- 10.04.2021
- 0.0 Reitingas
- 1315 Peržiūrų
- Aptarti
Šis kefyrinis raugas yra visiška naujiena mano virtuvėje, visai netyčia pakliuvusi į mano rankas, kurį viena miela kulinarė man patarė gaminti iš… kefyro. Tiesiog genialu! Aš jau buvau girdėjusi, kad mūsų turguose žmonės dažnai perka raugintų kopūstų sultis ir į jas nardina į virtus burokėlius, juk tai visada garantuotas rezultatas. O kefyras jau irgi rūgęs surūgęs, ir todėl viskas jame labai turi greitai pasiduoti fermentacijos procesui.
Aš pati gaminau jau šešis raugus, su keturiais skirtingais miltais, ir visi 6 kartai jau kitą dieną po paruošimo būdavo pasiruošę kelti duoną. Nei greičiau, nei rūgščiau mano asmeninėje patirtyje nėra buvę.
Paruošti itin lengva, nes viskas skaičiuojasi vienu puodeliu arba stikline. Kokios talpos ji bebūtų, jeigu laikysitės vieno nesudėtingo skaičiavimo, visada gausite nuostabų rezultatą.
Įprastai su šiuo raugu kepu juodą naminę duoną be mielių.
Ingredientai
- riebesnis kefyras: 1 puodelio
- rupaus malimo ruginiai miltai: 1 puodelio.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia viską mediniu šaukštu išsukame gilesniam dubenyje ir jį statome ant darbastalio virš radiatoriaus.
2. Praėjus daugmaž vienai parai, raugas pradės tarsi pukšėti ir gaminti gražius sproginėjančius burbulus. Vis pamaišome, o kitą dieną jau planuojame juodos duonos duonos kepimą.
3. Pastebėjimas: Kepdama duoną aš dabar raugą įpratau pasigaminti kas kartą vis naują, nes man tai tetrunka vos kelias dienas, bet kaip ir su kitu įprastiniu raugu, galima palikti jo ir kitam kartui.
Rekomendacija: Daugiau duonos receptų rasite: Duonos receptai.
Recepto Autorius Kūmutės virtuvė
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau