- 24.01.2021
- 0.0 Reitingas
- 823 Peržiūros
- Aptarti
Man pačiai asmeniškai virtuvėje moliūgų niekada nebebus per daug. Galėčiau su jais gaminti visus, kaip ir saulės, gražaus oro ir jūros. Gaminant su juo maistas gaunasi spalvingas ir labai skanus.
Šis mano vištienos troškinys ne tik ryškus, skanus, bet galėčiau teigti, kad ir ganėtinai lengvai pagaminamas, sotus, su visai nedaug ingredientų.
Aš pati gamindama naudojau sviestinį moliūgą, kurį patroškinau keptuvėje, o tuomet sutryniau iki tyrės. Moliūgas kepa itin greitai, todėl gamindami šį patiekalą tikrai labai ilgai neužtruksite. Moliūgą sutriname tuomet, kai jis dar nėra iki galo minkštas, nes paskui dar tyrėje troškinsime vištieną.
Taip pat naudojau plonai supjaustytą vištienos krūtinėlę, tad ją pjausčiau kiek didesniais gabaliukais negu nurodžiau recepte. Išsitroškinusi vištiena buvo itin minkšta bei sultinga.
Troškinį valgiau su pirktiniu ryžių bei perlinių kruopų mišiniu. Žinoma, tinka ir paprasti ryžiai, bolivinės balandos, bulguro kruopos ir panašiai.
Recepte yra nurodyta, kad reikia naudoti sultinį. Geriausia būtų naudoti naminį sultinį, bet jei jo neturite, tinka ir pirktiniai arba ekologiški sultinio kubeliai. Pastaruosius šį kartą naudojau ir pati.
Ingredientai
- sviestinis moliūgas: 360 gramų (3,5 stiklinės; supjaustome kubeliais)
- vištienos krūtinėlės filė: 450 gramų (supjaustome 2,5 centimetro gabaliukais)
- raudonosios paprikos: 1 (supjaustome šiaudeliais)
- sultinys: 1,5 stiklinės
- svogūnai: 0,5 (smulkiai supjaustome)
- česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
- šviežias imbieras: 1 arbatinio šaukštelio (susmulkiname)
- kario prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
- ciberžolė: 0,5 arbatinio šaukštelio
- graikiškas arba turkiškas jogurtas: 2 valgomųjų šaukštų
- šviežiai spaustos citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
- petražolės (papuošimui)
- juros druska žiupsnelio
- juodieji pipirai: žiupsnelio
- aliejus (kepimui).
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės-aukštesnės kaitros.
2. Suberiame vištienos gabaliukus, apibarstome druska bei pipirais. Kepame maišydami maždaug 4 minutes, kol jie nebebus rausvi.
3. Iškeptą vištieną išimame iš keptuvės.
4. Į keptuvę įpilame aliejaus ir suberiame svogūną. Jį apkepame maždaug 4 minutes.
5. Tada suberiame česnaką, imbierą, kario prieskonius ir ciberžolę. Sumaišome ir kepame maždaug 30 sekundžių.
6. Suberiame moliūgo gabaliukus. Užpilame karštu sultiniu, uždengiame dangtį ir palaukiame, kol vanduo užkais.
7. Tuomet sumažiname kaitrą iki vidutinės temperatūros ir troškiname, kol moliūgo gabaliukai suminkštėja, maždaug 5-6 minutes.
8. Keptuvėje elektriniu trintuvu sutriname šią masę iki vientisos.
9. Suberiame vištienos gabaliukus, papriką ir troškiname ant mažos temperatūros maždaug 12-14 minučių arba kol vištiena ir paprikos taps minkštos.
10. Įpilame jogurto, pagardiname druska ir pipirais, įspaudžiame citrinos sulčių. Patiekiame ir skanaujame!
11. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.
Recepto Autorius Skanauk su Aušra
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau