Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Rugsėjo » 11

Nostalgijos sausainiai per mėsmalę: trapūs ir gardūs skoniai

Nostalgijos sausainiai per mėsmalę: trapūs ir gardūs skoniai

Kiekvienas iš mūsų turi saldžių prisiminimų iš vaikystės – ir kas gali būti geriau nei prisiminti tuos momentus, gaminant naminius sausainius per mėsmalę? Šis receptas ne tik sugrąžins jums prisiminimus, bet ir suteiks galimybę pasimėgauti ypatingu skoniu, kurį lengva paruošti. Pasinerkite į kepimo džiaugsmą ir mėgaukitės šiltais, traškiais sausainiais, kurie kupini meilės ir šeimos tradicijų.

Sausainiai per mėsmalę– tai nostalgiški, trapūs ir itin gardūs sausainiai, kurie sugrąžina į vaikystės laikus. Šie sausainiai gaminami iš paprastų ingredientų: sviesto, miltų ir cukraus, o jų forma išgaunama naudojant mėsmalę su specialiu antgaliu. Kiekvienas sausainis tampa unikalus, su išraiškingais raštais, kurie suteikia jiems žavesio. Kepant namai prisipildo šilto ir jaukaus aromato, o sausainiai tampa traškūs ir lengvi.

Tai ne tik saldus užkandis prie kavos ar arbatos, bet ir širdžiai mielas prisiminimas, dalinantis šiuo paprastu malonumu su šeima ar draugais. Šių sausainių receptas puikiai tinka šeimos susibūrimams ar draugų vakarėliams: juos galima gaminti kartu, dalijantis prisiminimais ir juokais.

Be to, galite įtraukti įvairių ingredientų, pvz., smulkintų riešutų ar džiovintų vaisių, kad sausainiai taptų dar skanesni. Pavyzdžiui, pridėjus kriaušių ar abrikosų, sausainiai įgis vaisių aromatą, o smulkintų lazdyno riešutų traškumas suteiks papildomo žavesio.

Redakcijos komentaras - majonezas yra puikus priedas gaminant desertus. Skonio visai nesijaučia, o kepiniai būna ypatingai purūs.

Sausainius gardinkite tirpintu šokoladu, naudojant pienišką, baltąjį ar miksą abiejų.

Ingredientai

  • Sviestas: 180g (kambario temperatūros)
  • Cukrus: 140g
  • Vanilinis cukrus: 0,5 arb. š.
  • Kiaušiniai: 1 vnt.
  • Majonezas: 200ml
  • Miltai: 500 g
  • Kepimo milteliai: 0,5 arb. š.

Recepto paruošimas

  1. Dubenyje išsukti kambario temperatūros sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo.
  2. Į masę įmušti kiaušinį ir sudėti majonezą. Gerai išmaišyti, kol masė taps vientisa.
  3. Pamažu sudėti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir maišyti, kol gausis tanki tešla, kuri nekimba prie rankų.
  4. Gautą masę dėti į mėsmalę su sausainiams tinkamu antgaliu ir formuoti sausainius. Suformuotus išdėlioti kepimo popieriumi ištiestoje kepimo skardoje.
  5. Orkaitę įkaitinti iki 180 °C temperatūros ir sausainius kepti iki kol jie taps gražios auksinės spalvos, apie 12-15 minučių.

Baigę, leiskite sausainiams šiek tiek atvėsti, o vėliau skanaukite su arbata ar kava – tai tikras džiaugsmas kiekvienam!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 18:14, 2024-09-11
Ar prisimenate, kaip vaikystėje kvepėjo namai kepant sausainius? Pasidalinkite savo prisiminimais ir patiekite savo šeimai šiuos nuostabius sausainius per mėsmalę! Ar bandėte juos gardinti šokoladu? Jūsų nuomonė labai svarbi!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-07 laikas 20:15 5 ženklai, kad esate sukurti vienas kitam – tikriesiems poros santykiams
Sužinokite 5 tikrus ženklus, kad jūs ir jūsų partneris esate sukurti vienas kitam. Tikros poros girdi vienas kitą, joms visada įdomu kartu, jos moka dėkoti, palaiko ir dažnai apsikabina bei bučiuojasi. Jei dauguma punktų atitinka – sveikinu, jūs rado...

Skaityti daugiau

2025-12-07 laikas 20:08 8 galingos gyvenimo taisyklės, kurios pakeis tavo mąstymą
Gyvenimas tampa kur kas lengvesnis, kai nustoji vaidinti ir pradedi būti savimi. Šios 8 paprastos, bet labai stiprios taisyklės padės tau išlaikyti vidinę ramybę, didinti savivertę ir veikti drąsiau.

Skaityti daugiau

2025-12-07 laikas 13:57 Nuostabi Vasaros Diena prie Jūros: 4 Valandos Tikrų Bangų, Jūros Ošimo ir Lengvo Vėjelio
Saulėta diena, švelniai siūbuojančios smilgos, jūros ošimas, lengvas vėjelis, laimingas paukščių čiulbėjimas ir raminantis bangų ritmas… Užsimerk ir atsidurk vasaros paplūdimyje 🌞🏖️

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau