Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Vasario » 26

Veganiška skaldytų žirnių sriuba

Veganiška skaldytų žirnių sriuba

Galiu tik prisipažinti, kad paskutiniu visiškai netikėtai patapau skaldytų žirnių gerbėja. Jeigu būtų įkurtas koks nors jų gerbėjų klubas, dabar tikrai į jį stočiau! Kažkodėl seniau jie man nebuvo priimtini, bet paragavusi pas draugę šios sriubos - privalėjau išsivirti šią sriubą ir savo virtuvėje! Ši žirnių sriuba gaunasi nerealiai skani ir patapo viena iš mano mėgstamiausiųjų.

Nors tokia skaldytų žirnių sriuba labiau tiks šaltesniais metų periodais, nes jis labai sušildo iš vidaus, bet galima valgyti visus metus. Juolab, kad Lietuvoje ir vasarą būna apsiniaukusių dienų.

Šią sriubą aš pati esu virusi ir su pakepintu svogūnu ir be jo. Svogūnai sriubose man nėra privalomo, nors juos ir mėgstu, bet be jo ši sriuba gaunasi ne tokia skani. Šioje sriuboje svogūnas labai idealiai tinka ir paryškina šios sriubos skonį.

Ingredientai

  • skaldyti žirniai: 1 stiklinės
  • svogūnai: 1
  • morkos: 2 stiklinių (smulkiai supjaustome)
  • bulvės: 2 stiklinių (smulkiai supjaustome)
  • vanduo: 3,5-4 stiklinių
  • sultinys: 1 kubelio (sumaišome su vandeniu)
  • lauro lapai: 2
  • raudonėlis: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • himalajų druska
  • pipirai
  • saulėgrąžų aliejus: 1 valgomojo šaukšto.

Recepto paruošimas

1. Patarimas prieš gaminant: Skaldytus žirnius nuplauname po šaltu vandeniu ir pamirkome bent jau 60 minučių. Jeigu mirkysite ilgiau, tada juos verdame šiek tiek trumpiau.

2. Pirmiausia puode ant aukštesnės nei vidutinės kaitros kelias minučių pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, kol jie tampa šiek tiek auksinės spalvos.

3. Užpilame vandenį su sultiniu. Supilame skaldytus žirnius ir lauro lapus. Priklausomai nuo to, kiek žirniai buvo mirkyti, verdame kol suminkštėja (jeigu mirkyti maždaug 60 minučių, tada verdame maždaug 12 minučių).

4. Kaitrą primažiname iki vidutinės ir sudedame morkas. Paverdame maždaug 5 minutes.

5. Tuomet sudedame bulves ir verdame maždaug 15 minučių arba kol žirniai bei daržovės bus išvirusios.

6. Į virimo pabaigą suberiame druską, pipirus bei raudonėlį. Išimame lauro lapus.

7. Trečdalį sriubos supilame į dubenį ir trintuvu sutriname. Šią dalį sumaišome su puode esančia sriuba. Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau žirnių sriubų receptų rasite: Žirnių sriubos.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
13.11.2024 laikas 20:40 Receptai Skanus morkų pyragas: lengvas receptas pradedantiesiems
Morkų pyragas yra ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas, puikiai tinkantis tiek šventėms, tiek kasdieniam desertui. Šis pyragas, derinantis saldžias morkas ir citrusinius apelsinus, sužavės net išrankiausius skonius. Šiame...

Skaityti daugiau

13.11.2024 laikas 20:29 Receptai Citrininiai sausainiai: skanūs ir gaivūs kepiniai

Citrinos — tai ne tik gaivinantis vaisius, bet ir svarbi Italijos kulinarinės kultūros dalis. Citrininiai sausainiai, šių citrusinių vaisių įkvėpti, tapo mėgstamu skanėstu visame pasaulyje. Šie sausainiai yra puikus pasir...

Skaityti daugiau

07.11.2024 laikas 09:42 Onkologinė Mityba 11.10. Geriausi Liaudiški Maisto Papildai. Paprastasis Varputis - Universalus Gydytojas

Varputis – tai unikalus augalas, kurio gydomosios savybės žinomos nuo seniausių laikų. Nuo šaknų iki viršūnių, šis augalas gali padėti išspręsti daugybę sveikatos problemų: nuo kepenų cirozės ir akmenų inkstuose iki viršk...

Skaityti daugiau

23.11.2024 laikas 22:46 Lipofuscinas: senėjimo pigmentas ir kaip jį sulėtinti
Lipofuscinas – tai paslaptingas pigmentas, kuris kaupiasi mūsų organizme su amžiumi, tačiau jo poveikio sužinojimas gali padėti geriau suprasti senėjimo procesus. Nors lipofuscinas nėra žalingas, jo kaupimasis gali turėti įtakos odos senėjimui ir kit...

Skaityti daugiau

23.11.2024 laikas 19:13 Vitaminas D: svarba, šaltiniai ir trūkumo pasekmės
Vitaminas D, dažnai vadinamas „saulės vitaminu“, yra esminė maistinė medžiaga, kuri daro didžiulę įtaką mūsų sveikatai ir imuniteto funkcijai. Atėjus šaltajam metų laikotarpiui, kai saulėtų dienų sumažėja, svarbu žinoti, kaip užtikrinti pakankamą šio...

Skaityti daugiau

23.11.2024 laikas 14:40 Antarktidos paslaptis: Onikso upė teka priešingai visoms taisyklėms
Antarktidą daugeliui mūsų įsivaizduojame kaip negyvo, amžinai šalto krašto erdvę, tačiau šis žemynas slepia nuostabų gamtos fenomeną — Onikso upę. Ši unikali upė, kuri atsiranda vasarą, kai ledynai tirpsta, ne tik rodo, kaip gamta išgyvena ekstremali...

Skaityti daugiau

23.11.2024 laikas 13:42 Žemę pasiekė galinga galaktikų susidūrimo smūginė banga
Kosmosas nuolat stebina mus savo neįtikėtinomis dramomis ir paslaptimis. Neseniai astronomai atskleidė, kad galaktika NGC 7318b susidūrė su keturiomis kaimyninėmis galaktikomis Stefano kvintete, sukeldama galingą smūginę bangą. Šis fenomenas ne tik a...

Skaityti daugiau

23.11.2024 laikas 12:09 Vyriško ir moteriško nepasitikėjimo savimi skirtumai
Nepasitikėjimas savimi yra universali patirtis, tačiau kaip jis pasireiškia vyrams ir moterims, gali labai skirtis. Šiame straipsnyje nagrinėsime septynis esminius skirtumus tarp vyriško ir moteriško nepasitikėjimo savimi, siekdami geriau suprasti, k...

Skaityti daugiau