Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 08

Traškūs ryžių kukuliukai su tunu, kiaušiniais ir sūriu

Traškūs Ryžių Kukuliukai Su Tunu, Kiaušiniais Ir Sūriu

Labai gardūs ir traškūs ryžių bei tuno kukuliukai su kiaušiniais ir sūriu. Jie gali būti patiekti, tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip nuostabus užkandis.

Su ingredientais gaminant taip pat galima improvizuoti į valias ir gausite vis kitokį ir naują skonį. Beje, nuostabus būdas sunaudoti likučius, jeigu netyčia išsivirsite pavyzdžiui per daug ryžių.

Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi 18 rutuliukų.

Ingredientai

  • ryžiai: 200 gramų (naudoju basmati)
  • konservuotas tunas aliejuje: 150 gramų
  • kiaušiniai: 2 (virti)
  • gruzdinti svogūnai: 3 valgomųjų šaukštų (galima pakeisti keptais)
  • tarkuotas fermentinis sūris: 60 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • druska
  • malti juodieji pipirai.

Papildomai:

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia išverdame kiaušinius.

2. Į verdantį vandenį įberiame žiupsnelį druskos, suberiame ryžius ir išverdame. Naudojame kiek mažiau vandens, nei įprastai, kad išvirę ryžiai nebūtų tokie birūs, o šiek tik lipnūs.

3. Išvirtus ryžius paliekame atvėsti.

4. Po to į dubenį sudedame ryžius, nuvarvintą ir pasmulkintą tuną, sutarkuotus išvirtus kiaušinius, gruzdintus arba keptus svogūnus, sūrį, išplaktą kiaušinį, pagardiname druska bei maltais juodaisiais pipirais. Viską gerai išmaišome.

5. Tada formuojame norimo dydžio kukuliukus, stipriai paspausdami, kad jie būtų tvirti (aš naudojau kupiną valgomą šaukštą).

6. Imame tris gilesnes lėkštes: į vieną suberiame miltus, antroje išplakame kiaušinius, o į trečią suberiame džiūvėsėlius.

7. Puode įkaitiname vieną litrą aliejaus.

8. Kukuliukus apvoliojame miltuose, tada kiaušinių plakinyje ir po to džiūvėsėliuose. Dedame į įkaitintą aliejų ir apskrudiname iš visų pusių.

9. Patiekiame su mėgstamu padažu. Labai tinka grietinėlės ir pievagrybių padažas. Skanaujame!

10. Patarimas: Vienu kartu kepame po 5 kukuliukus ir vis su nauja kepimo partija mažiname kaitrą, nes aliejus vis stipriau įkaista bei kukuliukai gali pradėti per stipriai skrusti. Tai neaktualu, jeigu savo virtuvėje turite gruzdintuvą, kuriame visada palaikoma stabili temperatūra.

11. Patarimas: Iškeptus kukuliukus dėliojame ant popierinio virtuvinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingas riebalų perteklius.

Rekomendacija: Daugiau vieno kąsnio užkandžių receptų rasite: Vieno kąsnio užkandžiai.

kukuliai, Ryžių Kukuliukai, tuno kukuliukai, Tunas

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau