Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Spalio » 09

Smulkios kvietinės kruopos - kaip paruošti skaniausią košę?

Smulkios kvietinės kruopos - kaip paruošti skaniausią košę?

Pastaruoju metu labai noriu savo virtuvėje gaminti tematika - vaikystės skonis. Ir kaip tyčia prisiminiau šią močiutės kvietinių kruopų košę, kuri labai paprastai pagaminama ir itin tinka pusryčiams. Aš ją ruošiu paprasčiausiu būdu, bet taip pat pasiūlysiu ir variantą kaip ją patobulinti, jei norisi sotesnio varianto (su juo žinoma užtruksite kiek ilgiau).

Aš labai gerai pamenu, kad mano močiutė iš pradžių mums liepdavo, bent šiek tiek šios košės suvalgyti (o vaikai gi košės nenori), nes sakydavo, kad ji suteiks mums jėgų visai dienai, o tik tada leisdavo prikeptų blynų paragauti, prie kurių patiekdavo labai skanios kakavos.

Anais laikais niekas nepiešdavo ant kruopų pakelių mitybos piramidės ir nelabai daug kas apie maistą kalbėdavo, bet svarstau aš dabar suaugusio žmogaus protu, gali būti, kad instinktyviai girdėdavo žmonės savo organizmą, kuris prašydavo kruopų, tad jos būdavo ganėtinai dažnai valgomos. Labai skaniai kvepiančių, kiek pašutusių kruopų su užsidėjusia plutele. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs, tikiuosi nenuvils šis vaikystės skonis.

Ingredientai

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į verdantį pasūdytą vandenį vis maišydami suberiame kvietines kruopas ir paverdame ant nedidelės kaitros maždaug 5-7 minutes.

2. Po to išjungus ugnį, dar palaikome sandariai uždengtame puode.

3. Patiekiame su sviestu, su kuo daugiau sviesto, kuriuo košės nepagadinsi. Skanaujame!

4. Patarimas: Jeigu norisi dar labiau pagardinti šią košę, tai galima paspirginti lašinukų bei pakepti ant jų svogūnų. Taip pat atsinešti šviežių salotų lapelių bei krapų, ir smulkiai supjausčius įmaišyti… Bet aš pati įprastai pusryčiams renkuosi paprasčiausią variantą su sviestu, kuris man primeną vaikystę, nes šią košę šitaip ruošdavo mano močiutė.

Rekomendacija: Daugiau košių receptų rasite: Košės.

Recepto Autorius 7 ravioli

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-04 laikas 07:57 Receptai Voveraitės: Maistinė Vertė, Sveikas Gaminimas ir Onkologijos Prevencija
Voveraitės – skanus ir maistingas grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveraičių maistinę vertę, kalorijas, ką organizmas įsisavina...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 07:47 Receptai Voveruškų Maistinė Vertė ir Sveikas Gaminimas: Kaip Išsaugoti Naudą?
Voveruškos – maistingas ir skanus grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveruškų maistinę vertę, kalorijas, kaip organizmas įsisavin...

Skaityti daugiau

2025-07-30 laikas 13:39 Receptai Vanilinis Biskvitas: Nauda Sveikatai, Kalorijos ir Gaminimo Patarimai
Vanilinis biskvitas – skanus ir sveikas desertas, turtingas maistinėmis medžiagomis. Atraskite receptą! Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime vanilinio biskvito naudą, maistinę vertę, kalorijas, gaminimo poveikį maistinėms medžiago...

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 12:33 Mėlynės: nauda sveikatai, maistinės savybės ir moksliniai atradimai
Šiame straipsnyje išnagrinėsime mėlynių naudą, maistines savybes, kalorijas, kaip organizmas jas įsisavina, ką pašalinti, kad patiekalai būtų pilnaviduriai, ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Pasiruoškite atrasti, kodėl mėlynės vadinamos s...

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 12:02 Svogūnai: nauda sveikatai, maistinės savybės ir moksliniai atradimai
Šiame straipsnyje pasinersime į naujausius mokslinius atradimus apie svogūnų naudą, jų maistines savybes, kalorijas, kaip organizmas jas įsisavina, ir kaip paruošti pilnavidurį patiekalą, išsaugant visas naudingas medžiagas. Ar esate pasiruošę atrast...

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 10:11 Ežiuolės: nauda sveikatai, maistinės savybės ir moksliniai atradimai
Sužinokite apie ežiuolių (Echinacea) naudą sveikatai, maistines savybes, kalorijas, prarandamas medžiagas gaminimo metu ir jų poveikį onkologinėms ligoms. Naujausi moksliniai tyrimai ir praktiniai patarimai!

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 08:03 Didžiosios Gizos piramidės mįslė: ar nežinoma civilizacija pastatė ją prieš 12 500 metų?

Šiame straipsnyje nagrinėsime Hancocko teoriją, naujausius mokslinius paaiškinimus, galimus kosminius poveikius ir kaip šios diskusijos veikia mūsų emocinę sveikatą, įskaitant onkologinių ligų riziką.

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 07:53 Tarpžvaigždinis debesis, pakeitęs Žemę: kaip kosmosas formavo Homo sapiens evoliuciją
Šis įvykis ne tik pakeitė Žemės atmosferą, bet galimai turėjo įtakos žmogaus evoliucijai. Šiame straipsnyje nagrinėsime šią hipotezę, mokslinius paaiškinimus, galimus pavojus ateityje ir kaip šie kosminiai procesai siejasi su mūsų sveikata, įskaitant...

Skaityti daugiau