Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Medical Health » 2020 » Spalio » 23

Researchers discover molecular link between diet and risk of cancer

Researchers discover molecular link between diet and risk of cancer

An international team of researchers has identified a direct molecular link between meat and dairy diets and the development of antibodies in the blood that increase the chances of developing cancer. This connection may explain the high incidence of cancer among those who consume large amounts of dairy products and red meat, similar to the link between high cholesterol and an increased risk of heart disease.

The study was led by Dr. Vered Padler-Karavani of the Department of Cell Research and Immunology at the Shmunis School of Biomedicine and Cancer Research at Tel Aviv University's George S. Wise Faculty of Life Sciences. The results of the research were published on September 23, 2020, in BMC Medicine.

Neu5Gc is a sugar molecule found in the tissues of mammals but not in poultry or fish. Humans develop antibodies to Neu5Gc in infancy, when they are first exposed to dairy and meat products. While it is known that these antibodies increase the risk of cancer, especially colorectal cancer, no direct link had been found between the antibodies and meat and dairy consumption.

For the study, the researchers used samples from NutriNet-Santé, an extensive national nutritional survey conducted in France. Salam Bashir, a Ph.D. student in Dr. Padler-Karavani's lab, together with other team members measured the amount of Neu5Gc sugar in a variety of dairy and meat foods common in the French diet and calculated the daily Neu5Gc intake of 19,621 adults aged 18 and over, who reported all of their food intake online over a period of several days.

The research team then took a representative sample of 120 participants and tested the levels of the anti-Neu5Gc antibodies in their blood.

Based on these findings and the quantification of Neu5Gc sugar in various food products from France, Dr. Padler-Karavani and her team created an index called the Gcemic index. This index ranks foods whose excessive consumption can lead to an increase in the antibodies—and possibly to an increase in the risk of cancer.

"We found a significant correlation between high consumption of Neu5Gc from red meat and cheeses and increased development of those antibodies that heighten the risk of cancer," Dr. Padler-Karavani says. "For years there have been efforts to find such a connection, but no one did. Here, for the first time, we were able to find a molecular link thanks to the accuracy of the methods used to measure the antibodies in the blood and the detailed data from the French diet questionnaires."

Dr. Padler-Karavani adds that this combination of methods allowed the researchers to predict that those who eat a lot of red meat and cheese will develop high levels and a different variety of the antibodies, and therefore may be at higher risk for cancer—especially colorectal cancer, but other cancers as well.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-29 laikas 15:04 Receptai Orkaitėje kepti vištienos ketvirčiai su alaus marinatu: nauda, kalorijos ir receptas
Vištienos ketvirčiai su alaus marinatu – skanus ir sveikas patiekalas! Sužinokite naudą ir paruošimo paslaptis. Šiame straipsnyje atskleisime, kokią naudą vištiena teikia jūsų sveikatai, kiek kalorijų ji turi, kaip organizmas įsis...

Skaityti daugiau

2025-07-27 laikas 12:06 Receptai Čija pudingas: maistinė nauda, kalorijos ir kaip paruošti sveikiausią desertą
Ar ieškote sveiko, greitai paruošiamo ir neįtikėtinai skanaus patiekalo, kuris tiktų tiek pusryčiams, tiek užkandžiui? Čija pudingas – tai tikras supermaistas, užkariavęs sveikos gyvensenos entuziastų širdis visame pasaulyje. Šis ...

Skaityti daugiau

2025-07-27 laikas 11:50 Receptai Kaimiški sausainiai: nauda sveikatai, kalorijos ir kaip išsaugoti maistines medžiagas gaminant
Kaimiški sausainiai – tai nostalgiškas skanėstas, primenantis vaikystę ir močiutės virtuvę. Trapūs, sviestiniai ir neįtikėtinai skanūs, jie puikiai tinka prie rytinės kavos ar popietinės arbatos. Tačiau ar kada susimąstėte, kokią ...

Skaityti daugiau

2025-07-29 laikas 14:39 Kaip išlyginti drabužius be lygintuvo?
Išlyginkite drabužius be lygintuvo su garais! Paprastas, ekologiškas būdas sutaupyti laiką ir energiją. Šiame straipsnyje atskleisime, kaip garai gali tapti jūsų geriausiu sąjungininku kovoje su raukšlėmis, pateiksime praktinių patarimų ir paaiškinsi...

Skaityti daugiau

2025-07-29 laikas 13:33 Kas yra moteriškumas? Paprastas požiūris į autentišką savastį
Kas yra moteriškumas? Atraskite, kaip mokslas ir psichologija padeda atskleisti autentišką moterišką energiją! Šiame straipsnyje mes, remdamiesi mokslu ir realiais pavyzdžiais, nagrinėsime, kas yra moteriškumas, kodėl jis nėra tik išorinis įvaizdis, ...

Skaityti daugiau

2025-07-29 laikas 13:26 Ar Visata tikrai siunčia ženklus apie artėjančius pokyčius?
Ar Visata siunčia ženklus? Atraskite, kaip miego pokyčiai, emocijos ir sutapimai pranašauja gyvenimo permainas! Šiame straipsnyje mes moksliškai ir paprastai išnagrinėsime šiuos ženklus, remdamiesi psichologija, neurologija ir realiais pavyzdžiais. P...

Skaityti daugiau

2025-07-28 laikas 08:15 Psichologinė branda: 9 požymiai, kurie parodo, ar esate brandus žmogus
Psichologinė branda – tai ne tik gebėjimas gyventi harmonijoje su savimi, bet ir kurti stiprius santykius su aplinkiniais. Remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologų įžvalgomis, šioje straipsnyje nagrinėsime 9 požymius, kurie atskleidžia psicholog...

Skaityti daugiau

2025-07-28 laikas 08:05 Nuoskaudos santykiuose: kodėl jos kyla ir kaip jas įveikti
Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichoterapeuto Johno Kimo įžvalgomis, nagrinėsime nuoskaudų priežastis, jų poveikį ir pateiksime praktinius patarimus, kaip atkurti pasitikėjimą ir meilę. Sužinokite, kaip paversti nuoskaudas gal...

Skaityti daugiau