Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Medical Health » 2020 » Spalio » 23

Researchers discover molecular link between diet and risk of cancer

Researchers discover molecular link between diet and risk of cancer

An international team of researchers has identified a direct molecular link between meat and dairy diets and the development of antibodies in the blood that increase the chances of developing cancer. This connection may explain the high incidence of cancer among those who consume large amounts of dairy products and red meat, similar to the link between high cholesterol and an increased risk of heart disease.

The study was led by Dr. Vered Padler-Karavani of the Department of Cell Research and Immunology at the Shmunis School of Biomedicine and Cancer Research at Tel Aviv University's George S. Wise Faculty of Life Sciences. The results of the research were published on September 23, 2020, in BMC Medicine.

Neu5Gc is a sugar molecule found in the tissues of mammals but not in poultry or fish. Humans develop antibodies to Neu5Gc in infancy, when they are first exposed to dairy and meat products. While it is known that these antibodies increase the risk of cancer, especially colorectal cancer, no direct link had been found between the antibodies and meat and dairy consumption.

For the study, the researchers used samples from NutriNet-Santé, an extensive national nutritional survey conducted in France. Salam Bashir, a Ph.D. student in Dr. Padler-Karavani's lab, together with other team members measured the amount of Neu5Gc sugar in a variety of dairy and meat foods common in the French diet and calculated the daily Neu5Gc intake of 19,621 adults aged 18 and over, who reported all of their food intake online over a period of several days.

The research team then took a representative sample of 120 participants and tested the levels of the anti-Neu5Gc antibodies in their blood.

Based on these findings and the quantification of Neu5Gc sugar in various food products from France, Dr. Padler-Karavani and her team created an index called the Gcemic index. This index ranks foods whose excessive consumption can lead to an increase in the antibodies—and possibly to an increase in the risk of cancer.

"We found a significant correlation between high consumption of Neu5Gc from red meat and cheeses and increased development of those antibodies that heighten the risk of cancer," Dr. Padler-Karavani says. "For years there have been efforts to find such a connection, but no one did. Here, for the first time, we were able to find a molecular link thanks to the accuracy of the methods used to measure the antibodies in the blood and the detailed data from the French diet questionnaires."

Dr. Padler-Karavani adds that this combination of methods allowed the researchers to predict that those who eat a lot of red meat and cheese will develop high levels and a different variety of the antibodies, and therefore may be at higher risk for cancer—especially colorectal cancer, but other cancers as well.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
26.03.2024 laikas 11:01 Receptai – Patiekalai Jautienos liežuvis su krienų ir majonezo padažu
Besiartinant šventėmis vis dažniau sugrįžtu į lietuvišką virtuvę. Prisiminimai apie Kalėdas padeda prisiminti tai ką gamindavo šioms šventėms mano mama, ką gaminau prieš keletą metų pati. Yra patiekalų kurie ruošiami ne taip ir da...

Skaityti daugiau

25.03.2024 laikas 16:56 Receptai – Patiekalai "Sugaišau 10 minučių, o svečiai liko sužavėti": obuolių desertas arbatai (greitai ir nebrangiai)
Paruošti šį desertą man prireikė tiesiog 10 minučių, o mano svečiai manė, kad tam sugaišau pusę dienos! Nuostabus obuolių desertas, pagamintas iš pačių pigiausių produktų. Labai rekomenduoju visiems jį išbandyti! Dalinuosi receptu...

Skaityti daugiau

22.03.2024 laikas 21:32 Receptai – Patiekalai Stulbinamai skanūs sausainiai su įdaru (nebrangus receptas)
Dievinu naminį kepimą ir dažnai eksperimentuoju virtuvėje! Šiandien siūlau pasigaminti minkštų, skanių ir gražių sausainių.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau