Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Spalio » 10

Lengva medaus sviesto biskvitinė duona: skanus receptas

Lengva medaus sviesto biskvitinė duona: skanus receptas

Medaus sviesto biskvitinė duona – tai puikus pasirinkimas skanėstų mėgėjams, ieškantiems lengvo ir kvapnaus recepto. Jos orus, švelnus tekstūra ir subtilus saldumas nepaliks abejingų. Šis paprastas receptas leis jums pasimėgauti šia skania duona bet kuriuo paros metu, o medaus sviestas suteiks ypatingą skonį, kuris puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek užkandžiams. Pasinerkite į kepimo malonumą ir leiskite šiam receptui tapti jūsų virtuvės favorite!

Išbandykite medaus sviesto biskvitinę duoną pagal šį supaprastintą receptą. Ji bus oro ir ne saldi.

Receptas

Ingredientai:

  • Sviestas riebalais patepti
  • 4 puodeliai miltų
  • cukraus 3 šaukštai.
  • kepimo miltelių 1 valgomasis šaukštas.
  • druskos 2 šaukšteliai.
  • trečdalis puodelio nenugriebto pieno arba dvigubos grietinėlės
  • gazuoto arba mineralinio vandens 350 ml
  • ištirpinto sviesto 3 valgomieji šaukštai.
  • sviesto 230 g
  • druskos ketvirtis šaukštelio.
  • medaus ketvirtadalis puodelio

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 g. Duonos formą lengvai patepkite kepimo milteliais arba sviestu ir atidėkite į šalį.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Supilkite pieną, tada lėtai supilkite sodą, maišydami silikonine mentele. Toliau maišykite, kol putos sumažės ir tešla susimaišys be sausų miltų dryžių. Perpilkite tešlą į paruoštą formą.
  3. Ant tešlos viršaus supilkite 2 valgomuosius šaukštus ištirpinto sviesto. Kepimo formą pastatykite ant kepimo skardos su šonais arba ant folijos lakšto, kad susigertų lašai.
  4. Kepkite, kol duonos viršus taps aukso spalvos ir į vidurį įkištas dantų krapštukas išlįs švarus, apie 50-60 minučių. Nedelsdami išimkite duoną iš formos ir padėkite ant grotelių atvėsti.
  5. Visą duonos paviršių aptepkite likusiu 1 šaukštu lydyto sviesto ir atvėsinkite. Duoną galima sandariai suvynioti į plastikinę plėvelę ir laikyti kambario temperatūroje iki keturių dienų arba supjaustyti griežinėliais, suvynioti ir užšaldyti šaldiklyje iki dviejų mėnesių.
  6. Vidutinio dydžio dubenyje dideliu greičiu mikseriu plakite sviestą ir druską, kol sviestas taps purus ir lengvai tepamas, maždaug 1 minutę. (Jei sviestas pakankamai minkštas, galite tai padaryti rankomis.) Mentele įmaišykite medų.
  7. Duoną patiekite supjaustytą griežinėliais ir pateptą medaus sviestu. (Medaus sviestą galima laikyti sandariame inde kambario temperatūroje vieną dieną arba šaldytuve iki dviejų savaičių.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt/

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 07:24, 2024-10-10
Išbandykite šį supaprastintą receptą medaus sviesto biskvitinei duonai – ji bus lengva, puri ir ne saldi! Idealiai tinka pusryčių stalui ar kaip užkandis bet kuriuo metu.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau