Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Spalio » 16

Perlinis kus kus arba kuskuso kruopų salotos su avinžirniais

Perlinis kus kus arba kuskuso kruopų salotos su avinžirniais

Labai skanios, itin gaivios, šviežios kus kus'o salotos su vyšniniais pomidorais, agurkais ir konservuotais avinžirniais.

Kadangi pasitaruoju metu sulaukiu prašymų pasidalinti ne tik įvairiais saldžiais ar rimtais patiekalais, bet ir kuo sveikesniu nuo šiol kartas nuo karto tą ir bandysiu padaryto. Aš savo virtuvėje tikrai labai mėgstu eksperimentuoti, išmėginti ne tik naujus kepinius, bet ir kitų patiekalų receptus. Taip mėgstu, kad kiekvieną savaitę išmėginu bent 2-3 naujus receptus, o kartais atrodo, kad išeinu iš proto ir išmėginu 5 ar 10. Aš nemėgstu valgyti nuobodžiai, labai mėgstu ragauti ir eksperimentuoti, susipažinti su kitų šalių virtuvėmis. Mūsų šeimos valgymo racione daug makaronų, mėsos ir žuvies patiekalų, bet taip pat dažnai mėginu įvairias naujas salotas ar darau labai paprastas užkandėles. Ragaujam, džiaugiamės (ne visada) ir kritikuojam.

O šį kartą dalinuosi sveikuolišku, šviežių kuskuso salotų receptu.  Šios salotos šviežios ir maistingos. Labiausiai jose mūsų šeimai patiko avinžirniai ir perlinis kuskusas. Tikras skanumėlis.

Patarimai: Galite naudoti paprastą arba perlinį kuskusą. Esu mėginusi šias salotas su abiejų rūšių kuskusu, bet mums labiau patiko perlinis kuskusas. Vien todėl dabar gaminame tik su juo, bet gal pas Jus šeimoje bus kitaip.

Kaip paruošti kuskusą, galima instrukcijas paskaityti ant pakuotės. Perlinį kuskusą aš pati ruošiu šitaip: užverdu vieną puodelį vandens, tada sudedu du trečdalius puodelio kuskuso kruopų ir verdu ant nedidelės kaitros maždaug 8-10 minučių, kol kruopos išverda. Po to šiek tiek padruskinu. Įprastą kuskusą ruošiu šitaip: paimu lygiomis dalimis vandens ir kuskuso du trečdalius puodelio, užverdu vandenį, tuomet supilu kuskuso kruopas, išjungiu ugnį, uždengiu puodą dangčiu ir palieku 5 minutėms, kol išbrinkta.

Jeigu šias palaikysite salotas maždaug 1-2 valandas šaldytuve, skoniai tarpusavyje dar geriau "susidraugaus". Aš pati dažniausiai neištveriu ir patiekiu iškart, nieko nelaukdama.

Salotas būtinai maišome, kol kuskusas dar šiltas, kad geriau susigertų skoniai.

Mes šias salotas valgome vienas, bet jas galite patiekti ir su kitais patiekalais.

Ingredientai

  • perlinio kuskuso kruopos: dviejų trečdalių puodelio (1 puodelis - 250 mililitrų)
  • vanduo: 1 puodelio
  • vyšniniai pomidorai: 5
  • konservuoti avinžirniai: 0,5 puodelio
  • agurkai: 1 (mažo)
  • svogūnų laiškai: šiek tiek
  • šviežios petražolės: šiek tiek
  • citrinos sultys: pagal skonį
  • alyvuogių aliejus: 1 šaukšto
  • druska
  • pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia išsiverdame kus kus'o kruopas. Rekomenduoju virti šitaip: užverdame vieną puodelį vandens, supilame du trečdalius puodelio perlinio kuskuso kruopų ir verdame 8 minutes, kol kruopos išvirs. Bebaigiant virti truputį padruskiname.

2. Tada sudame kuskuso kruopas į salotų dubenį.

3. Tuomet dedame supjaustytus vyšninius pomidorus, agurkus, svogūno laiškus, petražoles bei konservuotus avinžirnius.

4. Po to apšlakstome citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.

5. Padruskiname ir papiriname pagal savo skonį. Viską išmaišome, patiekiame ir skanaujame!

6. Rekomendacija: Daugiau salotų receptų rasite: Salotos.

Recepto Autorius Baking Secrets

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau