Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Spalio » 10

Lengva medaus sviesto biskvitinė duona: skanus receptas

Lengva medaus sviesto biskvitinė duona: skanus receptas

Medaus sviesto biskvitinė duona – tai puikus pasirinkimas skanėstų mėgėjams, ieškantiems lengvo ir kvapnaus recepto. Jos orus, švelnus tekstūra ir subtilus saldumas nepaliks abejingų. Šis paprastas receptas leis jums pasimėgauti šia skania duona bet kuriuo paros metu, o medaus sviestas suteiks ypatingą skonį, kuris puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek užkandžiams. Pasinerkite į kepimo malonumą ir leiskite šiam receptui tapti jūsų virtuvės favorite!

Išbandykite medaus sviesto biskvitinę duoną pagal šį supaprastintą receptą. Ji bus oro ir ne saldi.

Receptas

Ingredientai:

  • Sviestas riebalais patepti
  • 4 puodeliai miltų
  • cukraus 3 šaukštai.
  • kepimo miltelių 1 valgomasis šaukštas.
  • druskos 2 šaukšteliai.
  • trečdalis puodelio nenugriebto pieno arba dvigubos grietinėlės
  • gazuoto arba mineralinio vandens 350 ml
  • ištirpinto sviesto 3 valgomieji šaukštai.
  • sviesto 230 g
  • druskos ketvirtis šaukštelio.
  • medaus ketvirtadalis puodelio

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 g. Duonos formą lengvai patepkite kepimo milteliais arba sviestu ir atidėkite į šalį.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Supilkite pieną, tada lėtai supilkite sodą, maišydami silikonine mentele. Toliau maišykite, kol putos sumažės ir tešla susimaišys be sausų miltų dryžių. Perpilkite tešlą į paruoštą formą.
  3. Ant tešlos viršaus supilkite 2 valgomuosius šaukštus ištirpinto sviesto. Kepimo formą pastatykite ant kepimo skardos su šonais arba ant folijos lakšto, kad susigertų lašai.
  4. Kepkite, kol duonos viršus taps aukso spalvos ir į vidurį įkištas dantų krapštukas išlįs švarus, apie 50-60 minučių. Nedelsdami išimkite duoną iš formos ir padėkite ant grotelių atvėsti.
  5. Visą duonos paviršių aptepkite likusiu 1 šaukštu lydyto sviesto ir atvėsinkite. Duoną galima sandariai suvynioti į plastikinę plėvelę ir laikyti kambario temperatūroje iki keturių dienų arba supjaustyti griežinėliais, suvynioti ir užšaldyti šaldiklyje iki dviejų mėnesių.
  6. Vidutinio dydžio dubenyje dideliu greičiu mikseriu plakite sviestą ir druską, kol sviestas taps purus ir lengvai tepamas, maždaug 1 minutę. (Jei sviestas pakankamai minkštas, galite tai padaryti rankomis.) Mentele įmaišykite medų.
  7. Duoną patiekite supjaustytą griežinėliais ir pateptą medaus sviestu. (Medaus sviestą galima laikyti sandariame inde kambario temperatūroje vieną dieną arba šaldytuve iki dviejų savaičių.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt/

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 07:24, 2024-10-10
Išbandykite šį supaprastintą receptą medaus sviesto biskvitinei duonai – ji bus lengva, puri ir ne saldi! Idealiai tinka pusryčių stalui ar kaip užkandis bet kuriuo metu.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 11:21 Vokietija: daugiakultūrinėje Berlyno mokykloje sumušami vaikai, policija nesiima jokių veiksmų dėl kaltininkų amžiaus

10-metė Emilia buvo vieną kartą suduota galva, du kartus sumušta iki kraujo, jai buvo grasinama mirtimi, o vienas mokinys jai pasakė, kad turėjo lytinių santykių su jos motina.

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 10:59 Vokietija: Afganistano prieglobsčio prašytojas, kuris Ašaffenburge nužudė mažametį vaiką ir vyrą, nebus įkalintas
Vokietijos regioninis teismas nusprendė, kad Enamullah O., afganistaniečių prieglobsčio prašytojas, kuris sausio mėnesį vaikų darželio išvykos metu mirtinai subadė dvimetį berniuką ir 41 metų vyrą, kuris bandė įsikišti, nėra baudžiamai atsakingas už ...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 10:44 Ispanija: areštuoti keturi Šiaurės Afrikos gyventojai už grupinį išžaginimą

Keturi Šiaurės Afrikos kilmės vyrai, kurių amžius yra nuo 20 iki 33 metų, buvo areštuoti Pamplonoje už jaunos universiteto studentės grupinį išžaginimą per didelį studentų vakarėlį praėjusį penktadienio vakarą.

...

Skaityti daugiau

2025-10-31 laikas 15:53 Žaltvykslė: Paslaptinga Pelkių Ugnis ir Jos Mokslinis Paaiškinimas
Žaltvykslė, žinoma kaip will-o'-the-wisp ar ignis fatuus, šimtmečius buvo siejama su dvasiomis ir fėjomis pelkėse bei kapinėse. Mokslas ją paaiškino metano degimu, bet naujausias Stanfordo ir Kinijos tyrimas atskleidžia tikrąją priežastį: mikrožaibai...

Skaityti daugiau

2025-10-31 laikas 15:15 Kodėl jaučiame svetimą žvilgsnį? Moksliniai paaiškinimai ir iliuzijos
Ar kada pajutote dilgčiojimą, tarsi kažkas jus stebėtų? Tai žvilgsnių aptikimo sistema – neuronų tinklas, evoliucionavęs kaip apsauga nuo plėšrūnų ir socialinių grėsmių. Žmonėse ji išvystyta labiausiai dėl bendravimo poreikių. Periferinis regėjimas, ...

Skaityti daugiau