Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2024 » Rugsėjo » 2

Kaip sėkmingai konservuoti pomidorus: paprastas receptas ir patarimai

Kaip sėkmingai konservuoti pomidorus: paprastas receptas ir patarimai

Pomidorai – tai ne tik skanūs, bet ir maistingi vaisiai, kurie puikiai tinka įvairiems patiekalams. Konservavimas leidžia išsaugoti jų skonį ir naudingas savybes ilgam. Šiame straipsnyje pasidalinsime paprastu, bet efektyviu receptu, kuris padės jums pasiruošti šviežių pomidorų atsargoms žiemai. Sužinokite, kaip lengvai ir greitai galite mėgautis pomidorų skoniais net ir šaltuoju metų laiku!

Štai paprastas receptas pomidorų konservavimui, kuris leis jums mėgautis šviežiais skoniais ir žiemą!

Ingredientai:

  • 1 kg šviežių pomidorų (geriausia rinktis tvirtus, prinokusius)
  • 2-3 skiltelės česnako
  • 1-2 šakelės šviežio baziliko (arba kito mėgstamo prieskonio)
  • Druska (apie 1-2 šaukštai, pagal skonį)
  • Cukrus (1 šaukštas, jei norite subalansuoti rūgštumą)
  • 1-2 šaukštai acto (9% arba obuolių acto)
  • 1 litro stiklainis (sterilizuotas)

Vykdymo eiga:

  1. Pasiruošimas:

    • Gerai nuplaukite pomidorus, pašalinkite kotelius. Jei norite, galite supjaustyti juos pusiau arba ketvirčiais.
  2. Sterilizacija:

    • Sterilizuokite stiklainį ir dangtelį, juos pavirinkite karštame vandenyje arba įdėkite į orkaitę 10-15 minučių 100°C temperatūroje.
  3. Pomidorų sluoksniavimas:

    • Į stiklainį dėkite sluoksniais pomidorų, tarp jų pridėkite smulkintą česnaką, baziliką, druską ir cukrų. Kartokite, kol užpildysite stiklainį.
  4. Skysčio paruošimas:

    • Jei pomidorai neatsipalaiduoja pakankamai sulčių, galite paruošti marinatą: virkite vandenį su druska, cukrumi ir actu, kol druska ir cukrus išsiskaidys. Paskui supilkite į stiklainį.
  5. Užsukimas:

    • Užpildykite stiklainį iki viršaus pomidorų sultimis arba paruoštu marinatu. Uždenkite dangčiu.
  6. Sterilizacija stiklainio:

    • Įdėkite stiklainį į didelį puodą su vandeniu (vanduo turi apsemti stiklainio pusę) ir užvirkite. Virkite 15-20 minučių.
  7. Atvėsinimas:

    • Išimkite stiklainį, uždenkite antklode ir leiskite atvėsti natūraliai.
  8. Laikymas:

    • Laikykite stiklainius tamsioje, sausoje ir vėsioje vietoje.

Patiekalų idėjos:

Konservuoti pomidorai puikiai tinka padažams, sriuboms ir įvairiems troškiniams, taip pat gali būti naudojami kaip garnyras.

Skanaus!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau