Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2021 » Vasario » 26

Veganiška skaldytų žirnių sriuba

Veganiška skaldytų žirnių sriuba

Galiu tik prisipažinti, kad paskutiniu visiškai netikėtai patapau skaldytų žirnių gerbėja. Jeigu būtų įkurtas koks nors jų gerbėjų klubas, dabar tikrai į jį stočiau! Kažkodėl seniau jie man nebuvo priimtini, bet paragavusi pas draugę šios sriubos - privalėjau išsivirti šią sriubą ir savo virtuvėje! Ši žirnių sriuba gaunasi nerealiai skani ir patapo viena iš mano mėgstamiausiųjų.

Nors tokia skaldytų žirnių sriuba labiau tiks šaltesniais metų periodais, nes jis labai sušildo iš vidaus, bet galima valgyti visus metus. Juolab, kad Lietuvoje ir vasarą būna apsiniaukusių dienų.

Šią sriubą aš pati esu virusi ir su pakepintu svogūnu ir be jo. Svogūnai sriubose man nėra privalomo, nors juos ir mėgstu, bet be jo ši sriuba gaunasi ne tokia skani. Šioje sriuboje svogūnas labai idealiai tinka ir paryškina šios sriubos skonį.

Ingredientai

  • skaldyti žirniai: 1 stiklinės
  • svogūnai: 1
  • morkos: 2 stiklinių (smulkiai supjaustome)
  • bulvės: 2 stiklinių (smulkiai supjaustome)
  • vanduo: 3,5-4 stiklinių
  • sultinys: 1 kubelio (sumaišome su vandeniu)
  • lauro lapai: 2
  • raudonėlis: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • himalajų druska
  • pipirai
  • saulėgrąžų aliejus: 1 valgomojo šaukšto.

Recepto paruošimas

1. Patarimas prieš gaminant: Skaldytus žirnius nuplauname po šaltu vandeniu ir pamirkome bent jau 60 minučių. Jeigu mirkysite ilgiau, tada juos verdame šiek tiek trumpiau.

2. Pirmiausia puode ant aukštesnės nei vidutinės kaitros kelias minučių pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, kol jie tampa šiek tiek auksinės spalvos.

3. Užpilame vandenį su sultiniu. Supilame skaldytus žirnius ir lauro lapus. Priklausomai nuo to, kiek žirniai buvo mirkyti, verdame kol suminkštėja (jeigu mirkyti maždaug 60 minučių, tada verdame maždaug 12 minučių).

4. Kaitrą primažiname iki vidutinės ir sudedame morkas. Paverdame maždaug 5 minutes.

5. Tuomet sudedame bulves ir verdame maždaug 15 minučių arba kol žirniai bei daržovės bus išvirusios.

6. Į virimo pabaigą suberiame druską, pipirus bei raudonėlį. Išimame lauro lapus.

7. Trečdalį sriubos supilame į dubenį ir trintuvu sutriname. Šią dalį sumaišome su puode esančia sriuba. Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau žirnių sriubų receptų rasite: Žirnių sriubos.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau