- 28.01.2022
- 0.0 Reitingas
- 1564 Peržiūros
- Aptarti
Trinta moliūgų sriuba su lęšiais ir kokosų pienu - tokias arba labai panašias sriubas tikriausiai daugelis mėgsta išsivirti. Esu mėginusi tikrai labai daug moliūgų sriubų sriubų ir daugybė jų gavosi tikrai skanios. Bet aš labiau mėgstu valgyti kiek sočiau, tad į šią sriubą įdedu ir savo pamėgtų raudonųjų lęšių.
Tokie lęšiai turi švelnų skonį ir gana greitai išverda. Jie yra nuostabus augalinės kilmės baltymų šaltinis. Tad ši moliūgų sriuba su lęšiais ir kokosų pienu yra ir kiek sotesnė bei dar maistingesnė.
Sriuba pagaminta vien tik iš augalinės kilmės produktų, tad puikiai tinka ir veganišką mitybą propaguojantiems žmonėms.
Kaip reiktų išsikepti moliūgą orkaitėje? Tai galite padaryti ir iš anksto, kad sriuba pasiruoštų greičiau:
1) Aš naudoju sviestinį moliūgą, bet tokiai sriubai puikiai tiks ir įprastas moliūgas.
2) Moliūgą perpjauname perpus ir šaukštu išimame sėklas.
3) Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir vidų keliose vietose subadome šakute.
4) Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių arba kol moliūgo vidus tampa minkštas.
5) Šaukštu išimame moliūgo minkštimą.
Ką dar reikėtų žinoti?
Į gaminimo pabaigą aš įpilu šiek tiek obuolių sidro acto ir užberiu aitriosios paprikos miltelių. Kadangi sviestinis moliūgas ir kokosų pienas turi saldumo, actas, aitrioji paprika jį šiek tiek nuima ir suteikia papildomą poskonį šiai sriubai.
Kokosų pieną naudojame iš skardinės arba nedidelio pakelio. Jį galite pakeisti neriebia grietinėle.
Aš sriubą patiekiu su keptuvėje paskrudinta duona ir ji čia labai tinka.
Ingredientai
- sviestiniai moliūgai: 1 vidutinio dydžio (~1 kilogramo svorio)
- svogūnai: 0,5 (smulkiai supjaustome)
- česnakas: 2-3 skiltelių
- raudonieji lęšiai: 0,5 stiklinės
- sultinys: 3 stiklinių (~600 mililitrų)
- kokosų pienas iš skardinės: dviejų trečdalių stiklinės
- kario prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
- aitriosios paprikos milteliai: pagal skonį
- obuolių sidro actas: 1-2 arbatinių šaukštelių
- alyvuogių aliejus
- druska
- juodieji pipirai.
Papuošimui:
- šviežios petražolės
- čili dribsniai.
Recepto paruošimas
1. Moliūgo paruošimas: Pirmiausia sviestinį moliūgą perpjauname perpus ir išimame sėklas.
2. Vidų apšlakstome alyvuogių aliejumi ir padedame žieve į viršų ant kepimo skardos.
3. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių arba kol moliūgas tampa minkštas.
4. Po to šaukšto pagalba išimame moliūgo minkštimą.
5. Trinta moliūgų sriuba: Puode įkaitiname aliejų.
6. Lengvai pakepiname svogūną maždaug 4 minutes, po to suberiame česnaką ir pakepiname dar maždaug 30 sekundžių.
7. Suberiame raudonuosius lęšius ir kario prieskonius. Viską gerai išmaišome ir supilame sultinį.
8. Viską užkaitiname, o tuomet sumažiname ugnį iki nedidelės kaitros. Verdame, kol lęšiai tampa minkšti (maždaug 10-12 minučių).
9. Paskui sudedame moliūgo minkštimą į sriubą ir viską sutriname maisto smulkintuvu.
10. Įpilame kokosų pieno, įberiame druskos, pipirų ir aitriosios paprikos.
11. Paverdame dar kelias minutes. Įpilame obuolių acto pagal skonį ir šlakelį alyvuogių aliejaus.
12. Patiekiame pasirinktose lėkštėse ir skanaujame!
Rekomendacija: Daugiau moliūgų sriubų receptų rasite: Moliūgų sriubos.
- Recepto Autorius Skanauk su Aušra
- Patiko receptas? Pasekite autorių Instagram ir/arba Facebook socialiniame tinkle.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau