- 08.02.2021
- 0.0 Reitingas
- 727 Peržiūrų
- Aptarti
Labai gardūs ir traškūs ryžių bei tuno kukuliukai su kiaušiniais ir sūriu. Jie gali būti patiekti, tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip nuostabus užkandis.
Su ingredientais gaminant taip pat galima improvizuoti į valias ir gausite vis kitokį ir naują skonį. Beje, nuostabus būdas sunaudoti likučius, jeigu netyčia išsivirsite pavyzdžiui per daug ryžių.
Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi 18 rutuliukų.
Ingredientai
- ryžiai: 200 gramų (naudoju basmati)
- konservuotas tunas aliejuje: 150 gramų
- kiaušiniai: 2 (virti)
- gruzdinti svogūnai: 3 valgomųjų šaukštų (galima pakeisti keptais)
- tarkuotas fermentinis sūris: 60 gramų
- kiaušiniai: 1
- druska
- malti juodieji pipirai.
Papildomai:
- kiaušiniai: 2
- miltai
- džiūvėsėliai (naudoju panko).
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia išverdame kiaušinius.
2. Į verdantį vandenį įberiame žiupsnelį druskos, suberiame ryžius ir išverdame. Naudojame kiek mažiau vandens, nei įprastai, kad išvirę ryžiai nebūtų tokie birūs, o šiek tik lipnūs.
3. Išvirtus ryžius paliekame atvėsti.
4. Po to į dubenį sudedame ryžius, nuvarvintą ir pasmulkintą tuną, sutarkuotus išvirtus kiaušinius, gruzdintus arba keptus svogūnus, sūrį, išplaktą kiaušinį, pagardiname druska bei maltais juodaisiais pipirais. Viską gerai išmaišome.
5. Tada formuojame norimo dydžio kukuliukus, stipriai paspausdami, kad jie būtų tvirti (aš naudojau kupiną valgomą šaukštą).
6. Imame tris gilesnes lėkštes: į vieną suberiame miltus, antroje išplakame kiaušinius, o į trečią suberiame džiūvėsėlius.
7. Puode įkaitiname vieną litrą aliejaus.
8. Kukuliukus apvoliojame miltuose, tada kiaušinių plakinyje ir po to džiūvėsėliuose. Dedame į įkaitintą aliejų ir apskrudiname iš visų pusių.
9. Patiekiame su mėgstamu padažu. Labai tinka grietinėlės ir pievagrybių padažas. Skanaujame!
10. Patarimas: Vienu kartu kepame po 5 kukuliukus ir vis su nauja kepimo partija mažiname kaitrą, nes aliejus vis stipriau įkaista bei kukuliukai gali pradėti per stipriai skrusti. Tai neaktualu, jeigu savo virtuvėje turite gruzdintuvą, kuriame visada palaikoma stabili temperatūra.
11. Patarimas: Iškeptus kukuliukus dėliojame ant popierinio virtuvinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingas riebalų perteklius.
Rekomendacija: Daugiau vieno kąsnio užkandžių receptų rasite: Vieno kąsnio užkandžiai.
Recepto Autorius Oditėlės blogas
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau