Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Kovo » 1

Purūs ir sotūs veganiški moliūgų keksiukai su apelsinais

Purūs Ir Sotūs Veganiški Moliūgų Keksiukai Su Apelsinais

Šie veganiški moliūginiai keksiukai gaunasi pakankamai drėgni, purūs ir sotūs. Taip pat jie gana ilgai išlieka švieži. Norėdama pasigaminti moliūgų tyrę, aš orkaitėje kepiau visą sviestinį moliūgą. Keksiukams jo sunaudojau pusę, iš kitos pusės po to išsiviriau paprastą moliūgų sriubą. Keksiukams papuošti naudojau šokolado gabaliukus, goji sėklas, apelsino skilteles ir kokosą. Tobulas desertas prie kavos ar arbatos puodelio. Tikrai gaminsiu dar ne kartą! 

Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi 12 keksiukų.

Ingredientai

Keksiukams:

  • moliūgų tyrė: 250 gramų - 1,5 stiklinės (naudoju sviestinį moliūgą)
  • apelsino sultys ir žievelė: iš 1 vnt.
  • rapsų aliejus: trečdalio stiklinės (45 gramų)
  • migdolų pienas: 0,5 stiklinės (56 gramų)
  • speltos miltai: 1 stiklinės (136 gramų)
  • avižiniai dribsniai: 0,5 stiklinės (42 gramų)
  • linų sėmenų kiaušiniai: 1
  • Demerara cukrus: 0,5 stiklinės (95 gramų)
  • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
  • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
  • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
  • imbiero milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio.

Papuošimui:

  • juodo šokolado gabaliukai
  • goji sėklos
  • kokosų drožlės
  • apelsino skiltelės
  • aguonos.

Recepto paruošimas

1. Moliūgų tyrė: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Pusę moliūgo supjaustome į dvi dalis, išimame sėklas, bet nenulupame.

2. Kepame orkaitėje maždaug 60 minučių. Atvėsusį sutriname.

3. Keksiukai: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

4. Maltus linų sėmenis sumaišome su 3 valgomaisiais šaukštais vandens. Palaikome šaldytuve maždaug 15 minučių.

5. Nutarkuojame apelsino žievelę, išspaudžiame apelsino sultis ir citrinos sultis. Supilame į dubenį su moliūgo tyre ir viską sumaišome.

6. Į tą patį dubenį suberiame cukrų, vanilę, supilame aliejų ir pieną. Viską sumaišome.

7. Avižinius dribsnius sumalame su maisto trintuvu. Juos suberiame į dubenį, taip pat speltos miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir imbierą. Išmaišome.

8. Miltų masę per kelis kartus suberiame į moliūgų tyrės masę. Ant viršaus sudėliojame šokolado gabaliukus, apelsino skilteles, kokosą ir aguonas (goji sėklas uždedame po kepimo).

9. Paskirstome tešlą kepimo formelėse ir kepame maždaug 20-25 minutes. Lepinamės!

Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau