Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Kovo » 05

Paprasta soti trinta veganiška moliūgų ir raudonųjų lęšių sriuba

Paprasta Soti Trinta Veganiška Moliūgų Ir Raudonųjų Lęšių Sriuba

Dar kartą noriu priminti kaip mėgstu moliūgą savo virtuvėje ! Šį kartą iš jų pagaminau gana paprastą trintą moliūgų sriubą su raudonaisiais lęšiais. Ji yra visiška mano improvizacija, užgimusi mano virtuvėje. Net pati netikėjau, kad sriuba gausis tokia skani. Ragaudama iškart supratau, kad privalau pasidalinti jos receptu, kuris yra lengvai bei greitai pagaminamas, su visai nedaug ingredientų.

Į sriubą aš dar dėjau svogūną ir česnako skiltelę. Kaip žinia, nesu jų didelė gerbėja sriubose, bet manyčiau šaltesnio oro laikotarpiu svogūnas, česnakas yra nuostabi priemonė, norint išvengti peršalimų ir kosulio. Taip pat jeigu norisi sušilti. Taipogi tokia sriuba yra sunkesnė, sotesnė ir, aišku, skanesnė.

Taip pat į sriubą įdėjau šiek tiek Alpro migdolų jogurto. Man jis be galo skanus, turi šiek tiek saldumo, bet šioje sriuboje irgi puikiai tiko.

Ingredientai

  • sviestinių moliūgų tyrė: 1 stiklinės
  • raudonieji lęšiai: dviejų trečdalių stiklinės
  • bulvės: 3 (nedidelės)
  • svogūnai: 1 (nedidelio)
  • česnakas: 1 skiltelės
  • sultinys: 2,5 stiklinės
  • šviežias imbieras: 1 valgomojo šaukšto
  • džiovintas čiobrelis: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • malta kalendra: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • druska
  • pipirai
  • šviežios petražolės (papuošimui)
  • migdolų jogurtas (nėra būtina).

Recepto paruošimas

1. Moliūgų tyrė: Moliūgą perpjauname į kelias dalis, kepame orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 30-40 minučių arba kol moliūgas suminkštėja. Moliūgui atvėsus, nulupame žievę ir sutriname maisto trintuvu.

2. Pirmiausia puode ant vidutinės kaitros įkaitiname aliejų.

3. Suberiame smulkiai pjaustytus svogūnus ir kepame, kol jie tampa gražios auksinės spalvos.

4. Tada suberiame smulkiai supjaustytą česnaką ir pakepame maždaug 30 sekundžių.

5. Tuomet suberiame prieskonius ir pakepame maždaug 30 sekundžių.

6. Po to suberiame kubeliais supjaustytas bulves, tarkuotą imbierą ir lęšius. Užpilame karštu sultiniu. Verdame maždaug 10-12 minučių.

7. Paskui supilame moliūgų tyrę ir viską sumaišome.

8. Maisto trintuvu sutriname sriubą, įberiame druskos ir pipirų pagal savo skonį. Kelias minutes palaikome puodą uždengtą.

9. Patiekiame su šviežiomis petražolėmis, migdolų (arba kokiu kitu) jogurtu. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau lęšių sriubų receptų rasite: Lęšiu sriubos.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 17:14 Vyras užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda netoli Nanto mečetės dėl ginčo dėl maldos vietos
52 metų vyras buvo sunkiai sužeistas, kai pirmadienio vakarą netoli mečetės Prancūzijoje buvo užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda. Tyrėjai mano, kad tai buvo ginčas tarp maldininkų dėl sėdimų vietų maldos metu....

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:51 Kiauliena dingsta iš Vienos mokyklų meniu, o ūkininkų grupė įspėja apie kultūrinį nuosmukį
Austrijos ūkininkų asociacija teigia, kad kiauliena turi likti mokyklų meniu pasirinkimu, nes daugelis Vienos valgyklų dabar siūlo tik vegetariškus arba „be kiaulienos“ patiekalus

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:32 Prancūzija: Nelegalus migrantas iš Gvinėjos nuteistas 12 metų kalėti už 83 metų senelės išžaginimą
Teisme auka emocingai liudijo, kad šis užpuolimas „suteršė jos vyro, kuris mirė prieš du mėnesius, atminimą“.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 15:11 Išslaptinti CDC dokumentai patvirtina, kad COVID vakcinos sukelia vėžį ir organų nepakankamumą jauniems žmonėms
Neseniai išslaptinti CDC ir FDA dokumentai atskleidžia, kad mRNA COVID vakcinos sukelia vėžio ir organų nepakankamumo diagnozių skaičiaus padidėjimą jauniems žmonėms.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau