Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2019 » Lapkričio » 24

Šokas Gruzinams. Kaip Lietuviai šašlykus gamina stiklainyje?

Kaip Šašlykus Gaminti Stiklainyje?

Jei oras piknikui netinkamas, o šašlyko vis tiek norisi – nebūtina eiti į restoraną!

Mes radome puikų šašlyko receptą namų sąlygomis, kuris populiarus net Gruzijoje! Tikimės, jūsų namų ūkyje atsiras trilitrinių stiklainių?

Tuomet užsirašykite ko reikia:

  • kiauliena (antrekotas) – 1 kg
  • bekonas – 250 g
  • svogūnai – 2-3 vnt
  • ½ citrinos sultys
  • vanduo – 100 ml
  • druska, pipirai, kalendra, prieskoniai.

Šašlykai, mėsos patiekalai, virtuvė, receptas, skanus maistas

  1. Mėsą nuplauti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais. Dėti druską, pipirus, prieskonius ir citrinos sultis.
  2. Svogūnus supjaustyti žiedais ir dėti prie mėsos, paskui supilti vandenį. Palikti marinuotis 30 min.
  3. Bekoną supjaustyti plonomis juostelėmis. Suverti ant iešmelių mėsą, kaitaliojant su bekonu ir svogūnu.
  4. Į stiklainio dugną dėti likusius svogūnus. Į kiekvieną stiklainį telpa 4-5 „iešmai“.
  5. Uždengti stiklainį folija. Iš išorės stiklainis turi būti sausas.
  6. Dėti į šaltą orkaitę (kad stiklainis nesprogtų). Palikti 60-80 min 180-200 laipsnių temperatūroje.
  7. Išjungti orkaitę ir palaukti 5 min. Atidaryti lėtai, kad pasikeitus temperatūroms stiklainis nesprogtų.
Čia galite rašyti savo nutikimą, istoriją, pamąstymus, sveikatos patarimą, receptą... Prisijunkite ir rašykite!
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar