Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal naujienos » Receptai | Patiekalai » 2021 » Vasario » 26

Veganiškas mėlynių pyragas su jogurtiniu įdaru

Veganiškas mėlynių pyragas su jogurtiniu įdaru

Noriu pratęsti savo "Mėlynių pyragų" ciklą! Neseniai gaminau mėlynių ir braškių pyragą, o dabar gaminsime su jogurtiniu įdaru. Atrodo uogos visiškai tos pačios, bet pyragas visai kitoks ir savo išvaizda, ir savo skoniu. Šio pyrago receptą atsitiktinai atradau viename angliškame portale ir jau tą pačia dieną sugalvojau, kad turiu jį iškepti savo orkaitėje. Skonis tikrai nenuviliantis ir jeigu tik bus progų, kepsiu jį dar ne vieną kartą. Šį pyragą pagaminti itin paprasta, o ir ingredientai visai paprastučiai.

Iškepusį pyragą privalo pilnai atvėsinti, nes tuomet pyrago įdaras sukietėja. Žinoma, aš nebūčiau aš, tai tiek neišlaukiau ir paragavau kol dar šiltas, tad jogurtinis įdaras buvo šiek tiek vietomis skystokas. Šis pyragas man asmeniškai po paros buvo dar gardesnis, nei visai šviežias.

Jeigu norisi dar tvirtesnės tekstūros įdaro, galima įdėti daugiau kukurūzų miltų arba krakmolo.

Ingredientai

Pyrago pagrindui:

  • avižiniai dribsniai: 85 gramų (1 stiklinės)
  • balti speltos miltai: 120 gramų (1 stiklinės)
  • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
  • margarinas: 80 gramų
  • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • sojų jogurtas: 80 gramų (trečdalio stiklinės).

Pyrago įdarui:

  • sojų jogurtas: 380 gramų (1,5 stiklinės + 3 valgomųjų šaukštų)
  • cukrus: 100 gramų (trečdalio stiklinės + 2 valgomųjų šaukštų)
  • šaldytos mėlynės: 2 stiklinių
  • kukurūzų miltai: 2 valgomųjų šaukštų (arba kukurūzų krakmolas).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

2. Avižinius dribsnius sutriname su trintuvu.

3. Tada dubenyje sumaišome miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius bei cukrų.

4. Tuomet sudedame gabaliukais pjaustytą šaltą margariną. Viską rankomis sutriname iki smėlinės masės.

5. Supilame jogurtą ir rankomis suformuojame vientisą masę. Ją padedame į šaldytuvą maždaug 10-15 minučių.

6. Į tartos formą sudedame tešlą ir pirštais tolygiai paskleidžiame formoje. Šakute subadome pagrindą.

7. Kepame orkaitėje maždaug 15 minučių.

8. Per tą laiką pasiruošiame įdarą: į jogurtą suberiame cukrų ir sumaišome. Suberiame išsijotus kukurūzų miltus ir išmaišome. Suberiame mėlynes.

9. Įdarą užpilame ant pagrindo ir kepame dar maždaug 20 minučių.

10. Pastebėjimas: Atvėsęs pagrindas sukietės.

11. Pastebėjimas: Jeigu naudosite šviežias mėlynes, galima kukurūzų miltų arba krakmolo nepilti. Jis neleidžia jogurtui suskystėti.

12. Pastebėjimas: Naudojame kuo riebesnį jogurtą. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau mėlynių pyragų receptų rasite: Mėlynių pyragai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Turite savo nuomone, (už ar, prieš) pasidalinkite su mumis, palikite komentarą, prisijunkite, rašykite bloge, pasirinkdami kategoriją. Pasidalinkite savo receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su paranormaliais, anomališkais ir kitais nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
16.04.2021 laikas 10:23 Pikantiškas sviestas su ciberžole ir raudonėliu

Kad pasigaminti tokį pikantišką sviestą daug pastangų tikrai nereikia, o rezultatas nuostabus. Šįkart aš jį gaminau su ciberžole ir raudonėliu. Super gerai pavyko, tad dalinuosi ir su Jumis.

Skaityti daugiau

15.04.2021 laikas 21:49 Mieliniai avižinių dribsniai blyneliai "Su nauda sveikatai"

Šį mielinių blynelių receptą radau rusiškam žurnaliuke "Septynetas su šaukštu" (bent taip išsiverstų), na ir tikrai sudomino. Šis receptas labai tinka tiems, kas nemėgsta košių iš avižinių dribsnių. Skonis man asmeniškai labai patiko, o kažkaip iki šiol niekada ir girdėjus nebuvau apie ...

Skaityti daugiau

15.04.2021 laikas 21:49 Orkaitėje keptas perlinių kruopų troškinys su daržovėmis ir antiena arba vištiena
Jeigu mėgstate įvairiausius troškinius su paukštiena, tada ir šis patiekalas neabejotinai Jums patiks. Jį pagaminti itin paprasta, reikia visus produktus sudėti į kepimo indą ir dėti į orkaitę, kuri atliks visus darbus už Jus....

Skaityti daugiau

16.04.2021 laikas 21:06 Aukščiausias žmogus pasaulyje Roberto Vodlou istorija

272 cm ūgis leido Robertui Vodlou tapti aukščiausiu žmogumi pasaulyje. Šis faktas oficialiai užregistruotas Gineso rekordų knygoje. Gerasis milžinas, kaip jį vadino aplinkiniai, toliau augo iki mirties. 272, Ūgis, Leido, Robertui, Vodlou, Tapti, Aukščiausiu, Žmogumi, Pasaulyje, Faktas, Oficialiai...

Skaityti daugiau

16.04.2021 laikas 20:44 Fregatos “Dunbar” Tragedija

Apie šią baisią tragedija 1857 metais rašė visi laikraščiai. Tai buvo didžiausia tų laikų jūrų katastrofa. Iš 122 laive buvusių žmonių žuvo visi, išskyrus vieną jūreivį.

Skaityti daugiau

16.04.2021 laikas 11:13 Klimato kaita Arktyje gali padvigubinti žaibų iškrovų skaičių
Šiauriniame poliaratyje žaibų iškrovos yra ypač retas fenomenas, tačiau globaliam klimatui pradėjus šiltėti, dažnesni tapo ir šie reiškiniai.

Skaityti daugiau

16.04.2021 laikas 10:56 Mįslingas žaibas Portugalijoje pražudė 68 ožkas

Tuo metu kai dalis Europos susidūrė su ekstremalia balandžiui šalčio banga, kurią lydėjo vėlyvos šalnos ir sniegas, pietiniuose žemyno pakraščiuose šaltas oras susidūrė su karštomis tropinių orų masėmis, kurios suformuoja smarkias audras su perkūnija.

...

Skaityti daugiau

15.04.2021 laikas 15:48 Ką išduoda apgamai skirtingose kūno vietose?

Dauguma apgamų atsiranda iki 30 metų ir, pasak kinų astrologijos, gali atskleisti daug informacijos apie žmogų pagal tai, kurioje kūno vietoje jų yra. Pavyzdžiui, apgamas ant nosies reiškia, kad jūs esate labai darbštus, ant skruosto – sąžiningas.

...

Skaityti daugiau