
- 24.05.2021
- 0.0 Reitingas
- 1419 Peržiūrų
- Aptarti
Mano šeimoje įvairiausi patiekalai iš varškės yra itin pamėgsti. Šiandien labai užsinorėjome orkaitėje keptų varškėčių, kad būtų kuo mažiau riebalų. Šiek tiek paieškojau receptų internete ir pas Beatą pamačiau senovinių purių varškėčių receptą, būtent pritaikytą kepti orkaitėje. Gavosi nerealiai skanu ir dabar su visais Jumis noriu pasidalinti šiuo fantastišku receptu. Seniai taip skaniai buvau valgiusi.
Ingredientai
- varškė: 250 gramų
- cukrus: 1 valgomojo šaukšto
- kiaušiniai: 1
- aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- pienas: 3 valgomųjų šaukštų
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio su kaupu
- miltai: ~2 stiklinių
- razinos: ~2 saujų.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia varškę, kiaušinį, aliejų, pieną ir cukrų gerai ištrinkite.
2. Tada berkite razinas ir miltus su kepimo milteliais. Turi gautis minkšta ir minkoma tešla.
3. Tuomet tešlą iškočiokite ant miltuoto paviršiaus maždaug 1 centimetro storio ir stikline išspauskite varškėčius.
4. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
5. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-15 minučių, kol gražiai parus.
6. Ištrauktus aptepkite pienu. Išimtus galite, jeigu norisi, apiberti miltiniu cukrumi.
7. Mes šį kartą pasirinkome valgyti su liesa grietine bei cukrumi. Itin skanu patiekti su kakava. Pasilepinam!
Rekomendacija: Daugiau varškėčių receptų rasite: Varškėčiai.
Recepto Autorius Taip norėjau
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. X(twitter) kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau