Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 18

Keptas kalėdinis kalakutas orkaitėje

Keptas kalėdinis kalakutas orkaitėje

Būtinai iškepame Kalėdų vakarienei skanų bei labai sultingą kalakutą. Šį kartą mes savąjį įdarysime obuoliais bei slyvomis ir patieksime su nuostabiu padažu. Jūs privalote tai išmėginti. Nusivylusių nebus! 

Ingredientai

Kalakutui:

  • kalakutai: 1 
  • sviestas: 250 gramų
  • sojų padažas: 50 mililitrų
  • česnakas: 3 skiltelių
  • čiobreliai: 1 valgomojo šaukštų (naudoju "Santa Maria" produkciją)
  • druska: 0,5 valgomojo šaukšto
  • malti juodieji pipirai: 0,5 valgomojo šaukšto (naudoju "Santa Maria" produkciją).

Įdarui:

  • obuoliai: 2
  • svogūnai: 2
  • džiovintos slyvos: 100 mililitrų
  • čiobreliai: 1,5 arbatinio šaukštelio (naudoju "Santa Maria" produkciją)
  • vanduo: 100 mililitrų.

Padažui:

  • kalakuto kepimo metu išbėgusios sultys
  • riebi grietinėlė: 300 mililitrų
  • akmens druska: 2 arbatinių šaukštelių (naudoju "Santa Maria" produkciją)
  • malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio (naudoju "Santa Maria" produkciją).

Salotoms:

  • granato sėklos
  • morkos: 2
  • burokėliai: 2
  • špinatai: 70 gramų.

Recepto paruošimas

1. Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros.

2. Sviestą sumaišome su sojų padažu, česnakais bei prieskoniais.

3. Atsargiai atstumiame kalakuto odą nuo apačios iki pat viršaus. Du trečdalius sviesto paskirstome po oda, o likusia dalimi įtriname visą kalakutą.

4. Tada sumaišome ketvirčiais pjaustytus obuolius bei svogūnus, slyvas ir čiobrelius.

5. Kalakutą įdarome gautu mišiniu ir dedame į indą, skirtą kepti orkaitėje, su 100 mililitrų vandens, o tuomet kepame apatinėje orkaitės dalyje, kol temperatūra kalakuto viduje pasiekia 72 laipsnius. Skaičiuoti reikėtų taip - vieno kilogramo kalakuto svorio kepimo laikas yra 30 minučių.

6. Kai jau kalakutas iškepa, susidariusias sultis supilame į puodą, sudedame grietinėlę ir verdame ant mažos ugnies maždaug 10 minučių. Pagardiname druska bei pipirais.

7. Sutarkuojame morkas ir burokėlius bei ant didelės lėkštės sumaišome juos su špinatais ir granatų sėklomis.

8. Iškeptą kalakutą patiekiame su virtomis bulvėmis, padažu bei salotomis. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau kalakuto receptų rasite: Kalakutų receptai.

Recepto Autorius Santa Maria

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau