Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Vasario » 22

Porketa, itališkas šonines suktinis (receptas)

Porketa, itališkas šonines suktinis (receptas)

Turiu keletą receptų kurie lieka vis nepaskelbti. Nežinau, kas sutrukdo tai padaryti, bet tarsi tie labai geri receptai patys pasislepia arba dažnesniu atveju neturi geros nuotraukos. Ir šis atvejis ne išimtis, kai karštą porketą vis suvalgome ir lieka tik šalti jos gabaliukai.

Tad, kol dar šaltas, drėgnas ir tikrai niurus oras skelbiu receptą su nelabai kokia nuotrauka. Siūlau jums išsikepti šią (bent jau man asmeniškai tai pačią skaniausią) šoninę ir susikurti jaukią pietų atmosferą savo namuose.

Porketa itališkas šoninės vyniotinis, gausus prieskoniais ir kaip šoninė palyginti nėra riebi, nes šoninė yra perpjaunama pusiau ir kepant riebalai labai gausiai išteka.

Aš visada stengiuosi kepti didelį gabalą šoninės, kad jos užtektų karštam ir šaltam patiekalui.

Jums reikės

  • šoninės be kaulų vieno didelio gabalo su oda, kurį būtų galima susukti į ritinį arba kelis nedidelius gabalus, tačiau juos vis tiek turėsite susukti,
  • alyvuogių aliejaus,
  • druskos,
  • pipirų mišinio,
  • įvairių jums patinkančių prieskonių mišinio (originaliame recepte naudojama pankolis, rozmarinas, šalavijas, čiobrelis, raudonosios paprikos dribsniai),
  • citrinos žievelės,
  • 2-3 skiltelių česnako, 

Nuplaukite ir nusausinkite šoninę. Pasidėję ant stalo perpjaukite ją horizontaliai, kad gautųsi ji plonesnė, tačiau ne iki pat galo. Palikite bent 2 cm. Ir dabar šoninę galite atversti, kaip knygą per patį vidurį.

Apšlakstykite negausiai abi puses alyvuogių aliejumi, ir apiberkite prieskoniais. 

Užverkite šoninę, kaip knygą apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apiberkite likusiais prieskoniais.

Pasiruoškite ploną virvelę šoninės apsukimui.

Vėl atverkite šoninę ir pradėkite ją sukti nuo to galo, kuriame nėra odos. Susukę gausite ritinį su oda viršuje. Suriškite ar apsukite šoninę kuo stipriau ir stipriai suriškite virvelės galus. 

Padėkite šoninę parai šaltai.

Prieš kepant išimkite šoninę iš šaldytuvo bent prieš 1- 2 val., kad mėsa atšiltų.

Įkaitinkite orkaitę iki 220C temperatūros. Dėkite šoninę į kepimo indą ir kepkite 35 min., vėliau temperatūrą sumažinkite iki 165 C ir kepkite mėsą 2.5- 4 val.  priklausomai nuo šoninės dydžio. 

Aš kepu savo ketaus puode. Tai kepimas jame šiek tiek kitoks. Orkaitė įkaitinama iki 200C, dedamas (uždengtas) puodas su šonine ir kepama 40 min. Orkaitė išjungiama. 

Po 45 min. vėl įjungiu orkaitę užstatau 200 c temp., (be greito pakaitinimo). Kai temperatūra pakyla iki 200 C. nustatau 20 min. laiką ir tą patį veiksmą pakartoju dar kartą. Taip gaunasi, kad kepu 3 kartus, su 45 min. pertraukomis. 

Iškepusią porketą pateikite su keptomis bulvėmis ir daržovėmis. Likutį galite suvalgyti kaip atskirą šaltą patiekalą.

Porketa, itališkas šonines suktinis (receptas)

Receptas: iš interneto

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 17:39 Erškėtrožių aliejus veidui: natūralus būdas sumažinti raukšles ir atgaivinti odą (2025)

Erškėtrožių aliejus (rosehip oil) – vienas efektyviausių natūralių produktų brandžiai odai. Turtingas vitaminų A, C, E ir nepakeičiamų riebalų rūgščių, jis skatina kolageno gamybą, mažina raukšles, šviesina pigmentines dėmes ir atkuria odos ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 16:47 Natūralus baltasis triukšmas foninei muzikai ir atsipalaidavimui
✨ Pasinerkite į ramybės atmosferą: vandens čiurlenimas ir upelio čiurlenimas sukuria tobulą baltąjį triukšmą miegui 😴, giliam atsipalaidavimui 🧘‍♀️, meditacijai 🕯, mokymuisi 📚 arba raminančiam fonui 🎧.

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau