Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Vasario » 26

Veganiška skaldytų žirnių sriuba

Veganiška skaldytų žirnių sriuba

Galiu tik prisipažinti, kad paskutiniu visiškai netikėtai patapau skaldytų žirnių gerbėja. Jeigu būtų įkurtas koks nors jų gerbėjų klubas, dabar tikrai į jį stočiau! Kažkodėl seniau jie man nebuvo priimtini, bet paragavusi pas draugę šios sriubos - privalėjau išsivirti šią sriubą ir savo virtuvėje! Ši žirnių sriuba gaunasi nerealiai skani ir patapo viena iš mano mėgstamiausiųjų.

Nors tokia skaldytų žirnių sriuba labiau tiks šaltesniais metų periodais, nes jis labai sušildo iš vidaus, bet galima valgyti visus metus. Juolab, kad Lietuvoje ir vasarą būna apsiniaukusių dienų.

Šią sriubą aš pati esu virusi ir su pakepintu svogūnu ir be jo. Svogūnai sriubose man nėra privalomo, nors juos ir mėgstu, bet be jo ši sriuba gaunasi ne tokia skani. Šioje sriuboje svogūnas labai idealiai tinka ir paryškina šios sriubos skonį.

Ingredientai

  • skaldyti žirniai: 1 stiklinės
  • svogūnai: 1
  • morkos: 2 stiklinių (smulkiai supjaustome)
  • bulvės: 2 stiklinių (smulkiai supjaustome)
  • vanduo: 3,5-4 stiklinių
  • sultinys: 1 kubelio (sumaišome su vandeniu)
  • lauro lapai: 2
  • raudonėlis: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • himalajų druska
  • pipirai
  • saulėgrąžų aliejus: 1 valgomojo šaukšto.

Recepto paruošimas

1. Patarimas prieš gaminant: Skaldytus žirnius nuplauname po šaltu vandeniu ir pamirkome bent jau 60 minučių. Jeigu mirkysite ilgiau, tada juos verdame šiek tiek trumpiau.

2. Pirmiausia puode ant aukštesnės nei vidutinės kaitros kelias minučių pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, kol jie tampa šiek tiek auksinės spalvos.

3. Užpilame vandenį su sultiniu. Supilame skaldytus žirnius ir lauro lapus. Priklausomai nuo to, kiek žirniai buvo mirkyti, verdame kol suminkštėja (jeigu mirkyti maždaug 60 minučių, tada verdame maždaug 12 minučių).

4. Kaitrą primažiname iki vidutinės ir sudedame morkas. Paverdame maždaug 5 minutes.

5. Tuomet sudedame bulves ir verdame maždaug 15 minučių arba kol žirniai bei daržovės bus išvirusios.

6. Į virimo pabaigą suberiame druską, pipirus bei raudonėlį. Išimame lauro lapus.

7. Trečdalį sriubos supilame į dubenį ir trintuvu sutriname. Šią dalį sumaišome su puode esančia sriuba. Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau žirnių sriubų receptų rasite: Žirnių sriubos.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
25.01.2025 laikas 13:50 Receptai Saldūs sausainiai su šokoladu ir riešutais: lengvas receptas
Sausainiai su šokolado gabaliukais ir riešutais – tai visų mėgstamas desertas, kurio skonis džiugins tiek vaikus, tiek suaugusiuosius. Jie puikiai tinka prie arbatos ar kavos puodelio, o jų aromatas užpildys visą namą. Šis recepta...

Skaityti daugiau

25.01.2025 laikas 12:44 Receptai Lengva vištienos sriuba su grikiais: šiluma ir skonis
Sriuba yra universali ir mėgstama kiekvieno patiekalas, ypač šaltuoju metų laiku. Ši vištienos sriuba su grikiais ne tik sušildo, bet ir praturtina organizmą naudingomis medžiagomis. Sužinokite, kaip lengvai ir greitai galite pasi...

Skaityti daugiau

21.01.2025 laikas 19:52 Receptai Lietiniai blynai su varške: lengvas ir skanus receptas!
Lietiniai blynai su varške – tai klasikinis ir mėgstamas patiekalas, kuris sužavi savo skoniu ir lengvu paruošimu. Šis receptas puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam valgymui. Su gausiu įdarų pasirinkimu, nuo tradicinės v...

Skaityti daugiau

26.01.2025 laikas 18:34 Kodėl vyrai vengia gražių moterų? Psichologiniai barjerai
Susipažinkite su intriguojančia tema, kuri rūpi daugeliui moterų – kodėl vyrai dažnai atsisako galimybės artimiau bendrauti su gražiomis moterimis? Nors išvaizda gali traukti, psichologiniai barjerai ir asmeniniai įsitikinimai dažnai trukdo vyrams že...

Skaityti daugiau

26.01.2025 laikas 10:07 Oficialus tyrimas: Lipidų nanodalelės, gautos iš mRNA švirkštų, atakuoja širdį ir kitus organus
Naujas tyrimas, paskelbtas žurnale „Nature Biotechnology“, sukėlė nerimą dėl mRNA COVID-19 vakcinų saugumo. Jame teigiama, kad lipidų nanodalelės, kurios buvo teigiamos, kad liks injekcijos vietoje, iš tiesų cirkuliuoja organizme ir gali pakenkti šir...

Skaityti daugiau

25.01.2025 laikas 22:28 Kšyštofas Jakovskis bandė perskaityti Bilo Geitso mintis
Ar esate pasiruošę neįtikėtiniems ir šokiruojantiems pranašystėms? Kšyštofas Jakovskis, vienas žymiausių aiškiaregių, vėl sugrįžo su mintimis, kurios verčia susimąstyti apie mūsų ateitį. Jo neseniai pristatyta nuomonė apie Bilo Geitso mąstymą, pasaul...

Skaityti daugiau

25.01.2025 laikas 18:23 Naujas gyvenimas: kaip mama pakeitė mano pasaulį
Gyvenimas dažnai pateikia iššūkių, apie kuriuos net nesusimąstome, kol jie neatsitinka. Ši istorija — apie netikėtą pokyčių akimirką, kuri privertė mane pergalvoti savo prioritetus ir santykius su artimaisiais. Kai mano mama, visada buvusi stipri ir ...

Skaityti daugiau

25.01.2025 laikas 10:49 WEF skelbia JAV rinkimus niekiniais ir negaliojančiais, prognozuoja, kad ‘Juodosios Gulbės Įvykiai’ 2025 m. ‘Perkraus Žmoniją’

Davos, Šveicarija, tapo globalistų susibūrimo centru, kur pasauliniai lyderiai diskutuoja apie strategijas ir planus, skirtus kontroliuoti pasaulio ekonomiką. Klausas Švabas, Pasaulio ekonomikos forumo įkūrėjas, aiškiai išdėstė savo ambicingą vizi...

Skaityti daugiau