Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai | Patiekalai » 2021 » Sausio » 24

Vištienos ir moliūgų troškinys / karis su paprikomis

Vištienos ir moliūgų troškinys / karis su paprikomis
  • 24.01.2021
  • 0.0 Reitingas
  • 709 Peržiūrų
  • Aptarti

Man pačiai asmeniškai virtuvėje moliūgų niekada nebebus per daug. Galėčiau su jais gaminti visus, kaip ir saulės, gražaus oro ir jūros. Gaminant su juo maistas gaunasi spalvingas ir labai skanus.

Šis mano vištienos troškinys ne tik ryškus, skanus, bet galėčiau teigti, kad ir ganėtinai lengvai pagaminamas, sotus, su visai nedaug ingredientų.

Aš pati gamindama naudojau sviestinį moliūgą, kurį patroškinau keptuvėje, o tuomet sutryniau iki tyrės. Moliūgas kepa itin greitai, todėl gamindami šį patiekalą tikrai labai ilgai neužtruksite. Moliūgą sutriname tuomet, kai jis dar nėra iki galo minkštas, nes paskui dar tyrėje troškinsime vištieną.

Taip pat naudojau plonai supjaustytą vištienos krūtinėlę, tad ją pjausčiau kiek didesniais gabaliukais negu nurodžiau recepte. Išsitroškinusi vištiena buvo itin minkšta bei sultinga.

Troškinį valgiau su pirktiniu ryžių bei perlinių kruopų mišiniu. Žinoma, tinka ir paprasti ryžiai, bolivinės balandos, bulguro kruopos ir panašiai.

Recepte yra nurodyta, kad reikia naudoti sultinį. Geriausia būtų naudoti naminį sultinį, bet jei jo neturite, tinka ir pirktiniai arba ekologiški sultinio kubeliai. Pastaruosius šį kartą naudojau ir pati.

Ingredientai

  • sviestinis moliūgas: 360 gramų (3,5 stiklinės; supjaustome kubeliais)
  • vištienos krūtinėlės filė: 450 gramų (supjaustome 2,5 centimetro gabaliukais)
  • raudonosios paprikos: 1 (supjaustome šiaudeliais)
  • sultinys: 1,5 stiklinės
  • svogūnai: 0,5 (smulkiai supjaustome)
  • česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
  • šviežias imbieras: 1 arbatinio šaukštelio (susmulkiname)
  • kario prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
  • ciberžolė: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • graikiškas arba turkiškas jogurtas: 2 valgomųjų šaukštų
  • šviežiai spaustos citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • petražolės (papuošimui)
  • juros druska žiupsnelio
  • juodieji pipirai: žiupsnelio
  • aliejus (kepimui).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės-aukštesnės kaitros.

2. Suberiame vištienos gabaliukus, apibarstome druska bei pipirais. Kepame maišydami maždaug 4 minutes, kol jie nebebus rausvi.

3. Iškeptą vištieną išimame iš keptuvės.

4. Į keptuvę įpilame aliejaus ir suberiame svogūną. Jį apkepame maždaug 4 minutes.

5. Tada suberiame česnaką, imbierą, kario prieskonius ir ciberžolę. Sumaišome ir kepame maždaug 30 sekundžių.

6. Suberiame moliūgo gabaliukus. Užpilame karštu sultiniu, uždengiame dangtį ir palaukiame, kol vanduo užkais.

7. Tuomet sumažiname kaitrą iki vidutinės temperatūros ir troškiname, kol moliūgo gabaliukai suminkštėja, maždaug 5-6 minutes.

8. Keptuvėje elektriniu trintuvu sutriname šią masę iki vientisos.

9. Suberiame vištienos gabaliukus, papriką ir troškiname ant mažos temperatūros maždaug 12-14 minučių arba kol vištiena ir paprikos taps minkštos.

10. Įpilame jogurto, pagardiname druska ir pipirais, įspaudžiame citrinos sulčių. Patiekiame ir skanaujame!

11. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. X(twitter) kanale.

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
27.02.2024 laikas 15:53 Receptai | Patiekalai Migdolinis pyragas su uogiene. Ar, žinai šį receptą?
Šiandien noriu parodyti Jums fantastišką migdolinį pyragą su trapia tešla ir aviečių uogiene. Vietoje aviečių uogienės tikriausiai galima naudoti ir kitą kiek rūgštesnę uogienę, bet tiesą pasakius, aš nesu eksperimentavusi ir mėgi...

Skaityti daugiau

27.02.2024 laikas 15:43 Receptai | Patiekalai Grūdėtos varškės blyneliai. Ar žinai šį receptą?
Tokius blynelius susigundžiau gaminti tik todėl, kad namie turėjau užsilikusios grūdėtosios varškės, kurios galiojimas betruko vos 2 paras. Išsirinkau ir išbandžiau šį receptą - likau labai skaniai nustebinta! Tikrai!...

Skaityti daugiau

25.02.2024 laikas 20:23 Receptai | Patiekalai Karamelinis obuolių pyragas. Ar žinai tokį receptą?

Šiam karameliniam pyragui reikėtų iš anksto išvirti kondensuotą pieną. Daugelyje receptų nurodoma naudoti Rududu, tačiau jis kepant pyragą nesikaramelizuoja taip gerai, kaip 2 valandas virtas paprastas kondensuotas pienas. Siek...

Skaityti daugiau

28.02.2024 laikas 13:51 Likimas, kurį lemia paskutinis jūsų gimimo metų skaitmuo
Mūsų protėviai tikėjo, kad siela pati pasirenka, kada įsikūnyti. O paskutinis jūsų gimimo metų skaitmuo yra ypač svarbus. Jį globoja viena iš penkių stichijų, kurios pagalba galima daug pasakyti apie žmogaus charakterį, gebėjimus ir net sužinoti jo a...

Skaityti daugiau

28.02.2024 laikas 08:55 Tai likimas: 7 ženklai, kad sutikote savo gyvenimo draugą
Laimingi ir darnūs santykiai nėra susiję su tuo, kad kažkam pasisekė. Tai kasdienės pastangos. Tai abipusė gatvė. Jei savo santykiuose su partneriu atrasite šiame straipsnyje nurodytus požymius, jūsų pora turi labai daug šansų gyventi ilgai ir laimin...

Skaityti daugiau

28.02.2024 laikas 08:25 Ehnatonas: paslaptingiausias Senovės Egipto faraonas
Senovės tekstuose aprašomas Senovės Egipto istorijos laikotarpis, žinomas kaip Predinastinė epocha, kai Senovės Egiptą šimtus metų valdė "dievai". Echnatonas greičiausiai buvo iš šios tikrų "dieviškųjų" valdovų rūšies, pasižymėjusios, be kita ko, ypa...

Skaityti daugiau