Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Sausio » 19

Lėtai troškinta jauno ožiuko mėsa su rozmarinu orkaitėje

Lėtai troškinta jauno ožiuko mėsa su rozmarinu orkaitėje

(Paranormal) Šitokiu būdu galite kepti ir kitokią pasirinktą mėsą, bet jeigu tik turite galimybę, būtinai išmėginkite šitaip iškepto ožiuko. Mėsa gavosi neįtikėtinai minkšta bei aromatinga. Labai nuoširdžiai rekomenduoju, sulauksite daug komplimentų iš valgančiųjų.

Ingredientai

  • jauno ožiuko mėsa su kaulu: 1 kilogramo
  • morkos: 3
  • svogūnai: 1
  • šviežias rozmarinas: 2 šakelių
  • česnakas: 2 skiltelių
  • džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
  • pankolio sėklos: 1 arbatinio šaukštelio
  • kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • nemalti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
  • rūkyta paprika: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • maltos kalendros sėklos: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • malti gvazdikėliai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • baltas vynas: 500 mililitrų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į trintuvę sudedame rozmarino lapelius, nulupto česnako skilteles, čiobrelius, pankolių sėklas, kuminą, druską, pipirus, rūkytą paprika, kalendrą bei gvazdikėlius.

2. Sutriname viską iki rupios masės, supilame aliejų ir išmaišome.

3. Orkaitę įkaitiname iki 215 laipsnių temperatūros.

4. Nuo mėsos pašaliname visus išorėje esančius riebalus ir įtriname mėsą prieskonių mišiniu.

5. Morkas nuskutame bei stambiai supjaustome. Stambiai sukapojame svogūną.

6. Išdėliojame daržoves troškintuvo dugne. Prieskoniais įtrintą mėsą padedame ant daržovių.

7. Supilame vyną, nepildami jo tiesiogiai ant mėsos, kad nenusiplautų prieskoniai.

8. Kepame apatinėje orkaitės lentynoje pusvalandį.

9. Po to sumažiname temperatūrą iki 150 laipsnių, uždengiame ir kepame dar 3 su puse valandos kol mėsa pradės kristi nuo kaulo. Skanaujame!

Recepto Autorius Kiaunės reikaliukai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 09:42 Vaistinis valerijonas: nauda sveikatai, įsisavinimas, žala ir tradiciniai receptai

Vaistinis valerijonas – natūralus ramintuvas: gydo nemigą, nerimą, širdies neurozę, padeda menopauzėje. Sužinokite naudą (GABA modulisacija), įsisavinimą (greitas žarnyne), žalą (galvos skausmas, priklausomybė) i...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 07:37 Kur dingsta uodai žiemą? Išsami vadovas apie kraujasiurbių žiemojimą, rūšis ir prevenciją
Žiemą uodai dingsta, bet ne amžiams – jie slepiasi diapauzės būsenoje ar kiaušinėlių pavidalu, laukdami pavasario. Šiame išsamiame straipsnyje aptariame uodų gyvenimo ciklą, skirtingų rūšių žiemojimo strategijas ir mokslinius faktus iš tarptautinių š...

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:54 Vienoje teisme teisiami migrantai paaugliai už mokytojos išprievartavimą ir šantažavimą
Trys pagrindiniai kaltinamieji yra 15-metis irakietis, 17-metis rumunas ir 15-metis afganistanietis, kurie kaltinami kelis mėnesius trukusiu teroro kampanija prieš mokytoją.

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:39 Graikija ketina sumažinti prieglobsčio išmokas ir nutraukti būsto subsidijas pabėgėliams
Kiekvienas, kuriam šioje šalyje suteiktas prieglobstis, nebegalės gyventi iš išmokų, mokamų Europos ir Graikijos mokesčių mokėtojų sąskaita

Skaityti daugiau