Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Spalio » 10

Lengva medaus sviesto biskvitinė duona: skanus receptas

Lengva medaus sviesto biskvitinė duona: skanus receptas

Medaus sviesto biskvitinė duona – tai puikus pasirinkimas skanėstų mėgėjams, ieškantiems lengvo ir kvapnaus recepto. Jos orus, švelnus tekstūra ir subtilus saldumas nepaliks abejingų. Šis paprastas receptas leis jums pasimėgauti šia skania duona bet kuriuo paros metu, o medaus sviestas suteiks ypatingą skonį, kuris puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek užkandžiams. Pasinerkite į kepimo malonumą ir leiskite šiam receptui tapti jūsų virtuvės favorite!

Išbandykite medaus sviesto biskvitinę duoną pagal šį supaprastintą receptą. Ji bus oro ir ne saldi.

Receptas

Ingredientai:

  • Sviestas riebalais patepti
  • 4 puodeliai miltų
  • cukraus 3 šaukštai.
  • kepimo miltelių 1 valgomasis šaukštas.
  • druskos 2 šaukšteliai.
  • trečdalis puodelio nenugriebto pieno arba dvigubos grietinėlės
  • gazuoto arba mineralinio vandens 350 ml
  • ištirpinto sviesto 3 valgomieji šaukštai.
  • sviesto 230 g
  • druskos ketvirtis šaukštelio.
  • medaus ketvirtadalis puodelio

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 g. Duonos formą lengvai patepkite kepimo milteliais arba sviestu ir atidėkite į šalį.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Supilkite pieną, tada lėtai supilkite sodą, maišydami silikonine mentele. Toliau maišykite, kol putos sumažės ir tešla susimaišys be sausų miltų dryžių. Perpilkite tešlą į paruoštą formą.
  3. Ant tešlos viršaus supilkite 2 valgomuosius šaukštus ištirpinto sviesto. Kepimo formą pastatykite ant kepimo skardos su šonais arba ant folijos lakšto, kad susigertų lašai.
  4. Kepkite, kol duonos viršus taps aukso spalvos ir į vidurį įkištas dantų krapštukas išlįs švarus, apie 50-60 minučių. Nedelsdami išimkite duoną iš formos ir padėkite ant grotelių atvėsti.
  5. Visą duonos paviršių aptepkite likusiu 1 šaukštu lydyto sviesto ir atvėsinkite. Duoną galima sandariai suvynioti į plastikinę plėvelę ir laikyti kambario temperatūroje iki keturių dienų arba supjaustyti griežinėliais, suvynioti ir užšaldyti šaldiklyje iki dviejų mėnesių.
  6. Vidutinio dydžio dubenyje dideliu greičiu mikseriu plakite sviestą ir druską, kol sviestas taps purus ir lengvai tepamas, maždaug 1 minutę. (Jei sviestas pakankamai minkštas, galite tai padaryti rankomis.) Mentele įmaišykite medų.
  7. Duoną patiekite supjaustytą griežinėliais ir pateptą medaus sviestu. (Medaus sviestą galima laikyti sandariame inde kambario temperatūroje vieną dieną arba šaldytuve iki dviejų savaičių.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt/

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 07:24, 2024-10-10
Išbandykite šį supaprastintą receptą medaus sviesto biskvitinei duonai – ji bus lengva, puri ir ne saldi! Idealiai tinka pusryčių stalui ar kaip užkandis bet kuriuo metu.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 17:14 Vyras užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda netoli Nanto mečetės dėl ginčo dėl maldos vietos
52 metų vyras buvo sunkiai sužeistas, kai pirmadienio vakarą netoli mečetės Prancūzijoje buvo užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda. Tyrėjai mano, kad tai buvo ginčas tarp maldininkų dėl sėdimų vietų maldos metu....

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:51 Kiauliena dingsta iš Vienos mokyklų meniu, o ūkininkų grupė įspėja apie kultūrinį nuosmukį
Austrijos ūkininkų asociacija teigia, kad kiauliena turi likti mokyklų meniu pasirinkimu, nes daugelis Vienos valgyklų dabar siūlo tik vegetariškus arba „be kiaulienos“ patiekalus

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:32 Prancūzija: Nelegalus migrantas iš Gvinėjos nuteistas 12 metų kalėti už 83 metų senelės išžaginimą
Teisme auka emocingai liudijo, kad šis užpuolimas „suteršė jos vyro, kuris mirė prieš du mėnesius, atminimą“.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 15:11 Išslaptinti CDC dokumentai patvirtina, kad COVID vakcinos sukelia vėžį ir organų nepakankamumą jauniems žmonėms
Neseniai išslaptinti CDC ir FDA dokumentai atskleidžia, kad mRNA COVID vakcinos sukelia vėžio ir organų nepakankamumo diagnozių skaičiaus padidėjimą jauniems žmonėms.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau