Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2019 » Gruodžio » 13

Kaip pasigaminti Sultingus Ir Traškius Naminius Čeburekus?

Kaip pasigaminti Sultingus Ir Traškius Naminius Čeburekus?

Ingredientai:

1,5 stiklinės vandens

1 šaukštas degtinės

1 kiaušinis

½ arbatinio šaukštelio druskos

2 valgomieji šaukštai aliejaus

4 stiklinės miltų

Faršui:

700 g mėsos (kiaulienos ar avienos)

350 g svogūnų

0,5 -1 stiklinė kefyro (arba vandens)

druska, pipirai

Paruošimas:

Gaminame tešlą ir leidžiame jai pastovėti mažiausiai valandą (tešlą galima laikyti šaldytuve nors ir visą naktį ar dieną). Užvirinkite vandenį su aliejumi ir druska, suberkite ½ stiklinės miltų ir užvirinkite, greitai maišydami,kad sudaužytumėte gumulėlius. Ataušiname tešlą, paskui įmušame kiaušinį ir pilame degtinę, kas suteiks tešlai charakteringus burbulus ir elastingumą. Įmaišydami miltus užmaišome tešlą, kad ji neliptų prie rankų, ir paliekame pastovėti.

Faršui svogūnus smulkiai smulkiai sukapojame ir pagrūdame grūstuve ar pamušame plaktuku, galima kartu sumalti mėsmalėje su mėsa, paskui pasūdome, beriame pipirų ir pilame kefyrą arba vandenį. Gerai permaišome faršą ir imamės čeburekų kepimo.

Iškočiojame tešlą į žgutą ir supjaustome nedideliais gabalėliais, kurių kiekvieną iškočiojame į ploną paplotį. Ant vienos papločio pusės dedame faršo truputį storiau nei tešla, uždengiame kita puse specialios mašinėlės ar paprastos šakutės pagalba. Žiūrėkite, kad nebūtų plyšių, kitaip visas skystis ištekės ir čeburekas nebus sultingas.

Į gilią keptuvę ar vok indą pilame aliejų ir įkaitiname, kol taps karštas. Kepame čeburekus iš abiejų pusių be dangčio kol pagels. Išgriebiame samčiu ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingas aliejus.

Čia galite rašyti savo nutikimą, istoriją, pamąstymus, sveikatos patarimą, receptą... Prisijunkite ir rašykite!
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
19.01.2020 laikas 12:57 Traškūs svogūnų žiedai
Dubenyje miltus sumaišykite su visais prieskoniais ir kukurūzų krakmolu. Į birius produktus įmuškite kiaušinį, įpilkite pieną ir išmaišykite iki vientisos tirštos tešlos. Skanaus!

Skaityti daugiau

15.01.2020 laikas 19:45 Naujas Receptas: Vaisių Ir Riešutų Duona
Kol kepa pyragas, paruoškite užpilą. Dubenėlyje išmaišykite cukraus pudrą su vanilės ekstraktu, tarkuota apelsino žievele ir apelsinų sultimis. Užipilą tolygiai paskirstykite ant iškepto pyrago viršaus ir pabarstykite kepintomis pistacijomis....

Skaityti daugiau

12.01.2020 laikas 12:53 Sūrio Tortas Savaitgaliui
Į virimo puodą suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis ir pakaitinkite ant vidutinio karščio, kol cukrus taps šviesiai rudos spalvos. Supilkite jį į maždaug 23 centimetrų skersmens torto. Tolygiai paskirstykite po visą dugną....

Skaityti daugiau

12.01.2020 laikas 12:53 Naujasis „Land Rover Defender“ - kuo jis toks ypatingas?
Dar net nepasirodęs prekyboje, naujasis „Land Rover Defender“ jau tapo legenda – buvo nufilmuotas naujausiame filme apie Jamesą Bondą ir tapo „Lego Technic“ rinkiniu, kurį nusipirkusiems vaikams nuo 11 iki 100 metų tenka nelengva užduotis sukonstruoti visureigį iš 2573 detalių. Tačiau šlovės našta n...

Skaityti daugiau

11.01.2020 laikas 22:18 Trijų ingredientų tortas be kepimo ir maišytuvo

Šio pyrago sluoksniai kepami tiesiai ant keptuvės, tai daug laiko neužima. Kiekvieną sluoksnį būtina kepti keletą minučių iš abiejų pusių, kol kepamas vienas sluoksnis galite paruošti iš tešlos kitą. Taigi, norint paruošti visus 8 sluoksnius, jums prireiks tik 15-20 minučių. Galite papuošti, bet ...

Skaityti daugiau