
- 28.10.2020
- 0.0 Reitingas
- 588 Peržiūrų
- Aptarti
Ingredientai
- bulvės: 20 (didesnių)
- kiaušiniai: 1
- miltai: 0,75 stiklinės
- krakmolas: 0,5 stiklinės
- druska.
Įdarui:
- kalakutiena (pas mane buvo kalakutų kaklai)
- svogūnai: 1
- druska
- pipirai
- džiovinti salierai
- miltai (apvoliojimui).
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bulves su lupena išvirkite iš vakaro. Mėsą taip pat išvirkite iš vakaro su prieskoniais (aš tris didelius kalakutų kaklus viriau greitpuodyje, su morka, svogūnu, druska, lauro lapais bei kvepiančiais pipirais; atvėsusius nukaulinau ir gavosi visas dubuo mėsytės ir labai geras sultinys sriubai).
2. Po to mėsą sumalkite, pakepinkite su smulkiai supjaustytu svogūnu, druska, salierais bei pipirais. Bulves nulupkite, sumalkite, muškite kiaušinį, berkite druską, miltus, krakmolą bei gerai išminkykite. Drėgnomis rankomis gnybkite po gabaliuką tešlos (didelio kiaušinio dydžio), sukočiokite rutuliuką, plokite jį į blynelį, dėkite šaukštą įdaro, užspauskite, suplokite ir apvoliokite miltais. Vis nusiplaukite rankas, nes prie drėgnų rankų ne taip limpa tešla. Šitaip pasidarykite visus blynus.
3. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų bei gerai apkepkite blynus iš abiejų pusių. Aš patiekiu su mėgstama grietine, galite patiekite ir su spirgučių arba grybų padažu. Skanaus!
4. Pastebėjimas: Mano šeima labai juos mėgsta. Aš juos darau su visokiais įdarais: mėsos, paukštienos, grybų, raugintų kopūstų, morkų ir svogūnų, varškės. Šįkart pasirinkau gaminti su kalakutiena.
5. Rekomendacija: Daugiau žemaičių blynų receptų rasite: Žemaičių blynai.
Receptu pasidalino Taip norėjau
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau