Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2021 » Sausio » 21

Moliūgų, saldžiųjų bulvių ir skaldytų žirnių sriuba

Moliūgų, saldžiųjų bulvių ir skaldytų žirnių sriuba

(Paranormal) Kai už lango ganėtinai, namuose geriausia mėgautis ne tik šiluma, jaukumu, bet ir sočiais bei sušildančiais valgiais. Tokiu laikotarpiu įvairiausios sriubos tampa tikru išsigelbėjimu. Aš pati stengiuosi išsivirti skanią sriubą, kad jos užtektų net kelias dienas, kad grįžus namo, būtų galima ją pasišildyti bei greitai mėgautis jos nuostabiu skoniu. Žinoma, pašildyta sriuba jau nėra tokia vertinga ir skani, bet vis tiek man asmeniškai labai geras jausmas, kai grįžti namo tuščiu skrandžiu arba sušalusi, virtuvėje rasti mylimos sriubos, kurią gali nieko nelaukiant pasišildyti ir minutėlei kitai atsipalaiduoti nuo kasdieninės rutinos.

Aš pati itin mėgstu skaldytų žirnių sriubą, bet šįkart dar norėjosi ją paįvairinti. Sviestinis moliūgas, saldžioji bulvė bei skaldyti žirniai tam buvo itin tinkamas derinys. Žirnius išmirkiau per visą naktį, todėl juos užteko virti tiek pat, kiek ir kitas daržoves. Svarbu tokia sriubą virti ant nedidelės kaitros ir nepervirti, kad nedingtų naudingosios medžiagos! Dalį sriubos sutryniau su rankiniu bulvių grūstuvu. Daržovės šitaip tapo smulkios, bet ne visiškai sutrintos, todėl tokia sriuba labai skaniai valgosi. Pamėginkite pasigaminti jau šiandien! 

Ingredientai

  • skaldyti žirniai: dviejų trečdalių stiklinės (išmirkome per naktį)
  • sviestinis moliūgas: 2 stiklinių (supjaustome kubeliais)
  • morkos: 2 stiklinių (supjaustome smulkiai)
  • saldžiosios bulvės: 1 stiklinės (supjaustome kubeliais)
  • bulvės: 2
  • svogūnai: 1 (supjaustome smulkiai)
  • sultinys: 1 kubelio
  • vanduo: 6-7 stiklinių
  • švieži krapai: 3 valgomųjų šaukštų
  • sriubos prieskoniai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • pipirai
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto (kepimui).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia supjaustome daržoves nedideliais kubeliais.

2. Tada puode ant vidutinės kaitros įkaitiname alyvuogių aliejų, pakepiname svogūną, kol šis tampa gražios auksinės spalvos.

3. Tuomet supilame sultinį, daržoves ir skaldytus žirnius. Verdame ant mažos kaitros, kol daržovės suminkštėja.

4. Po to suberiame prieskonius, krapus, pipirus ir druską. Paverdame dar keletą minučių.

5. Su bulvių košės grūstuvu sugrūdame maždaug pusę sriubos arba kol ji tampa šiek tiek tirštos tekstūros. Patiekiame ir lepinamės!

6. Rekomendacija: Daugiau žirnių sriubų receptų rasite: Žirnių sriubos.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau