Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Rugsėjo » 02

Kaip sėkmingai konservuoti pomidorus: paprastas receptas ir patarimai

Kaip sėkmingai konservuoti pomidorus: paprastas receptas ir patarimai

Pomidorai – tai ne tik skanūs, bet ir maistingi vaisiai, kurie puikiai tinka įvairiems patiekalams. Konservavimas leidžia išsaugoti jų skonį ir naudingas savybes ilgam. Šiame straipsnyje pasidalinsime paprastu, bet efektyviu receptu, kuris padės jums pasiruošti šviežių pomidorų atsargoms žiemai. Sužinokite, kaip lengvai ir greitai galite mėgautis pomidorų skoniais net ir šaltuoju metų laiku!

Štai paprastas receptas pomidorų konservavimui, kuris leis jums mėgautis šviežiais skoniais ir žiemą!

Ingredientai:

  • 1 kg šviežių pomidorų (geriausia rinktis tvirtus, prinokusius)
  • 2-3 skiltelės česnako
  • 1-2 šakelės šviežio baziliko (arba kito mėgstamo prieskonio)
  • Druska (apie 1-2 šaukštai, pagal skonį)
  • Cukrus (1 šaukštas, jei norite subalansuoti rūgštumą)
  • 1-2 šaukštai acto (9% arba obuolių acto)
  • 1 litro stiklainis (sterilizuotas)

Vykdymo eiga:

  1. Pasiruošimas:

    • Gerai nuplaukite pomidorus, pašalinkite kotelius. Jei norite, galite supjaustyti juos pusiau arba ketvirčiais.
  2. Sterilizacija:

    • Sterilizuokite stiklainį ir dangtelį, juos pavirinkite karštame vandenyje arba įdėkite į orkaitę 10-15 minučių 100°C temperatūroje.
  3. Pomidorų sluoksniavimas:

    • Į stiklainį dėkite sluoksniais pomidorų, tarp jų pridėkite smulkintą česnaką, baziliką, druską ir cukrų. Kartokite, kol užpildysite stiklainį.
  4. Skysčio paruošimas:

    • Jei pomidorai neatsipalaiduoja pakankamai sulčių, galite paruošti marinatą: virkite vandenį su druska, cukrumi ir actu, kol druska ir cukrus išsiskaidys. Paskui supilkite į stiklainį.
  5. Užsukimas:

    • Užpildykite stiklainį iki viršaus pomidorų sultimis arba paruoštu marinatu. Uždenkite dangčiu.
  6. Sterilizacija stiklainio:

    • Įdėkite stiklainį į didelį puodą su vandeniu (vanduo turi apsemti stiklainio pusę) ir užvirkite. Virkite 15-20 minučių.
  7. Atvėsinimas:

    • Išimkite stiklainį, uždenkite antklode ir leiskite atvėsti natūraliai.
  8. Laikymas:

    • Laikykite stiklainius tamsioje, sausoje ir vėsioje vietoje.

Patiekalų idėjos:

Konservuoti pomidorai puikiai tinka padažams, sriuboms ir įvairiems troškiniams, taip pat gali būti naudojami kaip garnyras.

Skanaus!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau