- 11.04.2021
- 5.0 Reitingas
- 2021 Peržiūr
- Aptarti
Šis pyragas gaunasi minkštas ir purus, su tokia citrinine, gaivia rūgštele. Man asmeniškai tikrai patiko ir kepsiu dar ne viena kartą, nes pasigamina tikrai greitai ir nesunkiai. Ačiū Beatai už šį receptą.
Ingredientai
- sviestas: 100 gramų (kambario temperatūros)
- cukrus: 200 gramų
- kiaušiniai: 3
- grietinė: 120 gramų
- nutarkuota citrinos žievelė: iš 1 vnt.
- miltai: 200 gramų
- druska: žiupsnelio
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- aguonos: 1-2 valgomųjų šaukštų.
Glaistui:
- citrinos sultys: iš 1 vnt.
- cukraus pudra: ~4-5 valgomųjų šaukštų.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi.
2. Tada po vieną įmuškite kiaušinius, kas kartą gerai išplakdami.
3. Tuomet sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite.
4. Įtarkuokite citrinos žievelę ir įberkite druskos.
5. Įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Masę gerai išmaišykite.
6. Pilkite į sviestu pateptą kekso formą ir kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 35 minutes.
7. Dar šiltą, tik išimtą iš kepimo formos keksą sulaistykite citrinos sulčių ir cukraus pudros glajumi. Lepinkitės!
Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.
Recepto Autorius Kviečiu į virtuvę
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau