Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Sausio » 19

Lėtai troškinta jauno ožiuko mėsa su rozmarinu orkaitėje

Lėtai troškinta jauno ožiuko mėsa su rozmarinu orkaitėje

(Paranormal) Šitokiu būdu galite kepti ir kitokią pasirinktą mėsą, bet jeigu tik turite galimybę, būtinai išmėginkite šitaip iškepto ožiuko. Mėsa gavosi neįtikėtinai minkšta bei aromatinga. Labai nuoširdžiai rekomenduoju, sulauksite daug komplimentų iš valgančiųjų.

Ingredientai

  • jauno ožiuko mėsa su kaulu: 1 kilogramo
  • morkos: 3
  • svogūnai: 1
  • šviežias rozmarinas: 2 šakelių
  • česnakas: 2 skiltelių
  • džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
  • pankolio sėklos: 1 arbatinio šaukštelio
  • kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • nemalti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
  • rūkyta paprika: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • maltos kalendros sėklos: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • malti gvazdikėliai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • baltas vynas: 500 mililitrų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į trintuvę sudedame rozmarino lapelius, nulupto česnako skilteles, čiobrelius, pankolių sėklas, kuminą, druską, pipirus, rūkytą paprika, kalendrą bei gvazdikėlius.

2. Sutriname viską iki rupios masės, supilame aliejų ir išmaišome.

3. Orkaitę įkaitiname iki 215 laipsnių temperatūros.

4. Nuo mėsos pašaliname visus išorėje esančius riebalus ir įtriname mėsą prieskonių mišiniu.

5. Morkas nuskutame bei stambiai supjaustome. Stambiai sukapojame svogūną.

6. Išdėliojame daržoves troškintuvo dugne. Prieskoniais įtrintą mėsą padedame ant daržovių.

7. Supilame vyną, nepildami jo tiesiogiai ant mėsos, kad nenusiplautų prieskoniai.

8. Kepame apatinėje orkaitės lentynoje pusvalandį.

9. Po to sumažiname temperatūrą iki 150 laipsnių, uždengiame ir kepame dar 3 su puse valandos kol mėsa pradės kristi nuo kaulo. Skanaujame!

Recepto Autorius Kiaunės reikaliukai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau