Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 18

Keptas kalėdinis kalakutas orkaitėje

Keptas kalėdinis kalakutas orkaitėje

Būtinai iškepame Kalėdų vakarienei skanų bei labai sultingą kalakutą. Šį kartą mes savąjį įdarysime obuoliais bei slyvomis ir patieksime su nuostabiu padažu. Jūs privalote tai išmėginti. Nusivylusių nebus! 

Ingredientai

Kalakutui:

  • kalakutai: 1 
  • sviestas: 250 gramų
  • sojų padažas: 50 mililitrų
  • česnakas: 3 skiltelių
  • čiobreliai: 1 valgomojo šaukštų (naudoju "Santa Maria" produkciją)
  • druska: 0,5 valgomojo šaukšto
  • malti juodieji pipirai: 0,5 valgomojo šaukšto (naudoju "Santa Maria" produkciją).

Įdarui:

  • obuoliai: 2
  • svogūnai: 2
  • džiovintos slyvos: 100 mililitrų
  • čiobreliai: 1,5 arbatinio šaukštelio (naudoju "Santa Maria" produkciją)
  • vanduo: 100 mililitrų.

Padažui:

  • kalakuto kepimo metu išbėgusios sultys
  • riebi grietinėlė: 300 mililitrų
  • akmens druska: 2 arbatinių šaukštelių (naudoju "Santa Maria" produkciją)
  • malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio (naudoju "Santa Maria" produkciją).

Salotoms:

  • granato sėklos
  • morkos: 2
  • burokėliai: 2
  • špinatai: 70 gramų.

Recepto paruošimas

1. Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros.

2. Sviestą sumaišome su sojų padažu, česnakais bei prieskoniais.

3. Atsargiai atstumiame kalakuto odą nuo apačios iki pat viršaus. Du trečdalius sviesto paskirstome po oda, o likusia dalimi įtriname visą kalakutą.

4. Tada sumaišome ketvirčiais pjaustytus obuolius bei svogūnus, slyvas ir čiobrelius.

5. Kalakutą įdarome gautu mišiniu ir dedame į indą, skirtą kepti orkaitėje, su 100 mililitrų vandens, o tuomet kepame apatinėje orkaitės dalyje, kol temperatūra kalakuto viduje pasiekia 72 laipsnius. Skaičiuoti reikėtų taip - vieno kilogramo kalakuto svorio kepimo laikas yra 30 minučių.

6. Kai jau kalakutas iškepa, susidariusias sultis supilame į puodą, sudedame grietinėlę ir verdame ant mažos ugnies maždaug 10 minučių. Pagardiname druska bei pipirais.

7. Sutarkuojame morkas ir burokėlius bei ant didelės lėkštės sumaišome juos su špinatais ir granatų sėklomis.

8. Iškeptą kalakutą patiekiame su virtomis bulvėmis, padažu bei salotomis. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau kalakuto receptų rasite: Kalakutų receptai.

Recepto Autorius Santa Maria

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:20 Buvęs vyras atvedė meilužės vaiką: „Pasilik su ja“ – mano atsakymas

Po 8 metų tylos buvęs vyras atsivedė meilužės dukrą ir paprašė prižiūrėti, nes „neturi su kuo palikti“. Atsakiau griežtu „ne“. Jis išvadino mane beširde ragana ir pagrasino. Po dviejų mėnesių paskambino jo nauja žmona... Ta...

Skaityti daugiau