulės patranka“ pavadinti neįmanoma – didžiulis orbitinis veidrodis, kuris savo spinduliu degina ištisus miestus, išgarina upes ir...

Skaityti daugiau

07.03.2021 laikas 16:05 Legenda apie Konvio upę ir pabaisą Afanką
Kalbama, jog kažkada buvo laikai, kai žmonės, gyvenantys Konvio slėnyje, nuolat kentėdavo nuo didžiulių potvynių, kurie pražudydavo jų galvijus ir pasėlius. Tačiau šių nelaimių priežastis nebuvo natūralus reiškinys: visi žinojo, kad potvynius sukelia Afankas....

Skaityti daugiau