Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Kovo » 18

Orkaitėje kepti kiaulienos kepsniai su bulvėmis ir feta sūrio padažu

Orkaitėje kepti kiaulienos kepsniai su bulvėmis ir feta sūrio padažu

Ar jau galite įsivaizduoti fantastišką kepsnių aromatą, užpildantį Jūsų virtuvę! Kiaulienos kepsniai orkaitėje greitai gali tapti Jūsų skaniausiais patiekalas. Šalia dar iškepsime bulvių, kad būtų sočiau. O kad pakeltume patiekalą į restorano lygį, dar paruošime tobulą padažą kepsniams iš fetos sūrio.

Ingredientai

Keptoms bulvėms:

  • bulvės: 1 kilogramo (supjaustome maždaug 2 centimetrų storio skiltelėmis)
  • rapsų aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • "Santa Maria" bulvių prieskoniai: 2 valgomųjų šaukštų.

Kiaulienos kepsniams: 

  • kiaulienos pjausniai: 4 (~750 gramų)
  • "Santa Maria" mėsos prieskoniai: 1 valgomojo šaukšto
  • rapsų aliejus: 1 valgomojo šaukšto.

Feta sūrio padažui:

  • Feta sūris: ~85 gramų
  • natūralus jogurtas: 200 mililitrų
  • česnakas: 0,5 skiltelės (susmulkiname)
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • druska ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • "Santa Maria" juodieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio.

Recepto paruošimas

1. Keptos bulvės orkaitėje: Įkaitiname orkaitę iki 250 laipsnių temperatūros.

2. Bulves nuskutame ir supjaustome maždaug 2 centimetrų storio skiltelėmis

3. Sudedame bulves į dubenį ir sumaišome su aliejumi bei bulvių prieskoniais.

4. Sudedame bulves į kepimo indą ir tolygiai paskirstome, kepame orkaitėje, kol jos suminkštėja bei gražiai apskrunda (maždaug pusvalandį).

5. Kiaulienos kepsniai: Apibarstome kiaulienos kepsnius mėsos prieskoniais.

6. Įkaitiname aliejų didelėje keptuvėje.

7. Sudedame kepsnius į keptuvę ir pakepame, kol pradeda ruduoti, maždaug po 2 minutes kiekvieną pusę.

8. Tuomet sudedame kepsnius į karščiui atsparų indą ir pabaigiame iškepti orkaitėje dar maždaug 8 minutes.

9. Feta sūrio padažas: Sudedame visus nurodytus padažo ingredientus į virtuvinį kombainą ir sumaišome.

10. Palaikome šaldytuve tol, kol prireiks patiekimui (kol kepa bulvės ir kepsniai).

11. Šį patiekalą labai skanu patiekti su šviežiomis daržovėmis arba su mėgstamomis pomidorų salotomis. Skanaus!

12. Rekomendacija: Daugiau kepsnių receptų rasite: Kepsniai.

Recepto Autorius Santa Maria

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-04 laikas 07:57 Receptai Voveraitės: Maistinė Vertė, Sveikas Gaminimas ir Onkologijos Prevencija
Voveraitės – skanus ir maistingas grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveraičių maistinę vertę, kalorijas, ką organizmas įsisavina...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 07:47 Receptai Voveruškų Maistinė Vertė ir Sveikas Gaminimas: Kaip Išsaugoti Naudą?
Voveruškos – maistingas ir skanus grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveruškų maistinę vertę, kalorijas, kaip organizmas įsisavin...

Skaityti daugiau

2025-07-30 laikas 13:39 Receptai Vanilinis Biskvitas: Nauda Sveikatai, Kalorijos ir Gaminimo Patarimai
Vanilinis biskvitas – skanus ir sveikas desertas, turtingas maistinėmis medžiagomis. Atraskite receptą! Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime vanilinio biskvito naudą, maistinę vertę, kalorijas, gaminimo poveikį maistinėms medžiago...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:15 Kodėl Vyrai Palieka Moteris: Psichologinės Priežastys ir Patarimai Santykiams

Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologiniais principais, aptarsime, kodėl vyrai nutraukia santykius ir kaip moterys gali kurti harmoningą partnerystę, kuri skatina abipusį augimą. Pateiksime praktinius patarimus, kaip išve...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:08 Kodėl Vyras Paliko Žmoną ir Praturtėjo: Psichologiniai Aspektai ir Patarimai Moterims
Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologiniais principais, aptarsime, kaip vyriška psichologija veikia santykiuose, kaip moterys gali padėti savo partneriams augti ir kodėl kartais išsiskyrimas tampa postūmiu vyrui siekti tiksl...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:00 Kaip Prašyti Pagalbos: Psichologiniai Aspektai ir Praktiniai Patarimai
Šiame straipsnyje aptarsime, kodėl sunku prašyti pagalbos, kokie psichologiniai mechanizmai veikia šioje situacijoje ir kaip išmokti tai daryti efektyviai. Remdamiesi moksliniais tyrimais ir praktiniais patarimais, padėsime jums įveikti vidinius barj...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 20:24 Padidėjęs kraujospūdis: požymiai, kad jums trūksta magnio
Šiandien kas trečias žmogus kenčia nuo hipertenzijos arba padidėjusio kraujospūdžio. Tai plačiai paplitusi ir rimta sveikatos būklė, nes jei ji negydoma, arterinė hipertenzija gali sukelti širdies ligas ir padidinti insulto riziką. Tai ypač pavojinga...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 17:00 Pfizer tyliai įtraukia GMO fermentą į 90 % amerikietiško sūrio – ir jo nėra nurodyta etiketėje
Dauguma žmonių net neįtaria, kad valgo genetiškai modifikuotą fermentą, kurį iš pradžių sukūrė „Pfizer“ – tačiau jis tyliai naudojamas daugiau nei 90 % amerikietiškų sūrio produktų, o dėl FDA spragos jo niekada nepamatysite ant pakuotės....

Skaityti daugiau