Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Vasario » 06

Traškus Keptas Karpis su Garnyrais

Keptas karpis - tai ne tik skanus, bet ir universalus patiekalas, kuris gali būti pritaikytas skirtingiems skoniams ir sezonams. Šiame straipsnyje apžvelgsime, kaip paruošti traškų karpį, marinuotą su česnaku ir petražolėmis, ir kaip jį derinti su įvairiais sveikais ir skaniais garnyrais. Nesvarbu, ar jūs ieškote lengvos, ar sočios vakarienės, čia rasite variantą kiekvienam.

Traškus Keptas Karpis su Garnyrais

Ingredientai:

  • Karpis – 1 vnt. (apie 1-1,5 kg)

  • Česnakas - 2-3 skiltelės

  • Kapotos petražolės - saujelė (apie 20 g)

  • Druska, malti juodieji pipirai - pagal skonį

  • Kvietiniai miltai - 2/3 puodelio (apie 100 g)

  • Kukurūzų miltai - 1/3 puodelio (apie 50 g)

  • Augalinis aliejus - pakankamai kepimui (apytiksliai 200-300 ml)

Gaminimo būdas:

  1. Paruoškite karpį:

    • Karpį išskrodžiame, nuvalome žvynus, nupjauname galvą, pelekus ir kruopščiai nuplauname po tekančiu vandeniu.

    • Išilgai, palei nugarkaulį, nupjauname karpio filė iš abiejų pusių. Filė supjaustome 1,5-2 cm storio juostelėmis.

  2. Marinuokite žuvį:

    • Juosteles apibarstome druska ir maltų juodųjų pipirų mišiniu pagal skonį.

    • Išspaudžiame česnako skilteles ir paskirstome ant žuvies.

    • Beriame saujelę kapotų petražolių ir viską kruopščiai išmaišome, kad prieskoniai tolygiai padengtų žuvies gabaliukus.

    • Paliekame marinuotis apie 30-40 minučių, kad žuvis įgautų skonį.

  3. Apvoliokite ir kepkite:

    • Kvietinius ir kukurūzų miltus sumaišome viename inde. Kukurūzų miltai suteiks traškumo ir malonaus skonio.

    • Marinuotus karpio gabaliukus apvoliokite miltų mišinyje, kad kiekvienas gabaliukas būtų tolygiai padengtas.

    • Įkaitinkite augalinį aliejų gilumoje, kuriame žuvis galėtų plūduriuoti (apytiksliai 180-190°C), ir įdėkite žuvies gabaliukus. Kepkite, kol jie įgaus gražią auksinę spalvą ir taps traškūs, apie 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.

  4. Patiekimas:

    • Keptą karpį išimkite iš keptuvės ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.

    • Patiekite su šviežiai paruošta bulvių koše, kuriai galite pridėti truputį sviesto ir pieno, kad būtų minkšta ir puri.

    • Šalia patiekite šviežių daržovių salotos, galite pasirinkti mišinius su agurkais, pomidorais, salotų lapais, galbūt su lengvu citrinų-alyvuogių aliejaus padažu.

Pastabos ir patarimai:

  • Jei norite dar daugiau skonio, prieš kepimą galite žuvį apvolioti kiaušinio plakinyje prieš miltus.

  • Kukurūzų miltai ne tik suteikia traškumo bet ir yra puikus variantas tiems, kurie siekia išvengti glitimo (jei naudojate tik kukurūzų miltus).

  • Garnyrą galima varijuoti pagal sezoną ar skonį, pvz., pakeisti bulvių košę šviežiomis daržovėmis ar net keptomis bulvėmis.

Garnyrų variantai:

  • Bulvių košė: Paruoškite šviežią bulvių košę, įpildami sviesto ir pieno, kad būtų minkšta ir puri. Galima pagardinti smulkiai kapotais krapais ar petražolėmis.

  • Šviežių daržovių salotos: Sumaišykite agurkus, pomidorus, salotų lapus ir paprikas, pagardinkite citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.

  • Keptos daržovės: Kepkite orkaitėje cukinijas, morkas, paprikas ir svogūnus, apšlakstytus alyvuogių aliejumi ir pagardintus druska bei pipirais.

  • Ryžių garnyras: Virkite basmati ar kitus ryžius, įpilkite šaukštą sviesto ir šiek tiek citrinos žievelės, kad suteiktumėte šviežumo.

  • Kuskusas: Paruoškite kuskusą pagal instrukcijas, sumaišykite su smulkintais pomidorais, agurkais ir šviežiomis žolelėmis, pagardinkite citrinų sultimis.

  • Grikių košė: Virkite grikius, įpilkite šiek tiek sviesto ir pagardinkite keptais svogūnais ar grybais.

  • Keptos bulvės: Supjaustykite bulves skiltelėmis, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska, rozmarinu ir kepkite orkaitėje, kol taps traškios.

Skanaus!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 21:17, 2025-02-06
Paverskite karpį traškumu ir skoniu – išbandykite šį receptą ir atraskite naujus garnyrus, kurie padarys jūsų vakarienę nepakartojamą
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 09:42 Vaistinis valerijonas: nauda sveikatai, įsisavinimas, žala ir tradiciniai receptai

Vaistinis valerijonas – natūralus ramintuvas: gydo nemigą, nerimą, širdies neurozę, padeda menopauzėje. Sužinokite naudą (GABA modulisacija), įsisavinimą (greitas žarnyne), žalą (galvos skausmas, priklausomybė) i...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 07:37 Kur dingsta uodai žiemą? Išsami vadovas apie kraujasiurbių žiemojimą, rūšis ir prevenciją
Žiemą uodai dingsta, bet ne amžiams – jie slepiasi diapauzės būsenoje ar kiaušinėlių pavidalu, laukdami pavasario. Šiame išsamiame straipsnyje aptariame uodų gyvenimo ciklą, skirtingų rūšių žiemojimo strategijas ir mokslinius faktus iš tarptautinių š...

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:54 Vienoje teisme teisiami migrantai paaugliai už mokytojos išprievartavimą ir šantažavimą
Trys pagrindiniai kaltinamieji yra 15-metis irakietis, 17-metis rumunas ir 15-metis afganistanietis, kurie kaltinami kelis mėnesius trukusiu teroro kampanija prieš mokytoją.

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:39 Graikija ketina sumažinti prieglobsčio išmokas ir nutraukti būsto subsidijas pabėgėliams
Kiekvienas, kuriam šioje šalyje suteiktas prieglobstis, nebegalės gyventi iš išmokų, mokamų Europos ir Graikijos mokesčių mokėtojų sąskaita

Skaityti daugiau