Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2021 » Sausio » 18

Veganiškas sūrio tortas "Snickers"

Veganiškas Sūrio Tortas "Snickers"

(Paranormal) Jau tikriausiai visą mėnesį paslapčiomis svajojau apie savo virtuvėje pagamintus "Snickers" batonėlius. Bet jiems reikia ganėtinai daug ingredientų, tai vis atidėlioju jų pasigaminimą. Bet visai neseniai pasigaminau kitus "Snickers" giminaičius - "Bounty" batonėlius. Rezultatu likau itin patenkinta. Jų receptą galite rasti paspaudę čia.

Bet tuo pačiu svajonė apie snickersus niekur nepradingo. Tuomet supratau, kad kiek gi galima svajoti, skaitynėti receptus bei seilę varvinti žiūrint į šiuos batonėlius. O jei jau gaminti, tai galima ir visą tortą! Internete paieškojau veganiškų, žaliavalgiškų "Snickers" tortų receptų, gali greitai pradingti noras jį gaminti dėl ingredientų gausos. Dažniausiai jų yra naudojama itin daug, tad ir išlaidos bus nemažos, o ir nėra jokios garantijos, kad jis atitiks visų ragautojų skonio receptorius.

Aš, pati asmeniškai, labiau mėgstu gaminti tortus, nei juos valgyti (keista ane?). Geriau jau suvalgysiu ryškiaspalvį obuolį, nei sunkų ir labai kaloringą tortą. Žinau, kad tortas niekados nebus toks lengvas kaip obuolys, bet visados bandau kiek įmanoma nuimti dalį kalorijų, nesugadinant pačio torto, kaip saldumynų karaliaus, vardo.

Todėl šis mano "Snickers" tortas nėra labai kaloringas, lengvos tekstūros. Jį pagaminus idealiausia būtų per visą naktį palaikyti šaldytuve, nes tada suminkštėja žemės riešutai ir nebesijaučia nemalonaus jų sūrumo (o taip, aš tikrai paragavau ir ką tik pagaminto torto). Visi ingredientai susilieja į vientisą išbaigtą skonį.

Nors torto įdaras yra nekeptas, bet pagrindą dariau iš trapios tešlos sausainių. Naudojau mažai kalorijų, ganėtinai nesaldžius sausainius, bet jie buvo kiek trupantys. Todėl iškepęs pagrindas irgi buvo trupantis.

Įdaras gavosi minkštas, bet išlaikantis formą. Tortą geriausia būtų laikyti šaldytuve, bet prieš valgant palaikyti kambario temperatūroje keletą minučių.

Gamindama naudojau 19 centimetrų kepimo formą išimamu dugnu.

Ingredientai

Pagrindui:

  • trapios tešlos tipo sausainiai: 100 gramų ("Graham cracker", "Gaidelis" ar panašiai)
  • neutralaus skonio kokosų aliejus: 3 valgomųjų šaukštų.

Įdarui:

  • kokosų pieno kietoji dalis*: 1 skardinės
  • anakardžiai: 1 stiklinės (mirkytų per naktį)
  • ištirpintas žemės riešutų sviestas: dviejų trečdalių stiklinės
  • klevų sirupas: ketvirtadalio stiklinės
  • neutralaus skonio kokosų aliejus: trečdalio stiklinės
  • skrudinti ir sūdyti žemės riešutai: dviejų trečdalių stiklinės
  • vanilės esktraktas: 1 arbatinio šaukštelio
  • jūros druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio.

Papuošimui:

Recepto paruošimas

1. Pagrindas: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

2. Tada maisto smulkintuvu sausainius susmulkiname iki smėlinės tekstūros, supilame ištirpintą kokosų aliejų. Viską išmaišome.

3. Šią masę suberiame į kepimo popieriumi apvyniotą kepimo formą, ją lengvai paspaudžiame, kad pagrindas būtų tvirtas bei tolygus.

4. Įdedame į orkaitę ir kepame maždaug 10 minučių.

5. Įdaras: Į maisto smulkintuvą suberiame išmirkytus anakardžius (be vandens) ir sudedame kokosų kremą. Suplakame iki vientisos masės.

6. Tada supilame ištirpintus kokosų aliejų bei riešutų sviestą, klevų sirupą, vanilės ekstraktą ir druską. Suplakame iki vientisos masės.

7. Masę supilame ant pagrindo. Užberiame žemės riešutais.

8. Palaikome šaldytuve maždaug 60 minučių, kol tortas sustingsta.

9. Papuošimas: Garų vonelėje arba mikrobanginėje ištirpiname šokoladą.

10. Naudojant šaukštą arba konditerinį maišelį padengiame šokoladą ant torto. Tortą palaikome per visą naktį. Lepinamės!

11. Patarimas:* Kokosų pieno skardinę palaikome šaldytuve per visą naktį, kol atsiskiria kokosų vanduo.

Rekomendacija: Daugiau sūrio tortų receptų rasite: Sūrio tortai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau