- 27.04.2020
- 4.0 Reitingas
- 7725 Peržiūrų
- Aptarti
Nuo šiol, kai gaminu varškėčius savo žmonai, ji man dažnai sako, jeigu jau kepti tai tik šitaip. :) Ir prašo dar dar... O, man sunku atsisakyti.
Kol neatradau šio recepto kažkur kažkada interneto platybėse, varškėčių beveik nekepdavau, nes gaudavosi kieti guminiai. O šie gavosi nuostabūs, minkšti, purūs, tikri varškėčiai.
Ingredientai:
- varškė: 250 gramų
- kiaušiniai: 2
- grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
- miltai: 1,5 stiklinės (stengiamės nepridėti per daug, kartais užtenka 1 stiklinės su trupučiu)
- cukrus: 1 valgomojo šaukšto
- druska: žiupsnelio.
Recepto paruošimas:
Iš pradžių varškę sutrupiname į dubenėlį.
Įmušame kiaušinius, įdedame grietinę, druską bei cukrų, viską gerai išmaišome-ištriname šakutės pagalba.
Persijojame miltus.
Tuomet po truputį beriame persijotus miltus, suminkome tešlą (man pačiai tiesiog užtenka pamaigyti šakute).
Tešla gaunasi šiek tiek limpanti prie rankų, todėl varškėčius formuokite drėgnomis rankomis.
Galiausiai kepkite iš visų pusių ant įkaitintos keptuvės su šlakeliu aliejaus.
Patiekite su mėgstamais pagardais ir skanaukite!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau