Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2019 » Birželio » 15

Mėsa lietuviškai - slaptas lietuvių receptas

Mėsa lietuviškai - slaptas lietuvių receptas. paranormal.lt

Jei norite išbandyti kažką naujo, o jūsų kulinariniai sugebėjimai baigėsi. Yra slaptas lietuviškas receptas, kurio niekas garsiai nesako, bet visi žino! O jei nežinojai, pabandyk nustebinti šiuo paslaptingu receptu savo šeimos narius ir draugus. Žinoma, jei nesi vegetaras.

Sako žinovai, paruošta ši mėsa yra tokia švelni, net tirpsta burnoje. Skanumėlis! Nelauk rytojaus, gamink šiandieną.

Atrodytų, tokios mėsos pagaminimui reiks daug laiko, bet tai ne taip. Jums prireiks vos pusantros valandos.

mėsa, virtuvė, receptas, paranormal.lt

Ingredientai, kurių prireiks, ruošiant mėsą lietuviškai:

  • Jautiena – 1 kg
  • Svogūnai– 2 galvutės
  • Česnakas – 8 skiltelės
  • Vanduo – 200 ml
  • Sviestas – 150 g
  • Cukraus ir druskos po vieną valgomąjį šaukštą
  • Actas – vienas valgomasis šaukštas

Paruošimas:

  1. Pirmiausia supjaustykite svogūną žiedais ir smulkiai česnaką.
  2. Jautieną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  3. Sviestą padalinkite į dideles dvi dalis.
  4. Į nepridegančią keptuvę dėkite jautienos gabalėlius.
  5. Ant jautienos uždėkite svogūnų žiedus ir užpilkite šiek tiek vandens.
  6. Ant svogūnų dedam sviestą ir uždengiam dangčiu. Ugnį padarom didžiausią. Kai tik užvirs, reikia sumažinti plytelės temperatūrą.
  7. Paliekam gamintis pusantros-dviem valandoms. Dangtį paliekam uždengtą.
  8. Po valandos, įmeskite česnaką ir mėgstamus prieskonius ir palikite iki galo gamintis.

mėsa, virtuvė, receptas, mėsos paruošimas, paranormal.lt

Šią mėsą galima patiekti su keptomis bulvėmis. Jas lengva pasigaminti.

Pirmiausia išvirkite bulves su lupenom. Po to nuvalykite, supjaustykite pagaliukais, apkepinkite keptuvėje.

Dar galima pagaminti salotas iš agurkų, pomidorų ir žalumynų. Agurkėlius ir pomidorus galima supjaustyti žiedeliais.

Šią mėsą galima suvalgyti ir su makaronais, koše. Bet koks garnyras tiks.

Tai puikus sprendimas pietums.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:54 Kaip skalbti pūkinę striukę skalbyklėje, kad neprarastų formos ir purumo

Pūkinė striukė – šilčiausias pasirinkimas žiemą, tačiau daugelis bijo ją skalbti namuose. Sužinokite, kaip teisingai paruošti striukę, pasirinkti 30 °C švelnųjį režimą, naudoti skystą priemonę be kondicionieriaus ir svarbiausia – įdėti 2–3 kamuol...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Verdant kiaušinius lukštas dažnai trūkinėja dėl temperatūrų skirtumo, plono lukšto ar netinkamo metodo. Tačiau yra paprastų gudrybių, kurios veikia 100%! Į vandenį įpilkite acto arba druskos, pradurkite kiaušinio galą adata, dėti į šaltą vandenį ir v...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:17 Chemija ar alchemija: kodėl geismas nėra meilė santykiuose?

Daugelis klaidingai laiko geismą – stiprią fizinę trauką ir aistrą – pagrindiniu romantinių santykių veiksniu. Straipsnyje aiškinama, kodėl chemija (geismas) yra trumpalaikė ir dažnai veda prie nusivylimų, o tikroji alchemija (meilė) r...

Skaityti daugiau