- 09.03.2021
- 0.0 Reitingas
- 952 Peržiūros
- Aptarti
Atradau šiek tiek daugiau laisvo laiko ir nusprendžiau, kad labai pasiilgau veganiškos bananų duonos pyrago. Bananų duonų esu kepusi pačių įvairiausių, bet ne visada likdavau patenkinta rezultatu. Kepinys niekada neatsidūrė šiukšliadėžėje arba nebūdavo labai neskanus, bet visada pagalvodavau, kad galima iškepti dar geriau. Išbandžiau įvairiausius variantus ir galvoju, kad šis receptas yra pats mano geriausias iš keptų bananų pyragų. Kepinys labai maloniai valgosi, idealiai tinka prie arbatos. Tad rekomenduoju pamėginti ir Jums.
Gamindama naudojau pailgą kepimo formą 25x11 centimetrų dydžio.
Ingredientai
- kuo labiau sunokę bananai: 4 nedidelių (1 bananą dėsime ant pyrago viršaus)
- rapsų aliejus: trečdalio stiklinės (50 gramų)
- migdolų pienas: 0,5 stiklinės - 105 gramų (arba kitas augalinis pienas)
- rudas cukrus: ketvirtadalio stiklinės - 50 gramų (arba klevų, agavų sirupo - 70 gramų)
- smulkūs avižiniai dribsniai: dviejų trečdalių stiklinės (54 gramų)
- rupūs kvietiniai miltai: 1 stiklinės - 134 gramų (galite pakeisti baltais speltos miltais)
- linų sėmenys: 2 valgomųjų šaukštų
- vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
- Himalajų druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
- riešutai (papuošimui).
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių linų sėmenis sumaišome su 6 valgomaisiais šaukštais šalto vandens. Palaikome šaldytuve maždaug 15 minučių.
2. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
3. Tada dubenyje šakute sutriname tris bananus, supilame pieną, aliejų, linų sėmenis, vanilės ekstraktą ir cukrų.
4. Kitame dubenyje sumaišome avižinius dribsnius, miltus, kepimo miltelius ir sodą.
5. Tuomet sausus ingredientus sumaišome su drėgnais ingredientais.
6. Tešlą sukrečiame į kepimo formą, ant viršaus uždedame išilgai perpjautą bananą bei užbarstome riešutais.
7. Kepame maždaug 40-45 minutes iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Lepinamės!
Rekomendacija: Daugiau veganiškų receptų rasite: Veganiški patiekalai.
Recepto Autorius Skanauk su Aušra
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau