Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Vasario » 22

Porketa, itališkas šonines suktinis (receptas)

Porketa, itališkas šonines suktinis (receptas)

Turiu keletą receptų kurie lieka vis nepaskelbti. Nežinau, kas sutrukdo tai padaryti, bet tarsi tie labai geri receptai patys pasislepia arba dažnesniu atveju neturi geros nuotraukos. Ir šis atvejis ne išimtis, kai karštą porketą vis suvalgome ir lieka tik šalti jos gabaliukai.

Tad, kol dar šaltas, drėgnas ir tikrai niurus oras skelbiu receptą su nelabai kokia nuotrauka. Siūlau jums išsikepti šią (bent jau man asmeniškai tai pačią skaniausią) šoninę ir susikurti jaukią pietų atmosferą savo namuose.

Porketa itališkas šoninės vyniotinis, gausus prieskoniais ir kaip šoninė palyginti nėra riebi, nes šoninė yra perpjaunama pusiau ir kepant riebalai labai gausiai išteka.

Aš visada stengiuosi kepti didelį gabalą šoninės, kad jos užtektų karštam ir šaltam patiekalui.

Jums reikės

  • šoninės be kaulų vieno didelio gabalo su oda, kurį būtų galima susukti į ritinį arba kelis nedidelius gabalus, tačiau juos vis tiek turėsite susukti,
  • alyvuogių aliejaus,
  • druskos,
  • pipirų mišinio,
  • įvairių jums patinkančių prieskonių mišinio (originaliame recepte naudojama pankolis, rozmarinas, šalavijas, čiobrelis, raudonosios paprikos dribsniai),
  • citrinos žievelės,
  • 2-3 skiltelių česnako, 

Nuplaukite ir nusausinkite šoninę. Pasidėję ant stalo perpjaukite ją horizontaliai, kad gautųsi ji plonesnė, tačiau ne iki pat galo. Palikite bent 2 cm. Ir dabar šoninę galite atversti, kaip knygą per patį vidurį.

Apšlakstykite negausiai abi puses alyvuogių aliejumi, ir apiberkite prieskoniais. 

Užverkite šoninę, kaip knygą apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apiberkite likusiais prieskoniais.

Pasiruoškite ploną virvelę šoninės apsukimui.

Vėl atverkite šoninę ir pradėkite ją sukti nuo to galo, kuriame nėra odos. Susukę gausite ritinį su oda viršuje. Suriškite ar apsukite šoninę kuo stipriau ir stipriai suriškite virvelės galus. 

Padėkite šoninę parai šaltai.

Prieš kepant išimkite šoninę iš šaldytuvo bent prieš 1- 2 val., kad mėsa atšiltų.

Įkaitinkite orkaitę iki 220C temperatūros. Dėkite šoninę į kepimo indą ir kepkite 35 min., vėliau temperatūrą sumažinkite iki 165 C ir kepkite mėsą 2.5- 4 val.  priklausomai nuo šoninės dydžio. 

Aš kepu savo ketaus puode. Tai kepimas jame šiek tiek kitoks. Orkaitė įkaitinama iki 200C, dedamas (uždengtas) puodas su šonine ir kepama 40 min. Orkaitė išjungiama. 

Po 45 min. vėl įjungiu orkaitę užstatau 200 c temp., (be greito pakaitinimo). Kai temperatūra pakyla iki 200 C. nustatau 20 min. laiką ir tą patį veiksmą pakartoju dar kartą. Taip gaunasi, kad kepu 3 kartus, su 45 min. pertraukomis. 

Iškepusią porketą pateikite su keptomis bulvėmis ir daržovėmis. Likutį galite suvalgyti kaip atskirą šaltą patiekalą.

Porketa, itališkas šonines suktinis (receptas)

Receptas: iš interneto

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-14 laikas 13:49 Kanados vyriausybė paskelbė planus eutanazuoti karo veteranus siekdama sumažinti išlaidas
Kanados Bendruomenių rūmuose karo veteranas Kelsi Sheren atskleidė nerimą keliančią informaciją apie Kanados vyriausybės planus eutanazuoti karo veteranus siekiant sumažinti išlaidas.

Skaityti daugiau

2025-11-13 laikas 19:19 Pensilvanijos moteris laikinai laimėjo prieš privalomąjį išmaniųjų skaitiklių įdiegimą
Pensilvanijos moteris, kurios negalia pablogėjo dėl išmaniųjų skaitiklių skleidžiamo belaidžio spinduliavimo, laimėjo laikiną teismo sprendimą, leidžiantį jai toliau naudoti mechaninį skaitiklį, kad išvengtų spinduliavimo. Teisėjas taip pat įpareigoj...

Skaityti daugiau

2025-11-13 laikas 11:14 Lęšiai: Nauda Sveikatai, Žala ir Receptai
Lęšiai – puikus maistas sveikatai, turintis daug baltymų, skaidulų, geležies ir folatų. Jie padeda mažinti cholesterolį, gerina virškinimą, stiprina kaulus ir palaiko širdies sveikatą. Tačiau per didelis vartojimas gali sukelti pilvo pūtimą ar trukdy...

Skaityti daugiau

2025-11-13 laikas 10:50 Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Naudingos Savybės ir Vartojimas
Bičių žiedadulkės – tai natūralus superproduktas, turintis baltymų, vitaminų, mineralų ir antioksidantų. Jos stiprina imunitetą, suteikia energijos, mažina cholesterolį, gerina medžiagų apykaitą ir padeda atsigauti po ligų. Vartojamos su medumi, jogu...

Skaityti daugiau

2025-11-12 laikas 14:49 Mokslininkai įspėja, kad populiarios svorio mažinimo priemonės sukelia agresyvius vėžius žmonėms
Mokslininkai atrado, kad populiarios svorio mažinimo priemonės, tokios kaip Ozempic, Wegovy ir Mounjaro, yra susijusios su rimtais šalutiniais poveikiais, įskaitant dantų ėduonį, raumenų ir kaulų masės praradimą, aklumą, savižudybės mintis, vėžį ir m...

Skaityti daugiau