- 12.10.2020
- 0.0 Reitingas
- 1432 Peržiūros
- Aptarti
Ingredientai
- sviesto: 270 gramų
- rudo cukraus: 1,5 stiklinės
- kiaušinių: 4
- miltų: 3 stiklinių
- druskos: 0,25 šaukštelio
- maltų kvepiančių pipirų: 1 šaukštelio
- cinamono: 1 šaukštelio
- muskato riešuto: 0,5 šaukštelio
- razinų: 1,5 stiklinės
- džiovintų figų: 1,5 stiklinės
- džiovintų datulių: 1,5 stiklinės
- džiovintų slyvų: 1 stiklinės
- džiovintų abrikosų: 1,5 stiklinės
- migdolų: 1 stiklinės
- brendžio: 100 mililitrų
- tirpios kavos: 2 šaukštelių (pvz.: espresso)
- vandens: 2 šaukštų.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 150 laipsnių temperatūros. Kepimo skardos kraštus patepame riebalais, o skardos dugną išklojame su kepimo popieriumi.
2. Tuomet dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakame sviestą su cukrumi, kol gausis tiršta ir kreminė masė. Po vieną sudedame kiaušinius bei kiekvieną kartą gerai išplakame. Sumaišome miltus, druską ir prieskonius bei viską atsargiai įmaišome į kreminę masę. Tada džiovintus vaisius bei migdolus susmulkiname. Sudedame vaisius, migdolus, supilame 50 mililitrų brendžio, espresso kavą bei viską gerai išmaišome.
3. Po to sudedame paruoštą tešlą į kepimo formą, sulyginame paviršių. Kepimo skardą dedame ant viduriniosios orkaitės lentynėlės bei kepame maždaug pusvalandį. Temperatūrą sumažiname iki 130 laipsnių temperatūros bei kepame 3,5 valandos kol visiškai iškeps – įkištas į pyrago vidurį medinis iešmelis išsitrauks ir ant jo neliks tešlos.
4. Paskui kepimo skardą išimame iš orkaitės, uždengiame virtuviniu rankšluosčiu, o ant viršaus dar užklojame storą vonios rankšluostį – taip pyragas atvės pamažu.
5. Po to kai pyragas atvės, subadome jo viršų virbalu bei apšlakstome likusiu brendžiu. Pyragą suvyniojame į kepimo popierių bei laikome sandariame inde, vėsioje vietoje.
6. Šitaip paruoštą pyragą galima laikyti net iki 3 mėnesių. Skanaujame!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau