Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 27

Veganiški avietiniai keksiukai be kiaušinių

Veganiški avietiniai keksiukai be kiaušinių

Koks didžiulis džiaugsmas yra pasiimti arbatos arba kavos termosą ir… 12 nekaloringų veganiškų keksiukų ir pasidžiaugti gamta. Va tuomet pasijauti tarsi rojuje!

Taigi, šį kartą prisikepiau nuostabių avietinių keksiukų. Man pačiai asmeniškai, keksiukai skaniausiai iškepa tada, kai yra naudojamas maltų linų sėmenų "kiaušinis". Keksiukai šitaip netampa guminiais, o tešla iškepa puri ir labai malonios tekstūros. Linų sėmenis, sumaišytus su vandeniu, visada palaikau šaldytuve maždaug 15 min. Per šį laiką jie nuostabiai išbrinksta ir po to "suriša" kepinį, suteikdami tvirtumo bei purumo. 

Cukraus šiuose keksiukuose dėjau visai nedaug. Jeigu norisi saldesnių keksiukų - būtinai įberiame daugiau cukraus.

Iš nurodytų ingredientų kiekio man pavyko iškepti 12 keksiukų.

Ingredientai

  • avižų pienas: 1 stiklinės (arba kitas augalinis pienas)
  • aliejus: trečdalio stiklinės (45 mililitrų)
  • Demerara cukrus: trečdalio stiklinės (60 gramų)
  • klevų sirupas: 2 valgomųjų šaukštų
  • miltai: 200 gramų (2 nepilnų stiklinių - 1 stiklinė baltų speltos miltų, 1 stiklinė rupių kvietinių miltų)
  • maltos linų sėmenys: 2 valgomųjų šaukštų (sumaišome su 6 valgomaisiais šaukštais vandens)
  • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • vanilės ekstraktas: 1 valgomojo šaukšto
  • šviežios arba šaldytos avietės: 1,5 stiklinės
  • miltai: 1 valgomojo šaukšto.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

2. Į keksiukų kepimo formelę sudedame keksiukų popierėlius.

3. Tada linų sėmenis sumaišome su 6 valgomaisiais šaukštais vandens ir maždaug 15 minučių palaikome šaldytuve.

4. Į dubenį supilame augalinį pieną, cukrų, klevų sirupą, aliejų ir vanilės ekstraktą. Viską sumaišome.

5. Kitame dubenyje sumaišome miltus bei kepimo miltelius.

6. Į drėgnų produktų dubenį supilame linų sėmenų mišinį. Viską sumaišome, kad neliktų linų sėmenų gumuliukų.

7. Į šį dubenį per 2 kartus suberiame miltus.

8. Avietes sumaišome su vienu valgomuoju šaukštų miltų, kad jos kepant neištįžtų.

9. Avietes suberiame į tešlą ir viską išmaišome. Paskirstome keksiukų formelėje.

10. Kepame orkaitėje maždaug 25-30 minučių arba kol keksiukai būna švelniai parudavę. Lepinamės!

Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau