Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 18

Kokosų miltų blyneliai su graikišku jogurtu ir klevų sirupu, kepti keptuvėje

Kokosų miltų blyneliai su graikišku jogurtu ir klevų sirupu, kepti kep

Jau ganėtinai galvojau, kad reikia išsikepti blynelių iš kokosų miltų. Tenka pripažinti, kad aš su jais, dar kol kas virtuvėje nelabai draugauju. Kepiniai iš kokosų miltų dar mane vis ir pačia savo tekstūra, ir savo išvaizda. Visgi, žinant kai kurias gudrybes ir tobulėjant tikrai yra įmanoma pasigaminti ir gardų, ir nuostabiai atrodantį kepinį.

Kokosų miltai yra be glitimo, todėl puikiai tinka jo netoleruojantiems, arba norintiems išbandyti kitokius miltus. Kokosų miltai yra itin sausi, tad labai sugeria drėgmę. Jų reiktų naudoti gerokai mažiau nei įprastinių miltų.

Šių blynų tešla turi būti kiek tirštesnė nei įprastinių blynų. Pagaminus tešlą rekomenduoju ją šiek tiek palikti kambario temperatūroje. Šitaip miltai labiau išbrinksta, susijungia su kitais ingredientais. Aš pati kepiau ant vidutiniškai įkaitintos temperatūros. Įprastai blynus kepu ant aukštesnės, bet kokosų miltų tešla linkusi itin greitai paruduoti, o vidus dar gali būti iškepęs. Tad jei nesinori valgyti degėsių, kepame ant žemesnės kaitros ir kiek ilgiau.

Gamindama naudojau mažus kiaušinius. Jei naudosite didesnius, galima įberti daugiau miltų. Jei tešla gausis per tiršta - įpilame vandens.

Iš nurodyto ingredientų kiekio man pavyko iškepti 16 blynelių.

Ingredientai

  • kiaušiniai: 3
  • graikiškas jogurtas: trečdalio stiklinės
  • kokosų miltai: ketvirtadalio stiklinės
  • klevų sirupas: 2 valgomųjų šaukštų
  • ištirpintas sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
  • jūros druska: žiupsnelio
  • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • sviestas (kepimui).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia dideliame inde lengvai išplakame kiaušinius, klevų sirupą, vanilės ekstraktą ir graikišką jogurtą.

2. Tada supilame ištirpintą sviestą.

3. Suberiame kokosų miltus, kepimo miltelius ir druską. Išmaišome iki vientisos masės.

4. Paliekami pastovėti kambario temperatūroje maždaug 10-15 minučių.

5. Keptuvėje įkaitiname gabaliuką sviestą ant vidutinės kaitros.

6. Įpilame po 1 valgomąjį šaukštą tešlos ir kepame maždaug 3 minutes iš apačios.

7. Tuomet apverčiame ir dar pakepame maždaug 2 minutes. Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau blynelių receptų rasite: Blyneliai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau