Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Lapkričio » 09

Ši bananų duona yra sveika. O skonis iš fantastikos srities!

Sveika viso grūdo avižinė bananų duona su avižiniais miltais

Viso grūdo avižiniai miltai su bananais - šis derinys sukuria tobulo skonio sveiką bananų duoną. Turiu pripažinti, kad jau gaminau ją ne vieną kartą ir tikrai gaminsiu dar ne vieną kartą. Skanu iki negalėjimo, prie mėgstamo kavos ar arbatos puodelio. Einame gaminti kartu!

Ingredientai

  • viso grūdo avižiniai miltai: 1,75 stiklinės
  • tirpintas kokosų aliejus: trečdalio stiklinės (arba kokybiškas augalinis aliejus)
  • medus: dviejų trečdalių stiklinės (arba klevų sirupas)
  • kiaušiniai: 2
  • trinti bananai: 2
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • maltas cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio (+ pabarstymui)
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio.

Pasirinktinai:

  • smulkinti graikiniai riešutai: 50 gramų
  • šokoladas kepiniams: 100 gramų
  • razinos
  • džiovinti vaisių gabaliukai.

Recepto paruošimas

1. Įkaitiname kepimo orkaitę iki 165 laipsnių temperatūros, ištepame riebalais keksui skirtą, stačiakampę kepimo formą (matmenys maždaug 23x13x6 centimetrų).

2. Didesniame inde sumaišome medų (arba klevų sirupą) su pasirinktu aliejumi ir išplakame šluotele.

3. Įmušame kiaušinius ir gerai išplakame.

4. Į gautą masę įmaišome trintus bananus. Jeigu pasirinkote kokosų aliejų, masė gali pradėti kietėti. Taip nutikus, tiesiog lengvai pašildome masę ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje.

5. Suberiame kepimo miltelius, cinamoną ir druską, viską gerai išmaišome.

6. Po to įmaišome į masę miltus. Maišome lengvai, tešloje gali likti keletas gumuliukų. Jeigu nusprendėte įberti papildomų pagardų, suberiame juos.

7. Supilame tešlą į riebalais pateptą kepimo formą ir lengvai pabarstome cinamonu. Jeigu norisi šiek tiek papuošti duoną, naudodamiesi peilio galiukų, paviršiuje išpiešiame "zig zag".

8. Kepame maždaug 55-60 minučių, kol į kepinio vidurį įsmeigtas medinis smeigtukas, ištraukus liks sausas. Jeigu kepate be pagardų, duona turėtų iškepti per 55 minutes, jei su pagardais - prireiks maždaug valandos.

9. Iškepus leidžiame atvėsti formoje.

10. Po to išimame ir leidžiame pravėsti dar 20 minučių - pjaustome ir patiekiame tik duonai atvėsus. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau bananų duonos receptų rasite: Bananų duonos.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 11:20 Teismas pranešė, kad Afganistano prieglobsčio prašytojas Štutgarte vidury baltos dienos šešis kartus dūrė peiliu į jauną moterį
Prokurorai teigia, kad 27-erių metų auka buvo atsitiktinai pasirinktas brutalaus peilio užpuolimo auka, po kurio ji patyrė šešis dūrius ir ilgalaikę traumą.

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:32 12 galingų kalėdinių magijos ritualų: meilė, pinigai, apsauga ir naujas gyvenimas
Kalėdos – galingiausias metų laikas magiškiems darbams. 12 paprastų, bet labai stiprių kalėdinių raganiškų ritualų padės paleisti senas nuoskaudas ir buvusias meiles, pritraukti naują meilę bei aistrą, padauginti pinigus ir apsaugoti namus visiems at...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:24 Nauja šukuosena keičia gyvenimą: kodėl moterys kerpasi prieš didelius pokyčius

Kodėl moterys prieš didelius gyvenimo pokyčius dažniausiai eina kirptis plaukų? Coco Chanel citata „Moteris, kuri kerpasi plaukus, ruošiasi keisti savo gyvenimą“ pasitvirtina šimtuose įžymybių istorijų – Twiggy, Jennifer Aniston, Rihanna ir daugel...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:16 Kaip išsirinkti piniginę, kuri traukia pinigus pagal Feng Shui 2025 m.

Kaip išsirinkti piniginę, kuri tikrai traukia pinigus? Pagal Feng Shui 2025 m. geriausios piniginės yra erdvios, pagamintos iš natūralios odos, rudos, juodos arba auksinės spalvos. Sužinokite, kodėl negalima laikyti pinigų mėlynoje ar žalioje pin...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:02 Mokslininkai įrodė: visos gyvos būtybės skleidžia nematomą šviesą – atrasta tikroji „aura“
Kanados mokslininkai 2024–2025 m. pirmą kartą istorijoje tiesiogiai išmatavo itin silpną fotonų emisiją (biofotonus), sklindančią iš gyvų pelių ir augalų. Paaiškėjo, kad gyvūnai švyti tik gyvi būdami, o augalai – stipriau patirdami stresą. Šis reiški...

Skaityti daugiau