Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Spalio » 09

Smulkios kvietinės kruopos - kaip paruošti skaniausią košę?

Smulkios kvietinės kruopos - kaip paruošti skaniausią košę?

Pastaruoju metu labai noriu savo virtuvėje gaminti tematika - vaikystės skonis. Ir kaip tyčia prisiminiau šią močiutės kvietinių kruopų košę, kuri labai paprastai pagaminama ir itin tinka pusryčiams. Aš ją ruošiu paprasčiausiu būdu, bet taip pat pasiūlysiu ir variantą kaip ją patobulinti, jei norisi sotesnio varianto (su juo žinoma užtruksite kiek ilgiau).

Aš labai gerai pamenu, kad mano močiutė iš pradžių mums liepdavo, bent šiek tiek šios košės suvalgyti (o vaikai gi košės nenori), nes sakydavo, kad ji suteiks mums jėgų visai dienai, o tik tada leisdavo prikeptų blynų paragauti, prie kurių patiekdavo labai skanios kakavos.

Anais laikais niekas nepiešdavo ant kruopų pakelių mitybos piramidės ir nelabai daug kas apie maistą kalbėdavo, bet svarstau aš dabar suaugusio žmogaus protu, gali būti, kad instinktyviai girdėdavo žmonės savo organizmą, kuris prašydavo kruopų, tad jos būdavo ganėtinai dažnai valgomos. Labai skaniai kvepiančių, kiek pašutusių kruopų su užsidėjusia plutele. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs, tikiuosi nenuvils šis vaikystės skonis.

Ingredientai

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į verdantį pasūdytą vandenį vis maišydami suberiame kvietines kruopas ir paverdame ant nedidelės kaitros maždaug 5-7 minutes.

2. Po to išjungus ugnį, dar palaikome sandariai uždengtame puode.

3. Patiekiame su sviestu, su kuo daugiau sviesto, kuriuo košės nepagadinsi. Skanaujame!

4. Patarimas: Jeigu norisi dar labiau pagardinti šią košę, tai galima paspirginti lašinukų bei pakepti ant jų svogūnų. Taip pat atsinešti šviežių salotų lapelių bei krapų, ir smulkiai supjausčius įmaišyti… Bet aš pati įprastai pusryčiams renkuosi paprasčiausią variantą su sviestu, kuris man primeną vaikystę, nes šią košę šitaip ruošdavo mano močiutė.

Rekomendacija: Daugiau košių receptų rasite: Košės.

Recepto Autorius 7 ravioli

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 09:42 Vaistinis valerijonas: nauda sveikatai, įsisavinimas, žala ir tradiciniai receptai

Vaistinis valerijonas – natūralus ramintuvas: gydo nemigą, nerimą, širdies neurozę, padeda menopauzėje. Sužinokite naudą (GABA modulisacija), įsisavinimą (greitas žarnyne), žalą (galvos skausmas, priklausomybė) i...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 07:37 Kur dingsta uodai žiemą? Išsami vadovas apie kraujasiurbių žiemojimą, rūšis ir prevenciją
Žiemą uodai dingsta, bet ne amžiams – jie slepiasi diapauzės būsenoje ar kiaušinėlių pavidalu, laukdami pavasario. Šiame išsamiame straipsnyje aptariame uodų gyvenimo ciklą, skirtingų rūšių žiemojimo strategijas ir mokslinius faktus iš tarptautinių š...

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:54 Vienoje teisme teisiami migrantai paaugliai už mokytojos išprievartavimą ir šantažavimą
Trys pagrindiniai kaltinamieji yra 15-metis irakietis, 17-metis rumunas ir 15-metis afganistanietis, kurie kaltinami kelis mėnesius trukusiu teroro kampanija prieš mokytoją.

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:39 Graikija ketina sumažinti prieglobsčio išmokas ir nutraukti būsto subsidijas pabėgėliams
Kiekvienas, kuriam šioje šalyje suteiktas prieglobstis, nebegalės gyventi iš išmokų, mokamų Europos ir Graikijos mokesčių mokėtojų sąskaita

Skaityti daugiau