Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Gruodžio » 8

Tailandietiškas vištienos troškinys su kokosų pienu ir raudonojo kario pasta

Tailandietiškas vištienos troškinys su kokosų pienu ir raudonojo kario

Toks tailandietiškas vištienos troškinys gali skambėti, jog yra pagaminamas gan sudėtingai, bet iš tiesų tai yra ganėtinai paprastas patiekalas su daug skonių ir aromatų. Tikrai daug savo brangaus laiko nesugaišite jį gamindami.

Aš gamindama naudoju vištienos šlaunelių mėsą, paprikas, šaldytus žirnelius, morką. Patiekalui privalomai reikės kokosų pieno, raudonojo kario pastos ir žuvies padažo. Pastarasis padažas yra gaminamas iš fermentuotų sūdytų ančiuvių. Jis gali šiame patiekale pakeičia druską, tad jos vištienos karyje naudoti negalima.

Šiame patiekale yra juntamas labai lengvas aštrumas (jį galite padaryti ir aštrų, jeigu tik norisi), rūgštumas ir, žinoma, tailandietiškai virtuvei būdingas saldumas.

Keli patarimai:

- Toks vištienos troškinys gali būti tiek aštrus, tiek ir lengvo skonio. Manasis toks ir buvo, nes raudonojo kario pastos panaudojau palyginus visai nedaug. Jei skonis per aštrus, galite įspausti daugiau laimo vaisiaus sulčių. Jos tarsi "numuša" aštrumą ir suteikia gaivumo.

- Gaminant svarbiausia padažą ragauti, pažiūrėti, ar jam nieko netrūksta. Labai svarbu, kad jo skonis būtų subalansuotas.

- Aš gamindama naudojau šviežias kalendras, bet galite jų visai nedėti. Ne visiems žmonėms patinka kalendrų skonis. Aš pati nesu pati didžiausią jų mėgėja, bet šiame troškinys kalendrų skonis man tikrai tiko.

- Daržoves galite naudoti ir kitokias: brokolius, špinatus, grybus, cukinijas ir panašiai.

- Skaniausia patiekti su virtais ryžiais.

Ingredientai

  1. vištienos šlaunelių mėsa: ~600 gramų (supjaustome nedideliais gabaliukais)
  2. kokosų pienas: 1 skardinės
  3. kario pasta: 2 valgomųjų šaukštų (arba pagal skonį)
  4. paprikos: 2 (supjaustome šiaudeliais)
  5. morkos: 1 (supjaustome nedideliais šiaudeliais)
  6. šaldyti žirneliai: 1 stiklinės
  7. svogūnai: 1 (supjaustome smulkiais gabaliukais)
  8. imbiero šaknis: 1 valgomojo šaukšto (smulkiai supjaustome)
  9. česnakas: 2 skiltelių (smulkiai sukapojame)
  10. rudas cukrus: 3 arbatinių šaukštelių
  11. žuvies padažas: 2 arbatinių šaukštelių
  12. juodieji pipirai
  13. kuminas: 1 arbatinio šaukštelio (galite pakeisti kario milteliais)
  14. ciberžolė: 0,5 arbatinio šaukštelio (galite pakeisti kario milteliais)
  15. laimo vaisiaus sultys: iš 0,5 vnt.
  16. šviežia kalendra
  17. aliejus (kepimui).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia keptuvėje įkaitiname aliejų.

2. Įkaitintame aliejuje pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, kol jis tampa gražios auksinės spalvos.

3. Tada suberiame vištienos šlaunelių mėsą ir ją apkepame, kol ši nebebūna raudona.

4. Suberiame česnaką ir imbierą. Pakepiname maždaug 30 sekundžių.

5. Kario pastą sumaišome su keliais šaukštais kokosų pieno. Ją, daržoves, prieskonius sumaišome su mėsa. Kepiname kelias minutes.

6. Supilame kokosų pieną ir uždengiame dangtį. Troškiname ant nedidelės kaitros maždaug 12 minučių.

7. Į pabaigą įberiame žuvies padažo, cukraus ir suberiame žirnelius. Viską išmaišome. Įlašiname laimo vaisiaus sulčių, užbarstome kalendras. Permaišome, patiekiame su virtais ryžiais ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau vištienos troškinių receptų rasite: Vištienos troškiniai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
13.11.2024 laikas 20:40 Receptai Skanus morkų pyragas: lengvas receptas pradedantiesiems
Morkų pyragas yra ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas, puikiai tinkantis tiek šventėms, tiek kasdieniam desertui. Šis pyragas, derinantis saldžias morkas ir citrusinius apelsinus, sužavės net išrankiausius skonius. Šiame...

Skaityti daugiau

13.11.2024 laikas 20:29 Receptai Citrininiai sausainiai: skanūs ir gaivūs kepiniai

Citrinos — tai ne tik gaivinantis vaisius, bet ir svarbi Italijos kulinarinės kultūros dalis. Citrininiai sausainiai, šių citrusinių vaisių įkvėpti, tapo mėgstamu skanėstu visame pasaulyje. Šie sausainiai yra puikus pasir...

Skaityti daugiau

07.11.2024 laikas 09:42 Onkologinė Mityba 11.10. Geriausi Liaudiški Maisto Papildai. Paprastasis Varputis - Universalus Gydytojas

Varputis – tai unikalus augalas, kurio gydomosios savybės žinomos nuo seniausių laikų. Nuo šaknų iki viršūnių, šis augalas gali padėti išspręsti daugybę sveikatos problemų: nuo kepenų cirozės ir akmenų inkstuose iki viršk...

Skaityti daugiau

23.11.2024 laikas 22:46 Lipofuscinas: senėjimo pigmentas ir kaip jį sulėtinti
Lipofuscinas – tai paslaptingas pigmentas, kuris kaupiasi mūsų organizme su amžiumi, tačiau jo poveikio sužinojimas gali padėti geriau suprasti senėjimo procesus. Nors lipofuscinas nėra žalingas, jo kaupimasis gali turėti įtakos odos senėjimui ir kit...

Skaityti daugiau

23.11.2024 laikas 19:13 Vitaminas D: svarba, šaltiniai ir trūkumo pasekmės
Vitaminas D, dažnai vadinamas „saulės vitaminu“, yra esminė maistinė medžiaga, kuri daro didžiulę įtaką mūsų sveikatai ir imuniteto funkcijai. Atėjus šaltajam metų laikotarpiui, kai saulėtų dienų sumažėja, svarbu žinoti, kaip užtikrinti pakankamą šio...

Skaityti daugiau

23.11.2024 laikas 14:40 Antarktidos paslaptis: Onikso upė teka priešingai visoms taisyklėms
Antarktidą daugeliui mūsų įsivaizduojame kaip negyvo, amžinai šalto krašto erdvę, tačiau šis žemynas slepia nuostabų gamtos fenomeną — Onikso upę. Ši unikali upė, kuri atsiranda vasarą, kai ledynai tirpsta, ne tik rodo, kaip gamta išgyvena ekstremali...

Skaityti daugiau

23.11.2024 laikas 13:42 Žemę pasiekė galinga galaktikų susidūrimo smūginė banga
Kosmosas nuolat stebina mus savo neįtikėtinomis dramomis ir paslaptimis. Neseniai astronomai atskleidė, kad galaktika NGC 7318b susidūrė su keturiomis kaimyninėmis galaktikomis Stefano kvintete, sukeldama galingą smūginę bangą. Šis fenomenas ne tik a...

Skaityti daugiau

23.11.2024 laikas 12:09 Vyriško ir moteriško nepasitikėjimo savimi skirtumai
Nepasitikėjimas savimi yra universali patirtis, tačiau kaip jis pasireiškia vyrams ir moterims, gali labai skirtis. Šiame straipsnyje nagrinėsime septynis esminius skirtumus tarp vyriško ir moteriško nepasitikėjimo savimi, siekdami geriau suprasti, k...

Skaityti daugiau