Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Sausio » 24

Nekeptas jogurtinis maskarponės tortas

Nekeptas jogurtinis maskarponės tortas

Ar gali būti blogas sezonas nuostabiam tortui? Aišku, gal vasarą ir daugiau uogų pasirinkimu, bet nekeptą maskarponės sūrio tortą galima gaminti visus. Šis tortas gaunasi gaivus, labai skanus ir ištirpsta burnoje. Šį tortą aš gaminau iš graikiško jogurto, maskarponės bei grietinėlės.

Žinoma, dar naudojau ir želatiną. Žinau, kad daugelis virtuvės šeimininkių prisibijo ją naudoti, bet visai nėra ko baimintis. Esu vieną kartą ir aš sugadinusi tortą, kai jis nesustingo arba želatina subėgo į gumuliukus. Bet mūsų labai atveju svarbu, kad jogurtas bei maskarponė būtų kambario temperatūros. Želatina privalo būti gerai ištirpusi (tirpindami neužkaitiname jos iki virimo) ir pilama į įdarą, kai ji dar šilta.

Kiek aš pastebėjau Lietuvoje daugiausiai maskarponė yra pardavinėjama riebi - maždaug 80 procentų. Aš ją įprastai naudoju maždaug 38-45 procentų riebumo, perku IKI prekybos centre.

Tortą papuošiau su šviežiomis ir baltuoju šokoladu padengtomis braškėmis, bet puikiai tinka ir visos kitos uogos. Šokoladą ištirpinau ir braškes apvoliojau šokolade.

Tortas nesigavo saldus, bet man pačiai saldumo visiškai užteko. Saldumą reguliuojame pagal savo skonį.

Ingredientai

Pagrindui:

  • sausainiai: 180 gramų (pvz.: "Selga", "Gaidelis" ar panašiai)
  • ištirpintas sviestas: 70 gramų.

Įdarui:

  • maskarponė: 250 gramų (naudoju 38% riebumo)
  • graikiškas jogurtas: 300 gramų (naudoju 6% riebumo)
  • grietinėlė: 200 mililitrų (35% riebumo)
  • šviežiai spaustos citrinos sultys: 2-3 valgomųjų šaukštų
  • cukraus pudra: ~5 valgomųjų šaukštų (~45 gramų; su šiuo kiekiu tortas nesigauna labai saldus, reguliuojame pagal save)
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio.

Želatinai: 

  • želatina: 25 gramų (2 valgomųjų šaukštų)
  • šaltas vanduo: 85 gramų (kiek mažiau nei pusė stiklinės).

Braškėms:

  • braškės: 1,3 stiklinės (~180 gramų; supjaustytos nedideliais gabaliukais)
  • braškės: kelių (papuošimui).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia maisto smulkintuvu sausainius sutriname iki smulkių trupinių ir supilame ištirpintą sviestą. Mentele viską išmaišome.

2. Tada į 22 centimetrų apvalios, atsegamos kepimo formos apačią įdedame kepimo popierių.

3. Suberiame sausainius į kepimo formą, šaukštu išlyginame, kad pagrindas būtų tolygus.

4. Padedame į šaldytuvą.

5. Į indelį įpilame šalto vandens ir užbarstome želatiną. Leidžiame jai išbrinkti maždaug 5-10 minučių.

6. Per tą laiką, dideliame inde šluotele išplakame maskarponę, jogurtą, citrinos sultis bei vanilės ekstraktą.

7. Vandens vonelėje, maišydami su mentele, ištirpiname želatiną. Neleidžiame jai užvirti. Grūdeliai privalo būti visiškai ištirpę.

8. Paliekame vėsti želatiną. Pilant į įdarą ji dar turi būti vos vos šilta.

9. Kitame inde išplakame grietinėlę iki standumo (pakėlus indą ji turi nekristi.)

10. Tada želatiną sumaišome su dviem šaukštais maskarponės sūrio ir jogurto įdaru. Želatiną plona srovele supilame į įdarą (tuo metu maišyti ir įdarą).

11. Braškes gerai nusausiname popieriniais rankšluosčiais.

12. Išsijojame cukraus pudrą.

13. Grietinėlę sukrečiame į maskarponės indą. Atsargiai išmaišome šluotele. Sumaišome su išsijota cukraus pudra ir braškių gabaliukais.

14. Išlyginame paviršių.

15. Padedame į šaldytuvą bent jau 4-5 valandoms, o idealiausiai palaikome per naktį.

16. Su dideliu peiliu perbraukiame per maskarponės sūrio torto šonus ir atsargiai nuimame kepimo formą. Papuošiame uogomis ar vaisiais. Lepinamės!

17. Patarimas: Tortą puošiame tik prieš pat patiekimą.

18. Rekomendacija: Daugiau maskarponės tortų receptų rasite: Maskarponės tortai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-06-19 laikas 08:39 Receptai Vasariškas braškių ir gervuogių pyragas: paprastas receptas su trapiąja tešla
Šis paprastas, bet elegantiškas desertas su sviestine trapiąja tešla yra puikus pasirinkimas šeimos susibūrimams ar draugų vaišėms. Atraskite, kaip lengvai pagaminti šį skanėstą, sužinokite apie uogų naudą sveikatai ir perskaityki...

Skaityti daugiau

2025-06-18 laikas 09:54 Receptai Rauginti Kopūstai: Tradicinis Lietuviškas Receptas ir Jo Nauda Sveikatai
Rauginti kopūstai – ne tik skanus lietuviškos virtuvės perlas, bet ir maistas, turintis gilias tradicijas bei moksliniais tyrimais įrodytą naudą sveikatai. Šiame straipsnyje rasite išsamų raugintų kopūstų gaminimo receptą, jų isto...

Skaityti daugiau

2025-06-16 laikas 07:22 Receptai Tradiciniai Bulviniai Blynai: Receptas, Patarimai ir Įdomūs Faktai
Šiame straipsnyje ne tik dalinamės atnaujintu bulvinių blynų receptu, bet ir pateikiame įdomių faktų apie bulves, liaudies medicinos patarimų, naujausius mokslinius tyrimus ir net intriguojančią istoriją, susijusią su Lietuva. Pas...

Skaityti daugiau

2025-06-21 laikas 20:27 🌿 4K Miško Ramybė 2025: Paukščių Čiulbėjimas ir Gamtos Garsai Vasarą
Pasinerkite į Lietuvos miškų ramybę su šiuo įspūdingu 4K ASMR vaizdo įrašu! Klausykite natūralių miško garsų – melodingo paukščių čiulbėjimo, švelnaus medžių ošimo ir subtilios miško gaivos, įrašytos stereo garsu be jokio redagavimo....

Skaityti daugiau

2025-06-21 laikas 18:56 Česnako Nauda Sveikatai: Cheminė Sudėtis, Poveikis ir Receptai
Česnakas stiprina imunitetą, gerina širdies sveikatą ir kovoja su infekcijomis. Sužinokite jo cheminę sudėtį, poveikį ir liaudies receptus! Šiame straipsnyje aptarsime česnako cheminę sudėtį, poveikį organizmui, liaudies medicinos receptus ir mokslin...

Skaityti daugiau

2025-06-21 laikas 15:47 Mikroorganizmai Antarktidoje: Gyvybės Paslaptys Ledo Karalystėje
Naujas mokslinis atradimas Antarktidoje atskleidžia, kaip mikroorganizmai išgyveno prieš 700 mln. metų. Sužinokite apie fosilijas, kosmoso tyrimus ir psichinės sveikatos svarbą! Šis tyrimas ne tik keičia mūsų supratimą apie gyvybės evoliuciją, bet ir...

Skaityti daugiau

2025-06-20 laikas 19:50 Kraujo Užkrėtimas: Priežastys, Biologiniai Procesai ir Liaudies Medicina
Kraujo užkrėtimo priežastys, procesai ir liaudies medicinos receptai kraujo valymui. Šiame straipsnyje aptarsime kraujo užkrėtimo priežastis, biologinius ir cheminius procesus, organų sąveiką, kraujo valymo metodus, biologiškai aktyvių preparatų inje...

Skaityti daugiau

2025-06-20 laikas 19:26 Vabzdžių įkandimai Lietuvoje: Poveikis, Toksiškumas ir Liaudies Medicina
Išsamus gidas apie vabzdžių įkandimus Lietuvoje: poveikis, toksiškumas, liaudies medicina ir moksliniai tyrimai. Šiame straipsnyje aptarsime labiausiai paplitusius vabzdžių įkandimus, jų biologinį poveikį, toksiškumą ir moksliškai pagrįstus liaudies ...

Skaityti daugiau