Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 08

Traškūs ryžių kukuliukai su tunu, kiaušiniais ir sūriu

Traškūs Ryžių Kukuliukai Su Tunu, Kiaušiniais Ir Sūriu

Labai gardūs ir traškūs ryžių bei tuno kukuliukai su kiaušiniais ir sūriu. Jie gali būti patiekti, tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip nuostabus užkandis.

Su ingredientais gaminant taip pat galima improvizuoti į valias ir gausite vis kitokį ir naują skonį. Beje, nuostabus būdas sunaudoti likučius, jeigu netyčia išsivirsite pavyzdžiui per daug ryžių.

Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi 18 rutuliukų.

Ingredientai

  • ryžiai: 200 gramų (naudoju basmati)
  • konservuotas tunas aliejuje: 150 gramų
  • kiaušiniai: 2 (virti)
  • gruzdinti svogūnai: 3 valgomųjų šaukštų (galima pakeisti keptais)
  • tarkuotas fermentinis sūris: 60 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • druska
  • malti juodieji pipirai.

Papildomai:

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia išverdame kiaušinius.

2. Į verdantį vandenį įberiame žiupsnelį druskos, suberiame ryžius ir išverdame. Naudojame kiek mažiau vandens, nei įprastai, kad išvirę ryžiai nebūtų tokie birūs, o šiek tik lipnūs.

3. Išvirtus ryžius paliekame atvėsti.

4. Po to į dubenį sudedame ryžius, nuvarvintą ir pasmulkintą tuną, sutarkuotus išvirtus kiaušinius, gruzdintus arba keptus svogūnus, sūrį, išplaktą kiaušinį, pagardiname druska bei maltais juodaisiais pipirais. Viską gerai išmaišome.

5. Tada formuojame norimo dydžio kukuliukus, stipriai paspausdami, kad jie būtų tvirti (aš naudojau kupiną valgomą šaukštą).

6. Imame tris gilesnes lėkštes: į vieną suberiame miltus, antroje išplakame kiaušinius, o į trečią suberiame džiūvėsėlius.

7. Puode įkaitiname vieną litrą aliejaus.

8. Kukuliukus apvoliojame miltuose, tada kiaušinių plakinyje ir po to džiūvėsėliuose. Dedame į įkaitintą aliejų ir apskrudiname iš visų pusių.

9. Patiekiame su mėgstamu padažu. Labai tinka grietinėlės ir pievagrybių padažas. Skanaujame!

10. Patarimas: Vienu kartu kepame po 5 kukuliukus ir vis su nauja kepimo partija mažiname kaitrą, nes aliejus vis stipriau įkaista bei kukuliukai gali pradėti per stipriai skrusti. Tai neaktualu, jeigu savo virtuvėje turite gruzdintuvą, kuriame visada palaikoma stabili temperatūra.

11. Patarimas: Iškeptus kukuliukus dėliojame ant popierinio virtuvinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingas riebalų perteklius.

Rekomendacija: Daugiau vieno kąsnio užkandžių receptų rasite: Vieno kąsnio užkandžiai.

kukuliai, Ryžių Kukuliukai, tuno kukuliukai, Tunas

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:20 Buvęs vyras atvedė meilužės vaiką: „Pasilik su ja“ – mano atsakymas

Po 8 metų tylos buvęs vyras atsivedė meilužės dukrą ir paprašė prižiūrėti, nes „neturi su kuo palikti“. Atsakiau griežtu „ne“. Jis išvadino mane beširde ragana ir pagrasino. Po dviejų mėnesių paskambino jo nauja žmona... Ta...

Skaityti daugiau