Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 16

Skaniausias picos padas pagal Beatą ir Pica gardžioji - kaimiška

Skaniausias Picos Padas Pagal Beatą Ir Pica Gardžioji

Patį skaniausią picos padą aš gaminu pagal Beatos, nes kol kas jis mūsų šeimai jis pats skaniausias ir niekada nenuvilia. Aš jį kočioju iki vidutinio storumo, tokio, kad dar būtų įmanoma atkelti nuo stalviršio ir tešla nesutrūktų. Padas gaunasi toks pats tas, traškus, bet ne kietas, minkštas, bet ne skystas. Trumpai tariant pamėginkite.

Picos pado ingredientų užtenka 2 kvadratinėms skardoms.

O jeigu kalbant apie picą, tai pica labai primena kaimišką (mes dar vadinam - kaimietiška :)), bet bene pats gardžiausias jos akcentas yra ant viršaus esantys pomidorai su grietine. Užtikrinu, kad skoniu nenusivilsite.

Plačiau apie įvairiausius picos kepimo niuansus, jau rašiau čia.

Ingredientai

Picos padui:

  • miltai: 500 gramų
  • sausos mielės: 7 gramų
  • cukrus: 2 šaukštų
  • druska: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • vanduo: 350 mililitrų
  • alyvuogių aliejus: 4 šaukštų.

Picos viršui:

Patiekimui:

  • picų padažas.

Recepto paruošimas

1. Picos padas: Miltus išmaišykite su sausomis mielėmis, cukrumi bei druska.

2. Tada vandenį sumaišykite su aliejumi, užpilkite ant miltų ir išmaišykite taip, kad pasidarytų vientisas tešlos gumulas (jeigu naudosite tikslias proporcijas, gumulas nebus sausas, o tešlai iškilus bus netgi šlapokas - viskas gerai, taip ir privalo būti).

3. Tešlą uždenkite drobiniu rankšluosčiu ir palikite virtuvėje porai valandų pakilti.

4. Kai jau tešla "užaugo", pasibarstykite miltų ant stalo, padalinkite ją į dvi dalis arba į tiek dalių, kiek picų norisi ir imkitės kočiojimo.

5. Picos viršus: Picos padą ištepkite raudonuoju padažu, išdėliokite svogūno grežinėlius, šoninę ir užbarstykite sūrį.

6. Tuomet ant sūrio išdėstykite pomidoro griežinėlius, ant jų uždėkite po maždaug šaukštelį grietinės, o ją dar apibarstykite druska bei bazilikais.

7. Picą dėkite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 15-20 minučių. Skanaukite!

8. Rekomendacija: Daugiau picų receptų rasite: Picų receptai.

Recepto Autorius Agnės užrašinė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau