- 19.06.2019
- 0.0 Reitingas
- 1694 Peržiūros
- Aptarti
Moliūgų blynų receptas.
Ingredientai:
- Moliūgas - 300 g;
- Miltai - 270-300 g;
- Kepimo milteliai - 2 arbatiniai šaukšteliai;
- Kiaušiniai - 2 vnt.;
- Pienas - 200 ml;
- Sviestas - 40 g;
- Cukrus 100 g;
- Druska - žiupsnelis;
- Medus blynų apliejimui;
- Augalinis aliejus blynų kepimui.
Gaminame. Moliūgų blynai
Nuvalytą moliūgą pjaustome nedideliais kubeliais, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, šauname į įkaitintą orkaitę ir pakepiname kol suminkštės. Iškepusį moliūgą susmulkiname trintuvu iki košelės.
Į dubenį įmušame kiaušinius, pilame cukrų, žiupsnelį druskos, išplakame. Pilame pieną, tirpintą sviestą ir moliūgo košelę, vėl išplakame. Kepimo miltelius sumaišome su miltais ir per sietelį persijojame į dubenį su blynų tešla, išplakame plaktuvu.
Na ir kepame didokus blynus. Tam reikės į keptuvę įpilti truputį aliejaus, juo sutepti visą keptuvės dugną (tai galima padaryti sulankstyta popierine servetėle) ir pilti samtelį blynų tešlos. Kepti iš abiejų pusių. Iškeptus moliūgų blynus dedame vieną ant kito.
Taip pagaminti moliūgų blynai tiekiami iš karto, dar šilti. Ant viršaus galima uždėti gabalėlį sviesto ir aplieti medumi.
Skanaus!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau