Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Sausio » 24

Vištienos ir moliūgų troškinys / karis su paprikomis

Vištienos ir moliūgų troškinys / karis su paprikomis

Man pačiai asmeniškai virtuvėje moliūgų niekada nebebus per daug. Galėčiau su jais gaminti visus, kaip ir saulės, gražaus oro ir jūros. Gaminant su juo maistas gaunasi spalvingas ir labai skanus.

Šis mano vištienos troškinys ne tik ryškus, skanus, bet galėčiau teigti, kad ir ganėtinai lengvai pagaminamas, sotus, su visai nedaug ingredientų.

Aš pati gamindama naudojau sviestinį moliūgą, kurį patroškinau keptuvėje, o tuomet sutryniau iki tyrės. Moliūgas kepa itin greitai, todėl gamindami šį patiekalą tikrai labai ilgai neužtruksite. Moliūgą sutriname tuomet, kai jis dar nėra iki galo minkštas, nes paskui dar tyrėje troškinsime vištieną.

Taip pat naudojau plonai supjaustytą vištienos krūtinėlę, tad ją pjausčiau kiek didesniais gabaliukais negu nurodžiau recepte. Išsitroškinusi vištiena buvo itin minkšta bei sultinga.

Troškinį valgiau su pirktiniu ryžių bei perlinių kruopų mišiniu. Žinoma, tinka ir paprasti ryžiai, bolivinės balandos, bulguro kruopos ir panašiai.

Recepte yra nurodyta, kad reikia naudoti sultinį. Geriausia būtų naudoti naminį sultinį, bet jei jo neturite, tinka ir pirktiniai arba ekologiški sultinio kubeliai. Pastaruosius šį kartą naudojau ir pati.

Ingredientai

  • sviestinis moliūgas: 360 gramų (3,5 stiklinės; supjaustome kubeliais)
  • vištienos krūtinėlės filė: 450 gramų (supjaustome 2,5 centimetro gabaliukais)
  • raudonosios paprikos: 1 (supjaustome šiaudeliais)
  • sultinys: 1,5 stiklinės
  • svogūnai: 0,5 (smulkiai supjaustome)
  • česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
  • šviežias imbieras: 1 arbatinio šaukštelio (susmulkiname)
  • kario prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
  • ciberžolė: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • graikiškas arba turkiškas jogurtas: 2 valgomųjų šaukštų
  • šviežiai spaustos citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • petražolės (papuošimui)
  • juros druska žiupsnelio
  • juodieji pipirai: žiupsnelio
  • aliejus (kepimui).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės-aukštesnės kaitros.

2. Suberiame vištienos gabaliukus, apibarstome druska bei pipirais. Kepame maišydami maždaug 4 minutes, kol jie nebebus rausvi.

3. Iškeptą vištieną išimame iš keptuvės.

4. Į keptuvę įpilame aliejaus ir suberiame svogūną. Jį apkepame maždaug 4 minutes.

5. Tada suberiame česnaką, imbierą, kario prieskonius ir ciberžolę. Sumaišome ir kepame maždaug 30 sekundžių.

6. Suberiame moliūgo gabaliukus. Užpilame karštu sultiniu, uždengiame dangtį ir palaukiame, kol vanduo užkais.

7. Tuomet sumažiname kaitrą iki vidutinės temperatūros ir troškiname, kol moliūgo gabaliukai suminkštėja, maždaug 5-6 minutes.

8. Keptuvėje elektriniu trintuvu sutriname šią masę iki vientisos.

9. Suberiame vištienos gabaliukus, papriką ir troškiname ant mažos temperatūros maždaug 12-14 minučių arba kol vištiena ir paprikos taps minkštos.

10. Įpilame jogurto, pagardiname druska ir pipirais, įspaudžiame citrinos sulčių. Patiekiame ir skanaujame!

11. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau