Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Kovo » 18

Orkaitėje kepti kiaulienos kepsniai su bulvėmis ir feta sūrio padažu

Orkaitėje kepti kiaulienos kepsniai su bulvėmis ir feta sūrio padažu

Ar jau galite įsivaizduoti fantastišką kepsnių aromatą, užpildantį Jūsų virtuvę! Kiaulienos kepsniai orkaitėje greitai gali tapti Jūsų skaniausiais patiekalas. Šalia dar iškepsime bulvių, kad būtų sočiau. O kad pakeltume patiekalą į restorano lygį, dar paruošime tobulą padažą kepsniams iš fetos sūrio.

Ingredientai

Keptoms bulvėms:

  • bulvės: 1 kilogramo (supjaustome maždaug 2 centimetrų storio skiltelėmis)
  • rapsų aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • "Santa Maria" bulvių prieskoniai: 2 valgomųjų šaukštų.

Kiaulienos kepsniams: 

  • kiaulienos pjausniai: 4 (~750 gramų)
  • "Santa Maria" mėsos prieskoniai: 1 valgomojo šaukšto
  • rapsų aliejus: 1 valgomojo šaukšto.

Feta sūrio padažui:

  • Feta sūris: ~85 gramų
  • natūralus jogurtas: 200 mililitrų
  • česnakas: 0,5 skiltelės (susmulkiname)
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • druska ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • "Santa Maria" juodieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio.

Recepto paruošimas

1. Keptos bulvės orkaitėje: Įkaitiname orkaitę iki 250 laipsnių temperatūros.

2. Bulves nuskutame ir supjaustome maždaug 2 centimetrų storio skiltelėmis

3. Sudedame bulves į dubenį ir sumaišome su aliejumi bei bulvių prieskoniais.

4. Sudedame bulves į kepimo indą ir tolygiai paskirstome, kepame orkaitėje, kol jos suminkštėja bei gražiai apskrunda (maždaug pusvalandį).

5. Kiaulienos kepsniai: Apibarstome kiaulienos kepsnius mėsos prieskoniais.

6. Įkaitiname aliejų didelėje keptuvėje.

7. Sudedame kepsnius į keptuvę ir pakepame, kol pradeda ruduoti, maždaug po 2 minutes kiekvieną pusę.

8. Tuomet sudedame kepsnius į karščiui atsparų indą ir pabaigiame iškepti orkaitėje dar maždaug 8 minutes.

9. Feta sūrio padažas: Sudedame visus nurodytus padažo ingredientus į virtuvinį kombainą ir sumaišome.

10. Palaikome šaldytuve tol, kol prireiks patiekimui (kol kepa bulvės ir kepsniai).

11. Šį patiekalą labai skanu patiekti su šviežiomis daržovėmis arba su mėgstamomis pomidorų salotomis. Skanaus!

12. Rekomendacija: Daugiau kepsnių receptų rasite: Kepsniai.

Recepto Autorius Santa Maria

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Verdant kiaušinius lukštas dažnai trūkinėja dėl temperatūrų skirtumo, plono lukšto ar netinkamo metodo. Tačiau yra paprastų gudrybių, kurios veikia 100%! Į vandenį įpilkite acto arba druskos, pradurkite kiaušinio galą adata, dėti į šaltą vandenį ir v...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:17 Chemija ar alchemija: kodėl geismas nėra meilė santykiuose?

Daugelis klaidingai laiko geismą – stiprią fizinę trauką ir aistrą – pagrindiniu romantinių santykių veiksniu. Straipsnyje aiškinama, kodėl chemija (geismas) yra trumpalaikė ir dažnai veda prie nusivylimų, o tikroji alchemija (meilė) r...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:06 Šumerų civilizacija: natūralūs potvyniai ir irigacijos mitas

Šumerų civilizacija, viena seniausių pasaulyje, klestėjo Mesopotamijoje dėka natūralių Persijos įlankos potvynių, kurie prieš 7000 metų drėkino laukus be kanalų. Naujas tyrimas PLOS One, remiantis 25 m kerno analize iš Lagašo, atskleidžia, kad duk...

Skaityti daugiau