- 15.10.2020
- 5.0 Reitingas
- 1565 Peržiūrų
- Aptarti
INGREDIENTAI:
Tešlai:
450 g. miltų;
1/2 a.š. druskos;
50 g. cukraus;
5 g. sausų mielių;
150 ml. pieno;
60 g. sviesto;
2 kiaušiniai.
Įdarui:
70 g. sviesto;
100 g. rudojo cukraus;
1 v.š. malto cinamono.
Paruošimas:
1. Paruoškite tešlą. Į dubenį berkite miltus, druską, cukrų, mieles ir viską išmaišykite.
2. Į atskirą dubenį pilkite pakaitintą ir iki kambario temperatūros atvėsintą pieną, tirpintą sviestą, išplaktus kiaušinius ir gerai išplakite.
3. Paruoštus mišinius sumaišykite ir užminkykite tešlą. Minkykite, kol tešla taps glotni. Tešlą palikite dubenyje, uždenkite maistine plėvele, virtuviniu rankšluosčiu ir palikite stovėti pusantros valandos, kol tešla iškils dvigubai.
4. Tuo tarpu paruoškite įdarą – kambario temperatūros sviestą išmaišykite su cukrumi ir cinamonu.
5. Tešlą iškočiokite į maždaug 35x50 cm. stačiakampį ir ištepkite įdaru. Tešlos stačiakampį supjaustykite į šešias lygias pailgas dalis ir sudėkite viena ant kitos į dvi krūveles. Kiekvieną jų padalinkite į dar keturias dalis, kad viso turėtumėte aštuonias kvadratines tešlos krūveles.
6. Pailgą kepimo formą aukštais kraštais išklokite kepimo popieriumi ir stačiai guldykite paruoštas tešlos krūveles. Uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palaikykite dar 30 minučių.
7. Pyragą aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite apie 35 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau