Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Vasario » 06

Traškus Keptas Karpis su Garnyrais

Keptas karpis - tai ne tik skanus, bet ir universalus patiekalas, kuris gali būti pritaikytas skirtingiems skoniams ir sezonams. Šiame straipsnyje apžvelgsime, kaip paruošti traškų karpį, marinuotą su česnaku ir petražolėmis, ir kaip jį derinti su įvairiais sveikais ir skaniais garnyrais. Nesvarbu, ar jūs ieškote lengvos, ar sočios vakarienės, čia rasite variantą kiekvienam.

Traškus Keptas Karpis su Garnyrais

Ingredientai:

  • Karpis – 1 vnt. (apie 1-1,5 kg)

  • Česnakas - 2-3 skiltelės

  • Kapotos petražolės - saujelė (apie 20 g)

  • Druska, malti juodieji pipirai - pagal skonį

  • Kvietiniai miltai - 2/3 puodelio (apie 100 g)

  • Kukurūzų miltai - 1/3 puodelio (apie 50 g)

  • Augalinis aliejus - pakankamai kepimui (apytiksliai 200-300 ml)

Gaminimo būdas:

  1. Paruoškite karpį:

    • Karpį išskrodžiame, nuvalome žvynus, nupjauname galvą, pelekus ir kruopščiai nuplauname po tekančiu vandeniu.

    • Išilgai, palei nugarkaulį, nupjauname karpio filė iš abiejų pusių. Filė supjaustome 1,5-2 cm storio juostelėmis.

  2. Marinuokite žuvį:

    • Juosteles apibarstome druska ir maltų juodųjų pipirų mišiniu pagal skonį.

    • Išspaudžiame česnako skilteles ir paskirstome ant žuvies.

    • Beriame saujelę kapotų petražolių ir viską kruopščiai išmaišome, kad prieskoniai tolygiai padengtų žuvies gabaliukus.

    • Paliekame marinuotis apie 30-40 minučių, kad žuvis įgautų skonį.

  3. Apvoliokite ir kepkite:

    • Kvietinius ir kukurūzų miltus sumaišome viename inde. Kukurūzų miltai suteiks traškumo ir malonaus skonio.

    • Marinuotus karpio gabaliukus apvoliokite miltų mišinyje, kad kiekvienas gabaliukas būtų tolygiai padengtas.

    • Įkaitinkite augalinį aliejų gilumoje, kuriame žuvis galėtų plūduriuoti (apytiksliai 180-190°C), ir įdėkite žuvies gabaliukus. Kepkite, kol jie įgaus gražią auksinę spalvą ir taps traškūs, apie 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.

  4. Patiekimas:

    • Keptą karpį išimkite iš keptuvės ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.

    • Patiekite su šviežiai paruošta bulvių koše, kuriai galite pridėti truputį sviesto ir pieno, kad būtų minkšta ir puri.

    • Šalia patiekite šviežių daržovių salotos, galite pasirinkti mišinius su agurkais, pomidorais, salotų lapais, galbūt su lengvu citrinų-alyvuogių aliejaus padažu.

Pastabos ir patarimai:

  • Jei norite dar daugiau skonio, prieš kepimą galite žuvį apvolioti kiaušinio plakinyje prieš miltus.

  • Kukurūzų miltai ne tik suteikia traškumo bet ir yra puikus variantas tiems, kurie siekia išvengti glitimo (jei naudojate tik kukurūzų miltus).

  • Garnyrą galima varijuoti pagal sezoną ar skonį, pvz., pakeisti bulvių košę šviežiomis daržovėmis ar net keptomis bulvėmis.

Garnyrų variantai:

  • Bulvių košė: Paruoškite šviežią bulvių košę, įpildami sviesto ir pieno, kad būtų minkšta ir puri. Galima pagardinti smulkiai kapotais krapais ar petražolėmis.

  • Šviežių daržovių salotos: Sumaišykite agurkus, pomidorus, salotų lapus ir paprikas, pagardinkite citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.

  • Keptos daržovės: Kepkite orkaitėje cukinijas, morkas, paprikas ir svogūnus, apšlakstytus alyvuogių aliejumi ir pagardintus druska bei pipirais.

  • Ryžių garnyras: Virkite basmati ar kitus ryžius, įpilkite šaukštą sviesto ir šiek tiek citrinos žievelės, kad suteiktumėte šviežumo.

  • Kuskusas: Paruoškite kuskusą pagal instrukcijas, sumaišykite su smulkintais pomidorais, agurkais ir šviežiomis žolelėmis, pagardinkite citrinų sultimis.

  • Grikių košė: Virkite grikius, įpilkite šiek tiek sviesto ir pagardinkite keptais svogūnais ar grybais.

  • Keptos bulvės: Supjaustykite bulves skiltelėmis, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska, rozmarinu ir kepkite orkaitėje, kol taps traškios.

Skanaus!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 21:17, 2025-02-06
Paverskite karpį traškumu ir skoniu – išbandykite šį receptą ir atraskite naujus garnyrus, kurie padarys jūsų vakarienę nepakartojamą
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 19:17 Sensacija: maisto produktuose esantys mikroplastikai, o ne cholesterolis sukelia širdies ligas
Mokslininkai atrado, kad maisto produktuose esantys mikroplastikai, o ne cholesterolis, kaip buvo manoma anksčiau, yra pagrindinė širdies ligų priežastis.

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 10:30 Vienatvė tarp savų: 70-metės Aldonos tikra istorija, kuri pravirkdė tūkstančius

70-metė Aldona atvirai papasakojo, kaip jautėsi gyvenant pas sūnų: iš pradžių džiaugėsi, kad nebus viena, bet greitai tapo „paveikslu ant sienos“. Galiausiai grįžo į savo mažą butuką Ukmergėje ir ten rado ramybę. Skaudi, bet labai tikr...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 10:14 Įvaikintas vaikas grąžinamas į globos namus: tikra močiutės istorija, kuri drąsko širdį
Po 10 metų nevaisingumo gydymo ir nesėkmingų IVF bandymų šeima įvaikino 2 metų berniuką Vainių. Iš pradžių visi džiaugėsi, močiutė svajojo apie anūką visą gyvenimą. Tačiau po kelių metų marti ėmė pavargti, keldavo balsą, bausdavo vaiką, o galiausiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 08:44 Italija: užsieniečiai padaro 44 % seksualinio smurto atvejų Italijoje, pusę grupinio išžaginimo atvejų, nors sudaro tik 9 % gyventojų
Italijos žurnalistė Francesca Totolo sudarė šokiruojantį seksualinių nusikaltimų, kuriuose dalyvavo užsieniečiai Italijoje per pirmąsias 19 lapkričio dienų, sąrašą

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 08:38 Vokietija: Sirijos pilietis Drezdene teisiamas už 17-metės ir savo nėščios žmonos išžaginimą, taip pat kaltinamas vaikų pornografija
Sirijos migrantas Drezdene teisiamas už keletą nusikaltimų, įskaitant atskirus išžaginimus ir vaikų pornografijos kaltinimą. 22-metis Omar Y. yra sulaikytas jau šešis mėnesius, o prokuroras jam pateikė kaltinimus dėl dviejų išžaginimų, įskaitant jo n...

Skaityti daugiau