Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2024 » Rugsėjo » 11

Nostalgijos sausainiai per mėsmalę: trapūs ir gardūs skoniai

Nostalgijos sausainiai per mėsmalę: trapūs ir gardūs skoniai

Kiekvienas iš mūsų turi saldžių prisiminimų iš vaikystės – ir kas gali būti geriau nei prisiminti tuos momentus, gaminant naminius sausainius per mėsmalę? Šis receptas ne tik sugrąžins jums prisiminimus, bet ir suteiks galimybę pasimėgauti ypatingu skoniu, kurį lengva paruošti. Pasinerkite į kepimo džiaugsmą ir mėgaukitės šiltais, traškiais sausainiais, kurie kupini meilės ir šeimos tradicijų.

Sausainiai per mėsmalę– tai nostalgiški, trapūs ir itin gardūs sausainiai, kurie sugrąžina į vaikystės laikus. Šie sausainiai gaminami iš paprastų ingredientų: sviesto, miltų ir cukraus, o jų forma išgaunama naudojant mėsmalę su specialiu antgaliu. Kiekvienas sausainis tampa unikalus, su išraiškingais raštais, kurie suteikia jiems žavesio. Kepant namai prisipildo šilto ir jaukaus aromato, o sausainiai tampa traškūs ir lengvi.

Tai ne tik saldus užkandis prie kavos ar arbatos, bet ir širdžiai mielas prisiminimas, dalinantis šiuo paprastu malonumu su šeima ar draugais. Šių sausainių receptas puikiai tinka šeimos susibūrimams ar draugų vakarėliams: juos galima gaminti kartu, dalijantis prisiminimais ir juokais.

Be to, galite įtraukti įvairių ingredientų, pvz., smulkintų riešutų ar džiovintų vaisių, kad sausainiai taptų dar skanesni. Pavyzdžiui, pridėjus kriaušių ar abrikosų, sausainiai įgis vaisių aromatą, o smulkintų lazdyno riešutų traškumas suteiks papildomo žavesio.

Redakcijos komentaras - majonezas yra puikus priedas gaminant desertus. Skonio visai nesijaučia, o kepiniai būna ypatingai purūs.

Sausainius gardinkite tirpintu šokoladu, naudojant pienišką, baltąjį ar miksą abiejų.

Ingredientai

  • Sviestas: 180g (kambario temperatūros)
  • Cukrus: 140g
  • Vanilinis cukrus: 0,5 arb. š.
  • Kiaušiniai: 1 vnt.
  • Majonezas: 200ml
  • Miltai: 500 g
  • Kepimo milteliai: 0,5 arb. š.

Recepto paruošimas

  1. Dubenyje išsukti kambario temperatūros sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo.
  2. Į masę įmušti kiaušinį ir sudėti majonezą. Gerai išmaišyti, kol masė taps vientisa.
  3. Pamažu sudėti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir maišyti, kol gausis tanki tešla, kuri nekimba prie rankų.
  4. Gautą masę dėti į mėsmalę su sausainiams tinkamu antgaliu ir formuoti sausainius. Suformuotus išdėlioti kepimo popieriumi ištiestoje kepimo skardoje.
  5. Orkaitę įkaitinti iki 180 °C temperatūros ir sausainius kepti iki kol jie taps gražios auksinės spalvos, apie 12-15 minučių.

Baigę, leiskite sausainiams šiek tiek atvėsti, o vėliau skanaukite su arbata ar kava – tai tikras džiaugsmas kiekvienam!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 18:14, 11.09.2024
Ar prisimenate, kaip vaikystėje kvepėjo namai kepant sausainius? Pasidalinkite savo prisiminimais ir patiekite savo šeimai šiuos nuostabius sausainius per mėsmalę! Ar bandėte juos gardinti šokoladu? Jūsų nuomonė labai svarbi!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
14.09.2024 laikas 14:01 Receptai Šaltalankių uogienė: sveikatos ir skanumo derinys
Vasaros metu norime mėgautis šviežiais vaisiais ir uogomis, tačiau šaltajam sezonui pasitikti turėtume pasirūpinti ir vitaminais. Šaltalankiai, nors ir mažiau pamėgti dėl savo rūgštaus ir astringentinio skonio, yra vieni maistingi...

Skaityti daugiau

11.09.2024 laikas 18:39 Receptai Karamelinis Tinginių Vyniotinis su Varške: Saldus Džiaugsmas!
Karamelinis tinginys – vyniotinis su varške – tai nepaprastai gardus desertas, sujungiantis klasikinio tinginio paprastumą su varškės gaivumu ir karamelės saldumu. Šis vyniotinis išsiskiria savitu skoniu ir tekstūra: karamelės sko...

Skaityti daugiau

11.09.2024 laikas 18:13 Receptai Nostalgijos sausainiai per mėsmalę: trapūs ir gardūs skoniai
Kiekvienas iš mūsų turi saldžių prisiminimų iš vaikystės – ir kas gali būti geriau nei prisiminti tuos momentus, gaminant naminius sausainius per mėsmalę? Šis receptas ne tik sugrąžins jums prisiminimus, bet ir suteiks galimybę pa...

Skaityti daugiau

18.09.2024 laikas 18:53 Malda tėvams ir vaikams: Šventojo Januaro užtarimas
Rugsėjo 19 diena, šventojo Januaro diena, yra puiki proga šeimoms susiburti ir pasimelsti. Malda yra galingas būdas ne tik išreikšti dėkingumą, bet ir prašyti Dievo palaimos visai šeimai. Šiame straipsnyje pateiksime maldas tiek tėvams, tiek vaikams,...

Skaityti daugiau

18.09.2024 laikas 18:46 Rugsėjo 19 d.: Moterų ir vyrų prietarai bei sveikatos patarimai
Rugsėjo 19 d. Lietuvoje ir kitose kultūrose yra ypatinga diena, apipinta prietarais ir tradicijomis, simbolizuojančiomis rudens atėjimą. Ši diena ne tik skatina mus švęsti derliaus nuėmimą, bet ir kelia klausimų apie mūsų sprendimus, santykius bei sv...

Skaityti daugiau

18.09.2024 laikas 12:03 Kiaušinių šviežumas: kaip patikrinti ir išsaugoti ilgiau
Kiaušiniai yra kasdienių patiekalų pagrindas, tačiau kaip žinoti, ar jie vis dar tinkami vartoti? Sugedę kiaušiniai gali kelti rimtą pavojų sveikatai, todėl svarbu gebėti juos greitai atpažinti. Šiame straipsnyje aptarsime paprastus metodus, kaip pat...

Skaityti daugiau