Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Sausio » 21

Moliūgų, saldžiųjų bulvių ir skaldytų žirnių sriuba

Moliūgų, saldžiųjų bulvių ir skaldytų žirnių sriuba

(Paranormal) Kai už lango ganėtinai, namuose geriausia mėgautis ne tik šiluma, jaukumu, bet ir sočiais bei sušildančiais valgiais. Tokiu laikotarpiu įvairiausios sriubos tampa tikru išsigelbėjimu. Aš pati stengiuosi išsivirti skanią sriubą, kad jos užtektų net kelias dienas, kad grįžus namo, būtų galima ją pasišildyti bei greitai mėgautis jos nuostabiu skoniu. Žinoma, pašildyta sriuba jau nėra tokia vertinga ir skani, bet vis tiek man asmeniškai labai geras jausmas, kai grįžti namo tuščiu skrandžiu arba sušalusi, virtuvėje rasti mylimos sriubos, kurią gali nieko nelaukiant pasišildyti ir minutėlei kitai atsipalaiduoti nuo kasdieninės rutinos.

Aš pati itin mėgstu skaldytų žirnių sriubą, bet šįkart dar norėjosi ją paįvairinti. Sviestinis moliūgas, saldžioji bulvė bei skaldyti žirniai tam buvo itin tinkamas derinys. Žirnius išmirkiau per visą naktį, todėl juos užteko virti tiek pat, kiek ir kitas daržoves. Svarbu tokia sriubą virti ant nedidelės kaitros ir nepervirti, kad nedingtų naudingosios medžiagos! Dalį sriubos sutryniau su rankiniu bulvių grūstuvu. Daržovės šitaip tapo smulkios, bet ne visiškai sutrintos, todėl tokia sriuba labai skaniai valgosi. Pamėginkite pasigaminti jau šiandien! 

Ingredientai

  • skaldyti žirniai: dviejų trečdalių stiklinės (išmirkome per naktį)
  • sviestinis moliūgas: 2 stiklinių (supjaustome kubeliais)
  • morkos: 2 stiklinių (supjaustome smulkiai)
  • saldžiosios bulvės: 1 stiklinės (supjaustome kubeliais)
  • bulvės: 2
  • svogūnai: 1 (supjaustome smulkiai)
  • sultinys: 1 kubelio
  • vanduo: 6-7 stiklinių
  • švieži krapai: 3 valgomųjų šaukštų
  • sriubos prieskoniai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • pipirai
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto (kepimui).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia supjaustome daržoves nedideliais kubeliais.

2. Tada puode ant vidutinės kaitros įkaitiname alyvuogių aliejų, pakepiname svogūną, kol šis tampa gražios auksinės spalvos.

3. Tuomet supilame sultinį, daržoves ir skaldytus žirnius. Verdame ant mažos kaitros, kol daržovės suminkštėja.

4. Po to suberiame prieskonius, krapus, pipirus ir druską. Paverdame dar keletą minučių.

5. Su bulvių košės grūstuvu sugrūdame maždaug pusę sriubos arba kol ji tampa šiek tiek tirštos tekstūros. Patiekiame ir lepinamės!

6. Rekomendacija: Daugiau žirnių sriubų receptų rasite: Žirnių sriubos.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau