Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2024 » Gruodžio » 5

Orkaitėje troškinti rauginti kopūstai su rūkytomis dešrelėmis

Orkaitėje troškinti rauginti kopūstai su rūkytomis dešrelėmis – tai patiekalas, kuris puikiai atspindi lietuvių kulinarines tradicijas. Sujungę gaivias daržoves su sultingomis dešrelėmis, šis receptas ne tik džiugina skonio receptorius, bet ir suteikia maistingų medžiagų, kurios praturtina mūsų mitybą. Raugintų kopūstų pikantiškas skonis ir rūkytų dešrelių aromatas kartu su pomidorų padažu kuria nepamirštamą patirtį, tinkamą tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.

Orkaitėje troškinti rauginti kopūstai su rūkytomis dešrelėmis

Orkaitėje troškinti rauginti kopūstai su rūkytomis dešrelėmis

Orkaitėje troškinti rauginti kopūstai su rūkytomis dešrelėmis – tai ne tik tradicinis, bet ir itin skanus lietuvių virtuvės patiekalas, sujungiantis gaivias daržoves su sočiu mėsos skoniu. Rauginti kopūstai suteikia šiam patiekalui unikalų, pikantišką skonį, o rūkytos dešrelės prideda sultingumo ir aromato. Be to, rauginti kopūstai yra turtingi vitaminu C ir skaidulinėmis medžiagomis, todėl šis patiekalas ne tik malonus, bet ir maistingas, puikiai tinkantis tiek kasdienei, tiek šventinei vakarienei.

Ingredientai:

  • Rauginti kopūstai – ~1 kg
  • Rūkytos dešrelės – ~800 g
  • Kiaulienos spirgučiai (dažniausiai naudojamos kiaulienos šoninės juostelės) – 125 g
  • Pomidorų padažas – 3–4 valgomieji šaukštai
  • Lauro lapai – 2–3 vnt.
  • Papildomai: pipirai, kmynai (pagal skonį)

Gaminimo instrukcijos:

  1. Pirmas žingsnis: Jei rauginti kopūstai labai rūgštūs, nupilkite jų skystį. Jei nėra pernelyg rūgštūs, šio žingsnio galima praleisti. Skystis gali turėti įtakos patiekalo rūgštingumui, todėl geriau jį pritaikyti pagal savo skonį.

  2. Antras žingsnis: Didelėje keptuvėje šiek tiek pakepinkite kiaulienos spirgučius, kol jie taps auksinės spalvos. Į keptuvę įdėkite raugintus kopūstus, pomidorų padažą ir lauro lapus. Viską gerai išmaišykite ir pakaitinkite apie 5 minutes. Pomidorų padažas padės prigesinti kopūstų rūgštumą, taigi, kuo rūgštesni kopūstai, tuo daugiau padažo reikės. Galite pridėti pipirų ir kmynų, kad suteiktumėte papildomą skonį.

  3. Trečias žingsnis: Paruoštą kopūstų masę supilkite į kepimo maišą. Užpilkite maždaug puse stiklinės vandens, ant viršaus sudėkite rūkytas dešreles. Maišą gerai uždarykite ir keliose vietose subadykite smeigtuku, kad garai galėtų išeiti.

  4. Ketvirtas žingsnis: Kepkite orkaitėje 190 laipsnių Celsijaus temperatūroje apie 1–1,5 valandos. Šiuo būdu patiekalas įgaus puikų aromatą ir skonį, o dešrelės taps sultingos.

Patiekimas

Raugintus kopūstus su rūkytomis dešrelėmis patiekite su virtomis bulvėmis. Galite papildyti patiekalą šviežiais žalumynais arba raugintomis daržovėmis, tokiais kaip marinuoti agurkai ar ridikėliai, norint suteikti šviežumo.

Papildomos žinios

Rauginti kopūstai ne tik skanūs, bet ir naudingi sveikatai. Jie turi probiotikų, kurie palaiko gerą virškinimo sistemą ir imunitetą. Rūkytos dešrelės, nors ir suteikia daug skonio, gali būti pakeistos vegetariškomis alternatyvomis, pvz., keptais tofu ar grybais, kad patiekalas būtų lengvesnis. Rauginti kopūstai yra ne tik tradicinis patiekalas, bet ir puikus vitaminų C bei skaidulų šaltinis. Be to, juose gausu probiotikų, kurie teigiamai veikia virškinimo sistemą. Rūkytos dešrelės suteikia patiekalui sultingumo ir papildomų skonio niuansų. Šis patiekalas puikiai dera su virtomis bulvėmis ir gali būti lengvai pritaikytas vegetariškam variantui, naudojant augalinius baltymus.

Skanaus!

Šis patiekalas puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui, todėl būtinai išbandykite ir pasidalinkite savo įspūdžiais!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt/

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 10:11, 05.12.2024
Kviečiame pasidalinti savo nuomone! Ar jau esate išbandę šį patiekalą? Kokie jūsų patarimai ar variacijos? Rašykite komentaruose ir skleiskite savo kulinarinius atradimus!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.12.2024 laikas 17:45 Receptai Mieliniai blynai: lengvas ir skanus receptas jūsų pusryčiams
Mieliniai blynai – tai ne tik gardus patiekalas, bet ir puikus būdas prasidėti dienai. Šis receptas yra paprastas, greitas ir reikalauja ingredientų, kuriuos tikriausiai jau turite savo virtuvėje. Pasigaminkite šiuos blynus ir mėg...

Skaityti daugiau

16.12.2024 laikas 12:58 Receptai Purūs varškės blynai: greitas ir skanus receptas

Varškės blynai – tai ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiams. Jų purumas ir lengvas paruošimas daro juos puikiu pasirinkimu visiems, ieškantiems greito ir skanaus sprendimo. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

16.12.2024 laikas 10:05 Receptai Skanūs virtinukai su bulvėmis ir šonine – paprastas receptas
Virtinukai su bulvėmis ir šonine – tai tradicinis patiekalas, mėgstamas ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. Šis receptas suteikia galimybę sukurti skanų ir sotų patiekalą, kurį lengva paruošti tiek kasdieniam, tiek šventiniam ...

Skaityti daugiau

18.12.2024 laikas 09:52 Rauginti kopūstai: nauda, vartojimo rekomendacijos ir atsargumo priemonės
Rauginti kopūstai – tai ne tik tradicinis patiekalas, bet ir vertingas maisto produktas, siejamas su daugybe sveikatos privalumų. Juose gausu probiotikų, vitaminų ir mineralų, kurie padeda stiprinti imunitetą ir gerina virškinimą. Tačiau, kaip ir bet...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 17:54 Peilių tikrinimo sezonas? Vokietijos policija kalėdinėje mugėje iš pagyvenusios moters konfiskavo kišeninį peiliuką

Vokietijoje kalėdinės mugės, kadaise laikytos saugiomis šventinėmis vietomis, dabar susiduria su vis didesniu saugumo iššūkiu. Dėl didėjančio nusikalstamumo, dažnai siejamo su masine imigracija, policija yra priversta imtis griežtų priemonių, įska...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 16:08 Atpalaiduojantis Jūros Bangų Garsas Miegui, Meditacijai, Poilsiui
Atpalaiduojantis Jūros Bangų Garsas Miegui, Meditacijai, Poilsiui. Nuostabus Debesų Grožis. Girdimas Paplūdimio Akmenukų Garsai, Kai Bangos Paliečia Juos! Gražūs Akmenuoto paplūdimio Vaizdai.

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 12:26 Balinis ajeras: turtinga istorija ir gydomosios savybės
Balinis ajeras, dar žinomas kaip Acorus calamus, yra ne tik gražus augalas, bet ir turtingas sveikatos naudingų savybių šaltinis. Jo istorija siekia šimtmečius, o įvairūs kultūriniai kontekstai atskleidžia, kaip šis augalas buvo vertinamas tiek medic...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 10:41 Sūnus nori būsto: kaip teisingai reaguoti tėvams?
Šeimos santykiai gali tapti sudėtingi, kai vaikai pasiekia suaugusiųjų amžių. Auginant Karolį, stengėmės suteikti jam viską, ko tik galėjome, tačiau kai jis pareiškė norą gyventi atskirai, pasirodė, kad tai reiškia ne tik savarankiškumą, bet ir didel...

Skaityti daugiau