- 04.08.2020
- 0.0 Reitingas
- 1113 Peržiūrų
- Aptarti
Nustebsite, kaip skaniai pavyksta šis traškus pekaninių karijų pyragas. Receptas superinis!
100 g apie 440 kcal; 8 žmonėms; Paruošimo laikas apie 2 val.
Ingredientai:
- 350 g pekaninių karijų
- 240 g miltų
- Šaukštelis druskos
- 300 g sviesto
- 90 ml vandens
- Šaukštelis acto
- 4 kiaušiniai
- 150 g baltojo cukraus
- 200 g rudojo cukraus
- 240 ml mėgstamo sirupo
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- 50 g medaus
Gaminimas
150 g riešutų susmulkinti, likusius perpjauti pusiau.Miltus sumaišyti su druska, 200 g tarkuoto sviesto ir išminkyti tešlą. Tada pamažu supilti vandenį, actą ir gerai išmaišyti. Tešlą laikyti šaldytuve apie 20 min. Paskui plonai iškočioti ir dėti į kepimo indą.
Kiaušinius išplakti su baltuoju ir 130 g rudojo cukraus. Tuomet supilti sirupą, 30 g lydyto sviesto, vanilės ekstaktą ir išmaišyti. Tada suberti smulkintus riešutus ir išmaišyti. Gautą masę dėti ant kepimo inde esančios tešlos ir kepti 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros. Paskui uždengti folija ir kepti dar apie 20 min.
Likusį sviestą, rudąjį cukrų, medų išlydyti ir sumaišyti su pusiau perpjautais riešutais. Gautu mišiniu tolygiai padengti pyrago viršų, uždengti folija ir kepti dar apie 20 min., kol gražiai apskrus. Valgyti šaltą.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau