- 19.01.2021
- 0.0 Reitingas
- 695 Peržiūrų
- Aptarti
(Paranormal) Šitokiu būdu galite kepti ir kitokią pasirinktą mėsą, bet jeigu tik turite galimybę, būtinai išmėginkite šitaip iškepto ožiuko. Mėsa gavosi neįtikėtinai minkšta bei aromatinga. Labai nuoširdžiai rekomenduoju, sulauksite daug komplimentų iš valgančiųjų.
Ingredientai
- jauno ožiuko mėsa su kaulu: 1 kilogramo
- morkos: 3
- svogūnai: 1
- šviežias rozmarinas: 2 šakelių
- česnakas: 2 skiltelių
- džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
- pankolio sėklos: 1 arbatinio šaukštelio
- kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- nemalti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
- rūkyta paprika: 0,5 arbatinio šaukštelio
- maltos kalendros sėklos: 0,5 arbatinio šaukštelio
- malti gvazdikėliai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
- alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- baltas vynas: 500 mililitrų.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į trintuvę sudedame rozmarino lapelius, nulupto česnako skilteles, čiobrelius, pankolių sėklas, kuminą, druską, pipirus, rūkytą paprika, kalendrą bei gvazdikėlius.
2. Sutriname viską iki rupios masės, supilame aliejų ir išmaišome.
3. Orkaitę įkaitiname iki 215 laipsnių temperatūros.
4. Nuo mėsos pašaliname visus išorėje esančius riebalus ir įtriname mėsą prieskonių mišiniu.
5. Morkas nuskutame bei stambiai supjaustome. Stambiai sukapojame svogūną.
6. Išdėliojame daržoves troškintuvo dugne. Prieskoniais įtrintą mėsą padedame ant daržovių.
7. Supilame vyną, nepildami jo tiesiogiai ant mėsos, kad nenusiplautų prieskoniai.
8. Kepame apatinėje orkaitės lentynoje pusvalandį.
9. Po to sumažiname temperatūrą iki 150 laipsnių, uždengiame ir kepame dar 3 su puse valandos kol mėsa pradės kristi nuo kaulo. Skanaujame!
Recepto Autorius Kiaunės reikaliukai
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau