- 22.02.2024
- 0.0 Reitingas
- 439 Peržiūrų
- Aptarti
Turiu keletą receptų kurie lieka vis nepaskelbti. Nežinau, kas sutrukdo tai padaryti, bet tarsi tie labai geri receptai patys pasislepia arba dažnesniu atveju neturi geros nuotraukos. Ir šis atvejis ne išimtis, kai karštą porketą vis suvalgome ir lieka tik šalti jos gabaliukai.
Tad, kol dar šaltas, drėgnas ir tikrai niurus oras skelbiu receptą su nelabai kokia nuotrauka. Siūlau jums išsikepti šią (bent jau man asmeniškai tai pačią skaniausią) šoninę ir susikurti jaukią pietų atmosferą savo namuose.
Porketa itališkas šoninės vyniotinis, gausus prieskoniais ir kaip šoninė palyginti nėra riebi, nes šoninė yra perpjaunama pusiau ir kepant riebalai labai gausiai išteka.
Aš visada stengiuosi kepti didelį gabalą šoninės, kad jos užtektų karštam ir šaltam patiekalui.
Jums reikės
- šoninės be kaulų vieno didelio gabalo su oda, kurį būtų galima susukti į ritinį arba kelis nedidelius gabalus, tačiau juos vis tiek turėsite susukti,
- alyvuogių aliejaus,
- druskos,
- pipirų mišinio,
- įvairių jums patinkančių prieskonių mišinio (originaliame recepte naudojama pankolis, rozmarinas, šalavijas, čiobrelis, raudonosios paprikos dribsniai),
- citrinos žievelės,
- 2-3 skiltelių česnako,
Nuplaukite ir nusausinkite šoninę. Pasidėję ant stalo perpjaukite ją horizontaliai, kad gautųsi ji plonesnė, tačiau ne iki pat galo. Palikite bent 2 cm. Ir dabar šoninę galite atversti, kaip knygą per patį vidurį.
Apšlakstykite negausiai abi puses alyvuogių aliejumi, ir apiberkite prieskoniais.
Užverkite šoninę, kaip knygą apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apiberkite likusiais prieskoniais.
Pasiruoškite ploną virvelę šoninės apsukimui.
Vėl atverkite šoninę ir pradėkite ją sukti nuo to galo, kuriame nėra odos. Susukę gausite ritinį su oda viršuje. Suriškite ar apsukite šoninę kuo stipriau ir stipriai suriškite virvelės galus.
Padėkite šoninę parai šaltai.
Prieš kepant išimkite šoninę iš šaldytuvo bent prieš 1- 2 val., kad mėsa atšiltų.
Įkaitinkite orkaitę iki 220C temperatūros. Dėkite šoninę į kepimo indą ir kepkite 35 min., vėliau temperatūrą sumažinkite iki 165 C ir kepkite mėsą 2.5- 4 val. priklausomai nuo šoninės dydžio.
Aš kepu savo ketaus puode. Tai kepimas jame šiek tiek kitoks. Orkaitė įkaitinama iki 200C, dedamas (uždengtas) puodas su šonine ir kepama 40 min. Orkaitė išjungiama.
Po 45 min. vėl įjungiu orkaitę užstatau 200 c temp., (be greito pakaitinimo). Kai temperatūra pakyla iki 200 C. nustatau 20 min. laiką ir tą patį veiksmą pakartoju dar kartą. Taip gaunasi, kad kepu 3 kartus, su 45 min. pertraukomis.
Iškepusią porketą pateikite su keptomis bulvėmis ir daržovėmis. Likutį galite suvalgyti kaip atskirą šaltą patiekalą.
Receptas: iš interneto
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau