Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai | Patiekalai » 2021 » Gruodžio » 3

Aštri ėrienos sriuba su perlinėmis kruopomis

Aštri ėrienos sriuba su perlinėmis kruopomis
  • 03.12.2021
  • 0.0 Reitingas
  • 1268 Peržiūrų
  • Aptarti

Tokie ėrienos sriuba tikra tobulybė mano lėkštėje. Tikriausiai nesu valgiusi gardesnės sriubos. Aš galvoju, kad pati didžiausia šios sriubos paslaptis yra kokybiška ėriena (tad nepagailėkite investuoti į ją šiek tiek pinigų) ir tai, kad pirmiausia sultinį su ėriena išviriau greitpuodyje. Mėsa tiesios byrėjo nuo kaulo ir ištirpo burnoje. Žinomą šią sriubą galite pakoreguoti kažkiek pagal save ir panaudoti, tai, ką turite savo virtuvėje ir tai ką mėgstate. Tik turiu pasakyti, kad čili šioje sriuboje yra tiesiog privalomas.

Ingredientai

Sultiniui:

  • ėriuko kaulai: ~1,5-2 kilogramų
  • druska: pagal skonį
  • lauro lapai: 2
  • juodieji ir kvapieji pipirai grūdeliais: ~4-6
  • česnakas: 2 skiltelių
  • svogūnai: 1
  • morkos: 1
  • saliero lapai: 1 saujos
  • vanduo: 3 litrų.

Sriubai:

  • perlinės kruopos: 3 valgomųjų šaukštų
  • svogūnai: 1
  • morkos: 1
  • porai: 1
  • česnakas: 1 skiltelės
  • čili: 1
  • pomidorų tyrė: 2 valgomųjų šaukštų
  • bulvės: 3
  • konservuotos pupelės: 1 skardinės
  • sultinys (kuriame išvirėme ėrieną)
  • smulkintos petražolės: 1 valgomojo šaukšto
  • sviestas: 30 gramų
  • druska: žiupsnio
  • juodieji pipirai: žiupsnio.

Recepto paruošimas

1. Sultinio gamyba: Ėrienos kaulus sudėkite į grietpuodį kartu su nuluptomis ir nuplautomis daržovėmis, lauro lapais, druska bei pipirais.

2. Užpilkite vandeniu ir virkite maždaug pusvalandį. Jei savo virtuvėje neturite greitpuodžio šis procesas puode užtrunka iki 2 valandų.

3. Sriubos gamyba: Perlines kruopas užsimerkite iš vakaro (šitaip daug greičiau išverda ir sutaupo mūsų laiko).

4. Daržoves nulupkite ir nuplaukite.

5. Svogūną, česnaką, porą ir čili supjaustykite smulkiais gabaliukais. morką griežinėliais, o bulves tiesiog kubeliais.

6. Puode ištirpinkite sviestą ir sudėkite susmulkintą svogūną, porą, čili ir česnaką. Pakepinkite, kol pasklinda nuostabus aromatas ir daržovės šiek tiek suminkštėja.

7. Sudėkite pomidorų tyrę ir pakaitinkite maždaug 60 sekundžių.

8. Suberkite perlines kruopas ir įmeskite lauro lapą. Užpilkite perkoštu sultiniu, kur virė ėriena. Virkite maždaug 20 minučių.

9. Sudėkite bulves ir nukaulintą ėrienos mėsą. Virkite dar maždaug 15 minučių, kol bulvės suminkštėja.

10. Suberkite į puodą konservuotas pupeles ir petražoles. Paragaukite, jeigu trūksta skonio pagardinkite pagal savo skonį druska ir pipirais. Patiekite ir skanaukite!

11. Rekomendacija: Daugiau sriubų receptų rasite: Sriubos.

Recepto Autorius Kviečiu į virtuvę

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. X(twitter) kanale.

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
27.02.2024 laikas 15:53 Receptai | Patiekalai Migdolinis pyragas su uogiene. Ar, žinai šį receptą?
Šiandien noriu parodyti Jums fantastišką migdolinį pyragą su trapia tešla ir aviečių uogiene. Vietoje aviečių uogienės tikriausiai galima naudoti ir kitą kiek rūgštesnę uogienę, bet tiesą pasakius, aš nesu eksperimentavusi ir mėgi...

Skaityti daugiau

27.02.2024 laikas 15:43 Receptai | Patiekalai Grūdėtos varškės blyneliai. Ar žinai šį receptą?
Tokius blynelius susigundžiau gaminti tik todėl, kad namie turėjau užsilikusios grūdėtosios varškės, kurios galiojimas betruko vos 2 paras. Išsirinkau ir išbandžiau šį receptą - likau labai skaniai nustebinta! Tikrai!...

Skaityti daugiau

25.02.2024 laikas 20:23 Receptai | Patiekalai Karamelinis obuolių pyragas. Ar žinai tokį receptą?

Šiam karameliniam pyragui reikėtų iš anksto išvirti kondensuotą pieną. Daugelyje receptų nurodoma naudoti Rududu, tačiau jis kepant pyragą nesikaramelizuoja taip gerai, kaip 2 valandas virtas paprastas kondensuotas pienas. Siek...

Skaityti daugiau

28.02.2024 laikas 13:51 Likimas, kurį lemia paskutinis jūsų gimimo metų skaitmuo
Mūsų protėviai tikėjo, kad siela pati pasirenka, kada įsikūnyti. O paskutinis jūsų gimimo metų skaitmuo yra ypač svarbus. Jį globoja viena iš penkių stichijų, kurios pagalba galima daug pasakyti apie žmogaus charakterį, gebėjimus ir net sužinoti jo a...

Skaityti daugiau

28.02.2024 laikas 08:55 Tai likimas: 7 ženklai, kad sutikote savo gyvenimo draugą
Laimingi ir darnūs santykiai nėra susiję su tuo, kad kažkam pasisekė. Tai kasdienės pastangos. Tai abipusė gatvė. Jei savo santykiuose su partneriu atrasite šiame straipsnyje nurodytus požymius, jūsų pora turi labai daug šansų gyventi ilgai ir laimin...

Skaityti daugiau

28.02.2024 laikas 08:25 Ehnatonas: paslaptingiausias Senovės Egipto faraonas
Senovės tekstuose aprašomas Senovės Egipto istorijos laikotarpis, žinomas kaip Predinastinė epocha, kai Senovės Egiptą šimtus metų valdė "dievai". Echnatonas greičiausiai buvo iš šios tikrų "dieviškųjų" valdovų rūšies, pasižymėjusios, be kita ko, ypa...

Skaityti daugiau