
Tai vienas tokių pyragų, kurį pagaminus, pajaučiau didžiulį pasididžiavimą savimi. Jo skonis pranoko visus lūkesčius. Ragaujančių akyse matėsi didžiulė laimė, kai jie paragavo. Rekomenduoju ir Jums pasigaminti ir paragauti kuo greičiau.
Ingredientai
- aliejus: 0,5 stiklinės
- cukrus: 1,5 stiklinės
- vanilė: 2 arbatinių šaukštelių
- kiaušiniai: 1 (didelio)
- pienas: 0,5 stiklinės
- nulupta ir sutarkuota cukinija: 2 stiklinių
- miltai: 2 stiklinių
- kakavos milteliai: 0,5 stiklinės
- kepimo soda: 1,5 arbatinio šaukštelio
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio.
Kremui ir glajui:
- žiūrėkite šį glajaus receptą (tik darome iš dvigubos normos)
- maltas cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir kepimo formą ištiesiame kepimo popieriumi.
2. Tuomet sumaišome aliejų, cukrų, vanilę, kiaušinį bei pieną dideliame dubenyje. Sudedame cukinijas.
3. Tada sumaišome sausus ingredientus į mažesnį dubenėlį. Sudedame sausus ingredientus į drėgnų ingredientų mišinį, išmaišome bei supilame į paruoštą kepimo skardą.
4. Kepame maždaug 25-28 minučių, paskui leidžiame pilnai atvėsti.
5. Per tą laiką, pasiruošiame glajų pagal jau anksčiau, prie ingredientų, nurodytą nuorodą. Tik kaip minėjau, kremą darome iš dvigubos porcijos ir į kremą įmaišome puse arbatinio šaukštelio malto cinamono.
6. Atvėsusį pyragą perpjauname pusiau ir tolygiai paskleidžiame kremą.
7. Tada suklijuojame ir likusiu kremu dekoruojame viršų. Lepinamės!
- Daugiau cukinijų pyragų receptų rasite: Cukinijų pyragai.
- Receptu pasidalino San-Zar virtuviniai eksperimentai
Turite savo nuomone, (už ar, prieš) pasidalinkite su mumis, palikite komentarą, prisijunkite, rašykite bloge, pasirinkdami kategoriją. Pasidalinkite savo receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su paranormaliais, anomališkais ir kitais nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau