Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Kovo » 01

Purūs ir sotūs veganiški moliūgų keksiukai su apelsinais

Purūs Ir Sotūs Veganiški Moliūgų Keksiukai Su Apelsinais

Šie veganiški moliūginiai keksiukai gaunasi pakankamai drėgni, purūs ir sotūs. Taip pat jie gana ilgai išlieka švieži. Norėdama pasigaminti moliūgų tyrę, aš orkaitėje kepiau visą sviestinį moliūgą. Keksiukams jo sunaudojau pusę, iš kitos pusės po to išsiviriau paprastą moliūgų sriubą. Keksiukams papuošti naudojau šokolado gabaliukus, goji sėklas, apelsino skilteles ir kokosą. Tobulas desertas prie kavos ar arbatos puodelio. Tikrai gaminsiu dar ne kartą! 

Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi 12 keksiukų.

Ingredientai

Keksiukams:

  • moliūgų tyrė: 250 gramų - 1,5 stiklinės (naudoju sviestinį moliūgą)
  • apelsino sultys ir žievelė: iš 1 vnt.
  • rapsų aliejus: trečdalio stiklinės (45 gramų)
  • migdolų pienas: 0,5 stiklinės (56 gramų)
  • speltos miltai: 1 stiklinės (136 gramų)
  • avižiniai dribsniai: 0,5 stiklinės (42 gramų)
  • linų sėmenų kiaušiniai: 1
  • Demerara cukrus: 0,5 stiklinės (95 gramų)
  • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
  • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
  • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
  • imbiero milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio.

Papuošimui:

  • juodo šokolado gabaliukai
  • goji sėklos
  • kokosų drožlės
  • apelsino skiltelės
  • aguonos.

Recepto paruošimas

1. Moliūgų tyrė: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Pusę moliūgo supjaustome į dvi dalis, išimame sėklas, bet nenulupame.

2. Kepame orkaitėje maždaug 60 minučių. Atvėsusį sutriname.

3. Keksiukai: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

4. Maltus linų sėmenis sumaišome su 3 valgomaisiais šaukštais vandens. Palaikome šaldytuve maždaug 15 minučių.

5. Nutarkuojame apelsino žievelę, išspaudžiame apelsino sultis ir citrinos sultis. Supilame į dubenį su moliūgo tyre ir viską sumaišome.

6. Į tą patį dubenį suberiame cukrų, vanilę, supilame aliejų ir pieną. Viską sumaišome.

7. Avižinius dribsnius sumalame su maisto trintuvu. Juos suberiame į dubenį, taip pat speltos miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir imbierą. Išmaišome.

8. Miltų masę per kelis kartus suberiame į moliūgų tyrės masę. Ant viršaus sudėliojame šokolado gabaliukus, apelsino skilteles, kokosą ir aguonas (goji sėklas uždedame po kepimo).

9. Paskirstome tešlą kepimo formelėse ir kepame maždaug 20-25 minutes. Lepinamės!

Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau