Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 16

Skaniausias picos padas pagal Beatą ir Pica gardžioji - kaimiška

Skaniausias Picos Padas Pagal Beatą Ir Pica Gardžioji

Patį skaniausią picos padą aš gaminu pagal Beatos, nes kol kas jis mūsų šeimai jis pats skaniausias ir niekada nenuvilia. Aš jį kočioju iki vidutinio storumo, tokio, kad dar būtų įmanoma atkelti nuo stalviršio ir tešla nesutrūktų. Padas gaunasi toks pats tas, traškus, bet ne kietas, minkštas, bet ne skystas. Trumpai tariant pamėginkite.

Picos pado ingredientų užtenka 2 kvadratinėms skardoms.

O jeigu kalbant apie picą, tai pica labai primena kaimišką (mes dar vadinam - kaimietiška :)), bet bene pats gardžiausias jos akcentas yra ant viršaus esantys pomidorai su grietine. Užtikrinu, kad skoniu nenusivilsite.

Plačiau apie įvairiausius picos kepimo niuansus, jau rašiau čia.

Ingredientai

Picos padui:

  • miltai: 500 gramų
  • sausos mielės: 7 gramų
  • cukrus: 2 šaukštų
  • druska: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • vanduo: 350 mililitrų
  • alyvuogių aliejus: 4 šaukštų.

Picos viršui:

Patiekimui:

  • picų padažas.

Recepto paruošimas

1. Picos padas: Miltus išmaišykite su sausomis mielėmis, cukrumi bei druska.

2. Tada vandenį sumaišykite su aliejumi, užpilkite ant miltų ir išmaišykite taip, kad pasidarytų vientisas tešlos gumulas (jeigu naudosite tikslias proporcijas, gumulas nebus sausas, o tešlai iškilus bus netgi šlapokas - viskas gerai, taip ir privalo būti).

3. Tešlą uždenkite drobiniu rankšluosčiu ir palikite virtuvėje porai valandų pakilti.

4. Kai jau tešla "užaugo", pasibarstykite miltų ant stalo, padalinkite ją į dvi dalis arba į tiek dalių, kiek picų norisi ir imkitės kočiojimo.

5. Picos viršus: Picos padą ištepkite raudonuoju padažu, išdėliokite svogūno grežinėlius, šoninę ir užbarstykite sūrį.

6. Tuomet ant sūrio išdėstykite pomidoro griežinėlius, ant jų uždėkite po maždaug šaukštelį grietinės, o ją dar apibarstykite druska bei bazilikais.

7. Picą dėkite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 15-20 minučių. Skanaukite!

8. Rekomendacija: Daugiau picų receptų rasite: Picų receptai.

Recepto Autorius Agnės užrašinė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 09:42 Vaistinis valerijonas: nauda sveikatai, įsisavinimas, žala ir tradiciniai receptai

Vaistinis valerijonas – natūralus ramintuvas: gydo nemigą, nerimą, širdies neurozę, padeda menopauzėje. Sužinokite naudą (GABA modulisacija), įsisavinimą (greitas žarnyne), žalą (galvos skausmas, priklausomybė) i...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 07:37 Kur dingsta uodai žiemą? Išsami vadovas apie kraujasiurbių žiemojimą, rūšis ir prevenciją
Žiemą uodai dingsta, bet ne amžiams – jie slepiasi diapauzės būsenoje ar kiaušinėlių pavidalu, laukdami pavasario. Šiame išsamiame straipsnyje aptariame uodų gyvenimo ciklą, skirtingų rūšių žiemojimo strategijas ir mokslinius faktus iš tarptautinių š...

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:54 Vienoje teisme teisiami migrantai paaugliai už mokytojos išprievartavimą ir šantažavimą
Trys pagrindiniai kaltinamieji yra 15-metis irakietis, 17-metis rumunas ir 15-metis afganistanietis, kurie kaltinami kelis mėnesius trukusiu teroro kampanija prieš mokytoją.

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:39 Graikija ketina sumažinti prieglobsčio išmokas ir nutraukti būsto subsidijas pabėgėliams
Kiekvienas, kuriam šioje šalyje suteiktas prieglobstis, nebegalės gyventi iš išmokų, mokamų Europos ir Graikijos mokesčių mokėtojų sąskaita

Skaityti daugiau