Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 26

Veganiška skaldytų žirnių sriuba

Veganiška skaldytų žirnių sriuba

Galiu tik prisipažinti, kad paskutiniu visiškai netikėtai patapau skaldytų žirnių gerbėja. Jeigu būtų įkurtas koks nors jų gerbėjų klubas, dabar tikrai į jį stočiau! Kažkodėl seniau jie man nebuvo priimtini, bet paragavusi pas draugę šios sriubos - privalėjau išsivirti šią sriubą ir savo virtuvėje! Ši žirnių sriuba gaunasi nerealiai skani ir patapo viena iš mano mėgstamiausiųjų.

Nors tokia skaldytų žirnių sriuba labiau tiks šaltesniais metų periodais, nes jis labai sušildo iš vidaus, bet galima valgyti visus metus. Juolab, kad Lietuvoje ir vasarą būna apsiniaukusių dienų.

Šią sriubą aš pati esu virusi ir su pakepintu svogūnu ir be jo. Svogūnai sriubose man nėra privalomo, nors juos ir mėgstu, bet be jo ši sriuba gaunasi ne tokia skani. Šioje sriuboje svogūnas labai idealiai tinka ir paryškina šios sriubos skonį.

Ingredientai

  • skaldyti žirniai: 1 stiklinės
  • svogūnai: 1
  • morkos: 2 stiklinių (smulkiai supjaustome)
  • bulvės: 2 stiklinių (smulkiai supjaustome)
  • vanduo: 3,5-4 stiklinių
  • sultinys: 1 kubelio (sumaišome su vandeniu)
  • lauro lapai: 2
  • raudonėlis: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • himalajų druska
  • pipirai
  • saulėgrąžų aliejus: 1 valgomojo šaukšto.

Recepto paruošimas

1. Patarimas prieš gaminant: Skaldytus žirnius nuplauname po šaltu vandeniu ir pamirkome bent jau 60 minučių. Jeigu mirkysite ilgiau, tada juos verdame šiek tiek trumpiau.

2. Pirmiausia puode ant aukštesnės nei vidutinės kaitros kelias minučių pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, kol jie tampa šiek tiek auksinės spalvos.

3. Užpilame vandenį su sultiniu. Supilame skaldytus žirnius ir lauro lapus. Priklausomai nuo to, kiek žirniai buvo mirkyti, verdame kol suminkštėja (jeigu mirkyti maždaug 60 minučių, tada verdame maždaug 12 minučių).

4. Kaitrą primažiname iki vidutinės ir sudedame morkas. Paverdame maždaug 5 minutes.

5. Tuomet sudedame bulves ir verdame maždaug 15 minučių arba kol žirniai bei daržovės bus išvirusios.

6. Į virimo pabaigą suberiame druską, pipirus bei raudonėlį. Išimame lauro lapus.

7. Trečdalį sriubos supilame į dubenį ir trintuvu sutriname. Šią dalį sumaišome su puode esančia sriuba. Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau žirnių sriubų receptų rasite: Žirnių sriubos.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 15:58 Prancūzija: jauni musulmonai tampa vis radikalesni, 57 % teikia pirmenybę islamo taisyklėms, o ne Prancūzijos įstatymams
Apklausos rodo, kad konservatyvusis islamas stiprėja, integracija blogėja, mokslo koncepcijos atmetamos, o Prancūzijos įstatymai užleidžia vietą islamo įstatymams itin dideliam musulmonų skaičiui

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 09:36 Miško Maudynės Shinrin-Yoku: 10 Patarimų, Kaip Sumažinti Stresą ir Stiprinti Sveikatą Gamtoje
Miško maudynės arba Shinrin-Yoku – tai japoniška praktika, kai lėtai ir sąmoningai būnate miške, naudodami visus pojūčius. Moksliniai tyrimai rodo, kad ji mažina stresą, kraujospūdį, stiprina imunitetą ir gerina nuotaiką. Straipsnyje rasite 10 papras...

Skaityti daugiau

2025-11-18 laikas 08:12 Vokietijoje gyvenantis Sirijos migrantas, nuteistas už santuoką su 12-mete mergaite ir jos išžaginimą, susiduria su naujais kaltinimais
24-metis Sirijos pilietis, gyvenantis Vokietijoje, anksčiau nuteistas penkeriems su puse metų nepilnamečių kalėjime už vedybų sudarymą, išprievartavimą ir smurtinį elgesį su 12-mete mergaite, grįžo į Eseno regioninį teismą, kur jam pareikšti nauji ka...

Skaityti daugiau

2025-11-18 laikas 08:05 „Barbariška“ – migrantų centro sargas, gindamas jauną moterį nuo „nusikalstamų organizacijų“, neteko piršto ir buvo sužalotas kirviu
Faysal, naktinis sargas Tulūzoje, lapkričio pradžioje parodė „neįtikėtiną drąsą“, kai susidūrė su vyrų grupe, užsipuolusia 17-metę migrantę, ir prarado pirštą bei patyrė rimtą smūgį į galvą mačete. Pasipiktinęs, jis ketina pateikti skundą departament...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau