- 13.12.2019
- 0.0 Reitingas
- 2819 Peržiūrų
- Aptarti
Ingredientai:
1,5 stiklinės vandens
1 šaukštas degtinės
1 kiaušinis
½ arbatinio šaukštelio druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
4 stiklinės miltų
Faršui:
700 g mėsos (kiaulienos ar avienos)
350 g svogūnų
0,5 -1 stiklinė kefyro (arba vandens)
druska, pipirai
Paruošimas:
Gaminame tešlą ir leidžiame jai pastovėti mažiausiai valandą (tešlą galima laikyti šaldytuve nors ir visą naktį ar dieną). Užvirinkite vandenį su aliejumi ir druska, suberkite ½ stiklinės miltų ir užvirinkite, greitai maišydami,kad sudaužytumėte gumulėlius. Ataušiname tešlą, paskui įmušame kiaušinį ir pilame degtinę, kas suteiks tešlai charakteringus burbulus ir elastingumą. Įmaišydami miltus užmaišome tešlą, kad ji neliptų prie rankų, ir paliekame pastovėti.
Faršui svogūnus smulkiai smulkiai sukapojame ir pagrūdame grūstuve ar pamušame plaktuku, galima kartu sumalti mėsmalėje su mėsa, paskui pasūdome, beriame pipirų ir pilame kefyrą arba vandenį. Gerai permaišome faršą ir imamės čeburekų kepimo.
Iškočiojame tešlą į žgutą ir supjaustome nedideliais gabalėliais, kurių kiekvieną iškočiojame į ploną paplotį. Ant vienos papločio pusės dedame faršo truputį storiau nei tešla, uždengiame kita puse specialios mašinėlės ar paprastos šakutės pagalba. Žiūrėkite, kad nebūtų plyšių, kitaip visas skystis ištekės ir čeburekas nebus sultingas.
Į gilią keptuvę ar vok indą pilame aliejų ir įkaitiname, kol taps karštas. Kepame čeburekus iš abiejų pusių be dangčio kol pagels. Išgriebiame samčiu ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingas aliejus.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau