Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Vasario » 06

Traškus Keptas Karpis su Garnyrais

Keptas karpis - tai ne tik skanus, bet ir universalus patiekalas, kuris gali būti pritaikytas skirtingiems skoniams ir sezonams. Šiame straipsnyje apžvelgsime, kaip paruošti traškų karpį, marinuotą su česnaku ir petražolėmis, ir kaip jį derinti su įvairiais sveikais ir skaniais garnyrais. Nesvarbu, ar jūs ieškote lengvos, ar sočios vakarienės, čia rasite variantą kiekvienam.

Traškus Keptas Karpis su Garnyrais

Ingredientai:

  • Karpis – 1 vnt. (apie 1-1,5 kg)

  • Česnakas - 2-3 skiltelės

  • Kapotos petražolės - saujelė (apie 20 g)

  • Druska, malti juodieji pipirai - pagal skonį

  • Kvietiniai miltai - 2/3 puodelio (apie 100 g)

  • Kukurūzų miltai - 1/3 puodelio (apie 50 g)

  • Augalinis aliejus - pakankamai kepimui (apytiksliai 200-300 ml)

Gaminimo būdas:

  1. Paruoškite karpį:

    • Karpį išskrodžiame, nuvalome žvynus, nupjauname galvą, pelekus ir kruopščiai nuplauname po tekančiu vandeniu.

    • Išilgai, palei nugarkaulį, nupjauname karpio filė iš abiejų pusių. Filė supjaustome 1,5-2 cm storio juostelėmis.

  2. Marinuokite žuvį:

    • Juosteles apibarstome druska ir maltų juodųjų pipirų mišiniu pagal skonį.

    • Išspaudžiame česnako skilteles ir paskirstome ant žuvies.

    • Beriame saujelę kapotų petražolių ir viską kruopščiai išmaišome, kad prieskoniai tolygiai padengtų žuvies gabaliukus.

    • Paliekame marinuotis apie 30-40 minučių, kad žuvis įgautų skonį.

  3. Apvoliokite ir kepkite:

    • Kvietinius ir kukurūzų miltus sumaišome viename inde. Kukurūzų miltai suteiks traškumo ir malonaus skonio.

    • Marinuotus karpio gabaliukus apvoliokite miltų mišinyje, kad kiekvienas gabaliukas būtų tolygiai padengtas.

    • Įkaitinkite augalinį aliejų gilumoje, kuriame žuvis galėtų plūduriuoti (apytiksliai 180-190°C), ir įdėkite žuvies gabaliukus. Kepkite, kol jie įgaus gražią auksinę spalvą ir taps traškūs, apie 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.

  4. Patiekimas:

    • Keptą karpį išimkite iš keptuvės ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.

    • Patiekite su šviežiai paruošta bulvių koše, kuriai galite pridėti truputį sviesto ir pieno, kad būtų minkšta ir puri.

    • Šalia patiekite šviežių daržovių salotos, galite pasirinkti mišinius su agurkais, pomidorais, salotų lapais, galbūt su lengvu citrinų-alyvuogių aliejaus padažu.

Pastabos ir patarimai:

  • Jei norite dar daugiau skonio, prieš kepimą galite žuvį apvolioti kiaušinio plakinyje prieš miltus.

  • Kukurūzų miltai ne tik suteikia traškumo bet ir yra puikus variantas tiems, kurie siekia išvengti glitimo (jei naudojate tik kukurūzų miltus).

  • Garnyrą galima varijuoti pagal sezoną ar skonį, pvz., pakeisti bulvių košę šviežiomis daržovėmis ar net keptomis bulvėmis.

Garnyrų variantai:

  • Bulvių košė: Paruoškite šviežią bulvių košę, įpildami sviesto ir pieno, kad būtų minkšta ir puri. Galima pagardinti smulkiai kapotais krapais ar petražolėmis.

  • Šviežių daržovių salotos: Sumaišykite agurkus, pomidorus, salotų lapus ir paprikas, pagardinkite citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.

  • Keptos daržovės: Kepkite orkaitėje cukinijas, morkas, paprikas ir svogūnus, apšlakstytus alyvuogių aliejumi ir pagardintus druska bei pipirais.

  • Ryžių garnyras: Virkite basmati ar kitus ryžius, įpilkite šaukštą sviesto ir šiek tiek citrinos žievelės, kad suteiktumėte šviežumo.

  • Kuskusas: Paruoškite kuskusą pagal instrukcijas, sumaišykite su smulkintais pomidorais, agurkais ir šviežiomis žolelėmis, pagardinkite citrinų sultimis.

  • Grikių košė: Virkite grikius, įpilkite šiek tiek sviesto ir pagardinkite keptais svogūnais ar grybais.

  • Keptos bulvės: Supjaustykite bulves skiltelėmis, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska, rozmarinu ir kepkite orkaitėje, kol taps traškios.

Skanaus!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 21:17, 2025-02-06
Paverskite karpį traškumu ir skoniu – išbandykite šį receptą ir atraskite naujus garnyrus, kurie padarys jūsų vakarienę nepakartojamą
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 15:33 Lūžinėjantys ir sluoksniuojantys nagai: priežastys ir 11 patarimų, kaip juos sustiprinti natūraliai
Nagai lūžinėja, sluoksniuojasi, atsiranda dėmių ar auga labai lėtai? Tai dažna problema, kurią sukelia maistinių medžiagų (biotino, geležies, cinko) trūkumas, dažnas rankų mirkymas vandenyje ar net skydliaukės sutrikimai. Laimei, daugelį atvejų galim...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:43 Kaip Apsisaugoti nuo Pavydo ir Nužiūrėjimo: Etiški Baltosios Magijos Būdai 2025
Nužiūrėjimas ir pavydas – seniausia pasaulyje tikėjimų forma, vis dar veikianti net socialiniuose tinkluose. 2025 m. virš 5,4 mlrd. žmonių dalinasi gyvenimu internete, o tai kursto pavydą ir neigiamą energiją. Straipsnyje rasite etiškus baltosios mag...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:24 Pipirmėčių aliejus nuo pelių ir žiurkių: natūralus būdas atsikratyti graužikų 2025
Atėjus šalčiams pelės ir žiurkės masiškai veržiasi į namus. Cheminiai nuodai pavojingi ir ne visada veiksmingi – graužikai prie jų pripranta. Pipirmėčių eterinis aliejus yra natūralus, saugus ir mokslu patvirtintas repelentas: stiprus mentolio kvapas...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 15:58 Prancūzija: jauni musulmonai tampa vis radikalesni, 57 % teikia pirmenybę islamo taisyklėms, o ne Prancūzijos įstatymams
Apklausos rodo, kad konservatyvusis islamas stiprėja, integracija blogėja, mokslo koncepcijos atmetamos, o Prancūzijos įstatymai užleidžia vietą islamo įstatymams itin dideliam musulmonų skaičiui

Skaityti daugiau