Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2021 » Sausio » 24

Vištienos ir moliūgų troškinys / karis su paprikomis

Vištienos ir moliūgų troškinys / karis su paprikomis

Man pačiai asmeniškai virtuvėje moliūgų niekada nebebus per daug. Galėčiau su jais gaminti visus, kaip ir saulės, gražaus oro ir jūros. Gaminant su juo maistas gaunasi spalvingas ir labai skanus.

Šis mano vištienos troškinys ne tik ryškus, skanus, bet galėčiau teigti, kad ir ganėtinai lengvai pagaminamas, sotus, su visai nedaug ingredientų.

Aš pati gamindama naudojau sviestinį moliūgą, kurį patroškinau keptuvėje, o tuomet sutryniau iki tyrės. Moliūgas kepa itin greitai, todėl gamindami šį patiekalą tikrai labai ilgai neužtruksite. Moliūgą sutriname tuomet, kai jis dar nėra iki galo minkštas, nes paskui dar tyrėje troškinsime vištieną.

Taip pat naudojau plonai supjaustytą vištienos krūtinėlę, tad ją pjausčiau kiek didesniais gabaliukais negu nurodžiau recepte. Išsitroškinusi vištiena buvo itin minkšta bei sultinga.

Troškinį valgiau su pirktiniu ryžių bei perlinių kruopų mišiniu. Žinoma, tinka ir paprasti ryžiai, bolivinės balandos, bulguro kruopos ir panašiai.

Recepte yra nurodyta, kad reikia naudoti sultinį. Geriausia būtų naudoti naminį sultinį, bet jei jo neturite, tinka ir pirktiniai arba ekologiški sultinio kubeliai. Pastaruosius šį kartą naudojau ir pati.

Ingredientai

  • sviestinis moliūgas: 360 gramų (3,5 stiklinės; supjaustome kubeliais)
  • vištienos krūtinėlės filė: 450 gramų (supjaustome 2,5 centimetro gabaliukais)
  • raudonosios paprikos: 1 (supjaustome šiaudeliais)
  • sultinys: 1,5 stiklinės
  • svogūnai: 0,5 (smulkiai supjaustome)
  • česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
  • šviežias imbieras: 1 arbatinio šaukštelio (susmulkiname)
  • kario prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
  • ciberžolė: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • graikiškas arba turkiškas jogurtas: 2 valgomųjų šaukštų
  • šviežiai spaustos citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • petražolės (papuošimui)
  • juros druska žiupsnelio
  • juodieji pipirai: žiupsnelio
  • aliejus (kepimui).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės-aukštesnės kaitros.

2. Suberiame vištienos gabaliukus, apibarstome druska bei pipirais. Kepame maišydami maždaug 4 minutes, kol jie nebebus rausvi.

3. Iškeptą vištieną išimame iš keptuvės.

4. Į keptuvę įpilame aliejaus ir suberiame svogūną. Jį apkepame maždaug 4 minutes.

5. Tada suberiame česnaką, imbierą, kario prieskonius ir ciberžolę. Sumaišome ir kepame maždaug 30 sekundžių.

6. Suberiame moliūgo gabaliukus. Užpilame karštu sultiniu, uždengiame dangtį ir palaukiame, kol vanduo užkais.

7. Tuomet sumažiname kaitrą iki vidutinės temperatūros ir troškiname, kol moliūgo gabaliukai suminkštėja, maždaug 5-6 minutes.

8. Keptuvėje elektriniu trintuvu sutriname šią masę iki vientisos.

9. Suberiame vištienos gabaliukus, papriką ir troškiname ant mažos temperatūros maždaug 12-14 minučių arba kol vištiena ir paprikos taps minkštos.

10. Įpilame jogurto, pagardiname druska ir pipirais, įspaudžiame citrinos sulčių. Patiekiame ir skanaujame!

11. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

10.04.2024 laikas 20:02 Receptai – Patiekalai Bananų sausainių pyragas: skanus ir greitas desertas be kepimo receptas
Jei mėgstate saldumynus, bet neturite pakankamai laiko gaminti, rekomenduojame labai greito ir lengvo deserto receptą. Jums nereikės vargti su tešla ir įjungti orkaitės. Pakanka po ranka turėti krekerių, bananų, šiek tiek cukraus ...

Skaityti daugiau

08.04.2024 laikas 15:22 Receptai – Patiekalai Vištienos krūtinėlė su malonia citrinos rūgštele. Skanus užkandis iš to, ką turite šaldytuve

Greitai, lengvai ir nebrangiai! Puikus skonis ir aromatas, kurį mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Būtinai išbandykite - rekomenduoju.

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 08:06 Japonijos tyrime nustatyta, kad mRNA injekcijos sukelia vėžį (žiniasklaidos užtemimas)

Naujai paskelbtas Japonijoje atliktas tyrimas patvirtina Jungtinės Karalystės profesoriaus Anguso Dalgleišo (Angus Dalgleish) nuogąstavimus dėl mRNA injekcijų, sukeliančių vėžį. Paskelbus tyrimo išvadas, australų profesorius Ianas Brighthope'a...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 07:24 Horoskopas balandžio 20 d.: pavojai Mergelėms, Dvyniams, Žuvims ir Šauliams

Šiandienos šeštadienis tęsia liūdesio ir taško už praėjusius laikus, tačiau prie šios puokštės dar prisideda Mėnulio ir Juodojo Mėnulio konjunkcija (susijungimas). Juodasis Mėnulis yra pagundų, pagundų, stipraus emocinio lauko, baimių ir toliaregi...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau