Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Vasario » 27

Veganiški avietiniai keksiukai be kiaušinių

Veganiški avietiniai keksiukai be kiaušinių

Koks didžiulis džiaugsmas yra pasiimti arbatos arba kavos termosą ir… 12 nekaloringų veganiškų keksiukų ir pasidžiaugti gamta. Va tuomet pasijauti tarsi rojuje!

Taigi, šį kartą prisikepiau nuostabių avietinių keksiukų. Man pačiai asmeniškai, keksiukai skaniausiai iškepa tada, kai yra naudojamas maltų linų sėmenų "kiaušinis". Keksiukai šitaip netampa guminiais, o tešla iškepa puri ir labai malonios tekstūros. Linų sėmenis, sumaišytus su vandeniu, visada palaikau šaldytuve maždaug 15 min. Per šį laiką jie nuostabiai išbrinksta ir po to "suriša" kepinį, suteikdami tvirtumo bei purumo. 

Cukraus šiuose keksiukuose dėjau visai nedaug. Jeigu norisi saldesnių keksiukų - būtinai įberiame daugiau cukraus.

Iš nurodytų ingredientų kiekio man pavyko iškepti 12 keksiukų.

Ingredientai

  • avižų pienas: 1 stiklinės (arba kitas augalinis pienas)
  • aliejus: trečdalio stiklinės (45 mililitrų)
  • Demerara cukrus: trečdalio stiklinės (60 gramų)
  • klevų sirupas: 2 valgomųjų šaukštų
  • miltai: 200 gramų (2 nepilnų stiklinių - 1 stiklinė baltų speltos miltų, 1 stiklinė rupių kvietinių miltų)
  • maltos linų sėmenys: 2 valgomųjų šaukštų (sumaišome su 6 valgomaisiais šaukštais vandens)
  • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • vanilės ekstraktas: 1 valgomojo šaukšto
  • šviežios arba šaldytos avietės: 1,5 stiklinės
  • miltai: 1 valgomojo šaukšto.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

2. Į keksiukų kepimo formelę sudedame keksiukų popierėlius.

3. Tada linų sėmenis sumaišome su 6 valgomaisiais šaukštais vandens ir maždaug 15 minučių palaikome šaldytuve.

4. Į dubenį supilame augalinį pieną, cukrų, klevų sirupą, aliejų ir vanilės ekstraktą. Viską sumaišome.

5. Kitame dubenyje sumaišome miltus bei kepimo miltelius.

6. Į drėgnų produktų dubenį supilame linų sėmenų mišinį. Viską sumaišome, kad neliktų linų sėmenų gumuliukų.

7. Į šį dubenį per 2 kartus suberiame miltus.

8. Avietes sumaišome su vienu valgomuoju šaukštų miltų, kad jos kepant neištįžtų.

9. Avietes suberiame į tešlą ir viską išmaišome. Paskirstome keksiukų formelėje.

10. Kepame orkaitėje maždaug 25-30 minučių arba kol keksiukai būna švelniai parudavę. Lepinamės!

Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
02.11.2024 laikas 21:09 Receptai Skanūs dietiniai duonos receptai: sveikai ir skaniai
Daugelis žmonių mano, kad duona gali būti kliūtis siekiant sveikos gyvensenos ir figūros, tačiau tai neturi būti tiesa! Šiandien pristatome tris skanius dietinės duonos receptus, kuriuos galite lengvai pagaminti namuose. Su šiais ...

Skaityti daugiau

01.11.2024 laikas 15:51 Receptai Traškūs Cukinijų Blyneliai: Sveikas Ir Skanus Pusryčių Pasirinkimas

Cukinijų blynai – tai ne tik skanus patiekalas, bet ir puikus būdas išsaugoti šviežių daržovių naudingas medžiagas. Šiame recepte cukinijos pjaustomos mažais gabaliukais, kad jų skonis ir tekstūra būtų akcentuoti. Pamiršk...

Skaityti daugiau

31.10.2024 laikas 20:42 Receptai Sultingi marinuoti šašlykai: Patikimas receptas su svogūnais
Marinuoti šašlykai yra klasikinis patiekalas, kuris puikiai tinka tiek šventėms, tiek kasdienei vakarienei. Tačiau, kad šašlykai būtų sultingi ir aromatingi, svarbu žinoti, kaip juos tinkamai paruošti. Šiame straipsnyje pasidalins...

Skaityti daugiau

04.11.2024 laikas 09:16 Kodėl nevertiname artimųjų, kai jie yra šalia?
Šiandieniniame pasaulyje, kai technologijos leidžia bendrauti akimirksniu, vis daugiau žmonių jaučiasi vieniši net būdami šalia mylimų žmonių. Kodėl mes nepasinaudojame proga vertinti ir būti kartu? Ar tai patogumo, užimtumo ar nepasitikėjimo rezulta...

Skaityti daugiau

03.11.2024 laikas 19:47 FTB konfiskuoja Diddy ‘šantažo juostas’ su Kamala Harris ir J.Lo

Šiandienos pramogų ir politikos susikirtimas atskleidžia tamsias paslaptis, kurios gali pakeisti ne tik elitą, bet ir visą politinį kraštovaizdį. Neseniai Diddy skandalai palietė ne tik jo asmeninį gyvenimą, bet ir įžymybių, tokių kaip Jennifer Lo...

Skaityti daugiau

03.11.2024 laikas 16:11 Kodėl kelnės buvo uždraustos senovės Romoje ir kaip jos tapo privalomu garderobo elementu?
Romos imperija, turinti didelę įtaką pasaulio kultūrai, išsiskiria ir savo drabužių tradicijomis. Kelnės, kurios anksčiau buvo laikomos barbarų simboliu, pamažu tapo neatsiejama vyriško garderobo dalimi. Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip ir kodėl š...

Skaityti daugiau

03.11.2024 laikas 13:35 Senovės garsai: ar Egipto piramidės galėjo paveikti sąmonę?

Egipto piramidės, šimtmečius stebinančios savo didybe ir tikslumu, slepia daugiau nei tik faraonų kapavietes. Naujausi moksliniai tyrimai atskleidžia intriguojančią galimybę, kad šie didingi statiniai buvo sukurti ne tik architektūros šedevrams, b...

Skaityti daugiau

03.11.2024 laikas 10:26 Trumpų šeimos imperija: nuo Frederiko iki Donaldo Trumpų

Trumpų šeima – tai garsi ir įtakinga dinastija, kurios šaknys siekia XIX a. pab. ir kurios istorija kupina neįtikėtinos verslo sėkmės, rizikų ir drąsių sprendimų. Frederiko Trumpo, Donaldo Trumpo senelio, gyvenimo kelias rodo ne tik verslumo...

Skaityti daugiau