Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Kovo » 09

Veganiška bananų duona - pyragas

Veganiška bananų duona - pyragas

Atradau šiek tiek daugiau laisvo laiko ir nusprendžiau, kad labai pasiilgau veganiškos bananų duonos pyrago. Bananų duonų esu kepusi pačių įvairiausių, bet ne visada likdavau patenkinta rezultatu. Kepinys niekada neatsidūrė šiukšliadėžėje arba nebūdavo labai neskanus, bet visada pagalvodavau, kad galima iškepti dar geriau. Išbandžiau įvairiausius variantus ir galvoju, kad šis receptas yra pats mano geriausias iš keptų bananų pyragų. Kepinys labai maloniai valgosi, idealiai tinka prie arbatos. Tad rekomenduoju pamėginti ir Jums.

Gamindama naudojau pailgą kepimo formą 25x11 centimetrų dydžio.

Ingredientai

  • kuo labiau sunokę bananai: 4 nedidelių (1 bananą dėsime ant pyrago viršaus)
  • rapsų aliejus: trečdalio stiklinės (50 gramų)
  • migdolų pienas: 0,5 stiklinės - 105 gramų (arba kitas augalinis pienas)
  • rudas cukrus: ketvirtadalio stiklinės - 50 gramų (arba klevų, agavų sirupo - 70 gramų)
  • smulkūs avižiniai dribsniai: dviejų trečdalių stiklinės (54 gramų)
  • rupūs kvietiniai miltai: 1 stiklinės - 134 gramų (galite pakeisti baltais speltos miltais)
  • linų sėmenys: 2 valgomųjų šaukštų
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
  • Himalajų druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • riešutai (papuošimui).

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių linų sėmenis sumaišome su 6 valgomaisiais šaukštais šalto vandens. Palaikome šaldytuve maždaug 15 minučių.

2. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

3. Tada dubenyje šakute sutriname tris bananus, supilame pieną, aliejų, linų sėmenis, vanilės ekstraktą ir cukrų.

4. Kitame dubenyje sumaišome avižinius dribsnius, miltus, kepimo miltelius ir sodą.

5. Tuomet sausus ingredientus sumaišome su drėgnais ingredientais.

6. Tešlą sukrečiame į kepimo formą, ant viršaus uždedame išilgai perpjautą bananą bei užbarstome riešutais.

7. Kepame maždaug 40-45 minutes iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Lepinamės!

Rekomendacija: Daugiau veganiškų receptų rasite: Veganiški patiekalai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 17:39 Erškėtrožių aliejus veidui: natūralus būdas sumažinti raukšles ir atgaivinti odą (2025)

Erškėtrožių aliejus (rosehip oil) – vienas efektyviausių natūralių produktų brandžiai odai. Turtingas vitaminų A, C, E ir nepakeičiamų riebalų rūgščių, jis skatina kolageno gamybą, mažina raukšles, šviesina pigmentines dėmes ir atkuria odos ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 16:47 Natūralus baltasis triukšmas foninei muzikai ir atsipalaidavimui
✨ Pasinerkite į ramybės atmosferą: vandens čiurlenimas ir upelio čiurlenimas sukuria tobulą baltąjį triukšmą miegui 😴, giliam atsipalaidavimui 🧘‍♀️, meditacijai 🕯, mokymuisi 📚 arba raminančiam fonui 🎧.

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau