Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2018 » Rugsėjo » 26

Vaistažolių mišiniai nuo alergijos

• Sergant alergija, vietoje kavos ir arbatos kasdien gerti lakišiaus nuovirą. Tinka tik iš labai kokybiškos žaliavos pagamintas gelsvos spalvos šviežias nuoviras.

• Rekomenduojamas 37-38 °C temperatūros lakišiaus vonios. 4 valgomusius šaukštus susmulkintos lakišiaus žolės užpilti 1 litru verdančio vandens. 15 min. palaukti ir supilti į vonią. Vonios daromos kasdien arba kas 2 dieną. Jų trukmė 20 min. Gydymo kursas - 10 procedūrų. Labai tinka vaikams.

• Po lygiai sumaišyti dobilų lapų ir žiedų, beržų bei aviečių lapų, ramunėlių žiedų ir mėtų. 200 gr. mišinio užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens. 15 min. pakaitinti ant silpnos ugnies, perkošti ir supilti į vonią. Procedūros trukmė 10 min. Galima daryti atskirai kiekvieno mišinį sudarančio augalo vonias. Tinka vaikams ir naujagimiams.

• Lauro lapai gydo alergiją - vieną įpakavimą lauro lapų sudėti į puodą su vandeniu ir virinti 0,5 litro vandens 2-3 minutes. Po to nuovirui duoti nusistovėti (geriausiai tai daryti termose), nukošti. Gydant patariama vaikui duoti po 2-3 lašus į burną 2 kartus per dieną. Vyresniems vaikams galima duoti iki 10 lašų 2 kartus per dieną, didinti dozės nereikia, nes ši ištrauka yra stipri. Šia ištrauka galima įtrinti vaiko odą porą kartų per dieną.

• Kiaulpienės šaknis ir erškėtuoges sumalti santykiu 1:1, sumaišyti. 1 valomą šaukštą mišinio užplikyti 1 stikline karšto vandens, užvirti ir palikti nakčiai termose. Rytą nukošti. Vartoti sergant alergine sloga po 1/3 stiklinės 3 kartus per dieną prieš valgį. Vartoti 2-3 mėnesius.

• Imti po 2 valgomus šaukštus ugniažolės, kraujažolės ir ąžuolo žievės. Užplikyti 0,5 l verdančio vandens. Po 1 val. perkošti. Esant pūlingai alerginio dermatito formai, trintis 2-3 kartus per dieną. Po procedūros 1 val nenusiprausti. Gydytis iki pasveikstant.

• Imti po 2 valgomus šaukštus ugniažolės ir kraujažolės ir užplikyti 0,5 l verdančio vandens. Po 1 val. perkošti. Esant alerginiam dermatitui, trintis 2-3 kartus per dieną. Po procedūros 1 val nenusiprausti. Gydytis iki pasveikstant.

• Imti po 2 valgomus šaukštus trispalvės našlaitės, kiaulpienės šaknų, ugniažolės, apynio spurgų, bijūno šaknų ir beržo pumpurų. Viską gerai susmulkinti, išmaišyti ir pridėti 150-200 gr. vazelino. Vėl gerai išmaišyti, sudėti į metalinį indą ir įdėti į orkaitę, įkaitintą iki 100°C. Laikyti 30 min., išimti, palikti atvėsti. Paruoštu tepalu gydytis esant odos alergijai, kol pasveikstama.

• Esant nepūlingai alerginio dermatito formai, vartoti valerijono ištrauką po 30-40 lašų 3 kartus per dieną 2 mėnesių laikotarpyje.

• 2 valgomus šaukštus dilgėlių lapų užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens. 1 val. palaukti; perkošti. Gerti po 0,5 stiklinės 4 kartus per dieną.
• 100 gr beržo pumpurų užpilti maždaug 0,5 l degtinės ir laikyti 8-10 dienų. Esant odos alergijai, pažeistas vietas tepti 2-3 kartus per dieną.

• 10 gr.medetkos žiedų užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens, užvirinti. 1-2 val. palaukti. Vartoti po 1 valgomą šaukštą 2-3 kartus per dieną.

• 10 gr. mėtos žolės užpilti 0,5 stiklinės verdančio vandens. 30 min. palaikyti verdančio vandens vonelėje. Vartoti po 1 valgomą šaukštą 3 kartus per dieną.

• 1 valgomą šaukštą sausų baltažiedės notrelės žiedų užplikyti 1 stikline karšto vandens, užvirti ir palikti 30 min prisitraukti. Varoti esant alerginei slogai po 0,5 stiklinės 2-3 kartus per dieną prieš valgį.

• 1 valgomą šaukštą saldymedžio šaknies sumaišyti su 1 valgomu šaukštu ramunėlių žiedų. Užplikyti 2 stiklinėmis verdančio vandens. Pakaitinti 15 min. verdančio vandens vonelėje. Palikti 30 min. prisitraukti, perkošti. Vartoti segant alergine sloga po 0,5 stiklinės 3-4 kartus per dieną 30 min prieš valgį.

• 1 valgomą šaukštą ramunėlių žiedų užpilti 1 stikline verdančio vandens. 30 min. pakaitinti verdančio vandens vonelėje. Vartoti po 1 valgomąjį šaukštą 2-4 kartus per dieną.

• 1 stiklinę avižų grūdų perplauti, užpilti 5 stiklinėmis vandens, uždengti ir virti ant silpnos ugnies 4 val. (galima ir orkaitėje). Po to avižas pertrinti per sietelį. Gaunamas lipnus skystis, panašus į kisielių. Dar geriau likusias avižas sumalti mėsmale, sumaišyti su nuoviru ir perkošti. Avižų nuovirą galima gerti bet kuriuo metu po 1 stiklinę per dieną (galima 2-3 kartus), o skoniui pagerinti, galima sumaišyti su medumi. Šaldytuve nuovirą laikyti ne ilgiau kaip 2 dienas. Prieš geriant būtina įpilti truputį karšto vandens, nes nuovirą reikia gerti šiltą. Panašų "kisielų" galima išvirti ir iš avižinių kruopų.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.12.2024 laikas 17:45 Receptai Mieliniai blynai: lengvas ir skanus receptas jūsų pusryčiams
Mieliniai blynai – tai ne tik gardus patiekalas, bet ir puikus būdas prasidėti dienai. Šis receptas yra paprastas, greitas ir reikalauja ingredientų, kuriuos tikriausiai jau turite savo virtuvėje. Pasigaminkite šiuos blynus ir mėg...

Skaityti daugiau

16.12.2024 laikas 12:58 Receptai Purūs varškės blynai: greitas ir skanus receptas

Varškės blynai – tai ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiams. Jų purumas ir lengvas paruošimas daro juos puikiu pasirinkimu visiems, ieškantiems greito ir skanaus sprendimo. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

16.12.2024 laikas 10:05 Receptai Skanūs virtinukai su bulvėmis ir šonine – paprastas receptas
Virtinukai su bulvėmis ir šonine – tai tradicinis patiekalas, mėgstamas ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. Šis receptas suteikia galimybę sukurti skanų ir sotų patiekalą, kurį lengva paruošti tiek kasdieniam, tiek šventiniam ...

Skaityti daugiau

18.12.2024 laikas 09:52 Rauginti kopūstai: nauda, vartojimo rekomendacijos ir atsargumo priemonės
Rauginti kopūstai – tai ne tik tradicinis patiekalas, bet ir vertingas maisto produktas, siejamas su daugybe sveikatos privalumų. Juose gausu probiotikų, vitaminų ir mineralų, kurie padeda stiprinti imunitetą ir gerina virškinimą. Tačiau, kaip ir bet...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 17:54 Peilių tikrinimo sezonas? Vokietijos policija kalėdinėje mugėje iš pagyvenusios moters konfiskavo kišeninį peiliuką

Vokietijoje kalėdinės mugės, kadaise laikytos saugiomis šventinėmis vietomis, dabar susiduria su vis didesniu saugumo iššūkiu. Dėl didėjančio nusikalstamumo, dažnai siejamo su masine imigracija, policija yra priversta imtis griežtų priemonių, įska...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 16:08 Atpalaiduojantis Jūros Bangų Garsas Miegui, Meditacijai, Poilsiui
Atpalaiduojantis Jūros Bangų Garsas Miegui, Meditacijai, Poilsiui. Nuostabus Debesų Grožis. Girdimas Paplūdimio Akmenukų Garsai, Kai Bangos Paliečia Juos! Gražūs Akmenuoto paplūdimio Vaizdai.

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 12:26 Balinis ajeras: turtinga istorija ir gydomosios savybės
Balinis ajeras, dar žinomas kaip Acorus calamus, yra ne tik gražus augalas, bet ir turtingas sveikatos naudingų savybių šaltinis. Jo istorija siekia šimtmečius, o įvairūs kultūriniai kontekstai atskleidžia, kaip šis augalas buvo vertinamas tiek medic...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 10:41 Sūnus nori būsto: kaip teisingai reaguoti tėvams?
Šeimos santykiai gali tapti sudėtingi, kai vaikai pasiekia suaugusiųjų amžių. Auginant Karolį, stengėmės suteikti jam viską, ko tik galėjome, tačiau kai jis pareiškė norą gyventi atskirai, pasirodė, kad tai reiškia ne tik savarankiškumą, bet ir didel...

Skaityti daugiau