Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Kovo » 18

Orkaitėje kepti kiaulienos kepsniai su bulvėmis ir feta sūrio padažu

Orkaitėje kepti kiaulienos kepsniai su bulvėmis ir feta sūrio padažu

Ar jau galite įsivaizduoti fantastišką kepsnių aromatą, užpildantį Jūsų virtuvę! Kiaulienos kepsniai orkaitėje greitai gali tapti Jūsų skaniausiais patiekalas. Šalia dar iškepsime bulvių, kad būtų sočiau. O kad pakeltume patiekalą į restorano lygį, dar paruošime tobulą padažą kepsniams iš fetos sūrio.

Ingredientai

Keptoms bulvėms:

  • bulvės: 1 kilogramo (supjaustome maždaug 2 centimetrų storio skiltelėmis)
  • rapsų aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • "Santa Maria" bulvių prieskoniai: 2 valgomųjų šaukštų.

Kiaulienos kepsniams: 

  • kiaulienos pjausniai: 4 (~750 gramų)
  • "Santa Maria" mėsos prieskoniai: 1 valgomojo šaukšto
  • rapsų aliejus: 1 valgomojo šaukšto.

Feta sūrio padažui:

  • Feta sūris: ~85 gramų
  • natūralus jogurtas: 200 mililitrų
  • česnakas: 0,5 skiltelės (susmulkiname)
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • druska ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • "Santa Maria" juodieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio.

Recepto paruošimas

1. Keptos bulvės orkaitėje: Įkaitiname orkaitę iki 250 laipsnių temperatūros.

2. Bulves nuskutame ir supjaustome maždaug 2 centimetrų storio skiltelėmis

3. Sudedame bulves į dubenį ir sumaišome su aliejumi bei bulvių prieskoniais.

4. Sudedame bulves į kepimo indą ir tolygiai paskirstome, kepame orkaitėje, kol jos suminkštėja bei gražiai apskrunda (maždaug pusvalandį).

5. Kiaulienos kepsniai: Apibarstome kiaulienos kepsnius mėsos prieskoniais.

6. Įkaitiname aliejų didelėje keptuvėje.

7. Sudedame kepsnius į keptuvę ir pakepame, kol pradeda ruduoti, maždaug po 2 minutes kiekvieną pusę.

8. Tuomet sudedame kepsnius į karščiui atsparų indą ir pabaigiame iškepti orkaitėje dar maždaug 8 minutes.

9. Feta sūrio padažas: Sudedame visus nurodytus padažo ingredientus į virtuvinį kombainą ir sumaišome.

10. Palaikome šaldytuve tol, kol prireiks patiekimui (kol kepa bulvės ir kepsniai).

11. Šį patiekalą labai skanu patiekti su šviežiomis daržovėmis arba su mėgstamomis pomidorų salotomis. Skanaus!

12. Rekomendacija: Daugiau kepsnių receptų rasite: Kepsniai.

Recepto Autorius Santa Maria

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau