Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2024 » Vasario » 22

Porketa, itališkas šonines suktinis (receptas)

Porketa, itališkas šonines suktinis (receptas)

Turiu keletą receptų kurie lieka vis nepaskelbti. Nežinau, kas sutrukdo tai padaryti, bet tarsi tie labai geri receptai patys pasislepia arba dažnesniu atveju neturi geros nuotraukos. Ir šis atvejis ne išimtis, kai karštą porketą vis suvalgome ir lieka tik šalti jos gabaliukai.

Tad, kol dar šaltas, drėgnas ir tikrai niurus oras skelbiu receptą su nelabai kokia nuotrauka. Siūlau jums išsikepti šią (bent jau man asmeniškai tai pačią skaniausią) šoninę ir susikurti jaukią pietų atmosferą savo namuose.

Porketa itališkas šoninės vyniotinis, gausus prieskoniais ir kaip šoninė palyginti nėra riebi, nes šoninė yra perpjaunama pusiau ir kepant riebalai labai gausiai išteka.

Aš visada stengiuosi kepti didelį gabalą šoninės, kad jos užtektų karštam ir šaltam patiekalui.

Jums reikės

  • šoninės be kaulų vieno didelio gabalo su oda, kurį būtų galima susukti į ritinį arba kelis nedidelius gabalus, tačiau juos vis tiek turėsite susukti,
  • alyvuogių aliejaus,
  • druskos,
  • pipirų mišinio,
  • įvairių jums patinkančių prieskonių mišinio (originaliame recepte naudojama pankolis, rozmarinas, šalavijas, čiobrelis, raudonosios paprikos dribsniai),
  • citrinos žievelės,
  • 2-3 skiltelių česnako, 

Nuplaukite ir nusausinkite šoninę. Pasidėję ant stalo perpjaukite ją horizontaliai, kad gautųsi ji plonesnė, tačiau ne iki pat galo. Palikite bent 2 cm. Ir dabar šoninę galite atversti, kaip knygą per patį vidurį.

Apšlakstykite negausiai abi puses alyvuogių aliejumi, ir apiberkite prieskoniais. 

Užverkite šoninę, kaip knygą apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apiberkite likusiais prieskoniais.

Pasiruoškite ploną virvelę šoninės apsukimui.

Vėl atverkite šoninę ir pradėkite ją sukti nuo to galo, kuriame nėra odos. Susukę gausite ritinį su oda viršuje. Suriškite ar apsukite šoninę kuo stipriau ir stipriai suriškite virvelės galus. 

Padėkite šoninę parai šaltai.

Prieš kepant išimkite šoninę iš šaldytuvo bent prieš 1- 2 val., kad mėsa atšiltų.

Įkaitinkite orkaitę iki 220C temperatūros. Dėkite šoninę į kepimo indą ir kepkite 35 min., vėliau temperatūrą sumažinkite iki 165 C ir kepkite mėsą 2.5- 4 val.  priklausomai nuo šoninės dydžio. 

Aš kepu savo ketaus puode. Tai kepimas jame šiek tiek kitoks. Orkaitė įkaitinama iki 200C, dedamas (uždengtas) puodas su šonine ir kepama 40 min. Orkaitė išjungiama. 

Po 45 min. vėl įjungiu orkaitę užstatau 200 c temp., (be greito pakaitinimo). Kai temperatūra pakyla iki 200 C. nustatau 20 min. laiką ir tą patį veiksmą pakartoju dar kartą. Taip gaunasi, kad kepu 3 kartus, su 45 min. pertraukomis. 

Iškepusią porketą pateikite su keptomis bulvėmis ir daržovėmis. Likutį galite suvalgyti kaip atskirą šaltą patiekalą.

Porketa, itališkas šonines suktinis (receptas)

Receptas: iš interneto

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
24.07.2024 laikas 12:47 Receptai Patarimai, kaip rauginti, konservuoti agurkus (receptai)

Šeimininkės vėl suka galvą, kaip geriausiai ir gardžiausiai išsaugoti agurkų derlių. Pasidomėkime tradiciniais ir naujesniais, kai kurių šeimininkių dar tik bandomais, šių populiarių daržovių konservavimo būdais. Tiksliau, dvie...

Skaityti daugiau

22.07.2024 laikas 20:51 Receptai Mano receptas bet kokiai progai: skanūs arbatos pyragaičiai
Greitai, lengvai ir nebrangiai. Beprotiškai skanūs, minkšti ir burnoje tirpstantys arbatos pyragaičiai. Paruošti iš paprastų produktų, be jokių rūpesčių.

Skaityti daugiau

16.07.2024 laikas 17:07 Kiti rašo Ar Šilalės raj. žmonės bus apgauti dėl karinio poligono (video)?

Liepos 15 d., pirmadienį, 11.00 val. Šilalės rajono savivaldybėje (J. Basanavičiaus g. 2-1) vyko susitikimas dėl poligonų plėtros Šilalės rajone. Susitikime dalyvavo vietos bendruomenių, įmonių atstovai bei kiti suinteresuoti a...

Skaityti daugiau

26.07.2024 laikas 19:32 1 šaukštas ciberžolės per dieną apsaugos kepenis ir pagerins virškinimą!

Iš daugybės vaistinių ciberžolės savybių išsiskiria tai, kad jos sudedamosios dalys stabdo vėžinių navikų augimą. Ji taip pat mažina šalutinį vaistų, vartojamų gydant vėžį, poveikį.

Skaityti daugiau

26.07.2024 laikas 18:51 Paprastas sprendimas, galintis išgelbėti santuoką, kai ji tampa nepakeliama
Partnerių miegojimas kartu vienoje lovoje nuo seno asocijuojasi su tvirta santuoka, intymumu ir romantika. Tačiau mažai kas žino, kad bendra lova gali ne tik sutvirtinti ryšį, bet ir išskirti porą.

Skaityti daugiau

26.07.2024 laikas 18:46 Kaip sužinoti, ar vyras emociškai nesubrendęs: jį išduos 7 frazės
Asmeninio augimotrenerė Ava Sinkler įvardijo 7 frazes, kurių atsitiktinis vartojimas gali rodyti, kad vyras yra emociškai nesubrendęs, praneša ” Hack Spirit”. Jei kada nors kraipėte galvą ir galvojote: „Kodėl jis elgiasi kaip vaikas?”. – šis straipsn...

Skaityti daugiau